Quilling, ook wel papieren filigraan: eenhoorn

unicorn filigraan

Soms zie je dingen uit je eigen kindertijd weer terugkomen, waarbij je denkt ‘oh ja!’. Ik had dat onlangs bij quilling, vroeger noemde we dat filigraan. Ik heb als kind heel wat rolletjes gemaakt, geknepen en vastgeplakt. Complete kunstwerken tevoorschijn, althans zo dacht ik daarover. Wellicht zag mijn moeder dat anders. Hoe dan ook, ik heb heel wat geknutseld met die strookjes papier. En onlangs ben ik daar dus weer aan begonnen, in de hoop mijn kinderen daarmee aan te steken. 

Quilling of papieren filigraan

Quilling of papieren filigraan is een knutseltechniek met papieren stroken. De papieren stroken worden gerold, gevormd en aan elkaar gelijmd, wat uiteindelijk een kunstig knutselwerkje wordt. Dat oprollen kun je doen met behulp van een speciaal pennetje. En om de juiste vormen en grootte te krijgen, kun je een quilling bord gebruiken. Ook heb je de juiste lijm nodig.

filigraan of quilling

Een eenhoorn quillen

Ik vraag me af of ‘quillen’ een officieel werkwoord is. Waarschijnlijk niet, maar ik weet even niet hoe ik het anders benoemen kan. Dus ik hou het maar even hierop. Ik quil, hij quilt, wij quillen een eenhoorn.

Het is wel even werk om de eenhoorn te quillen, maar het resultaat mag er zijn. Mijn dochter was zo onder de indruk, dat ze vroeg of ze de eenhoorn een keer op school mocht laten zien.

Eenhoorn printable

Het is dus wel even werk, maar het is niet moeilijk. Met deze printable van de eenhoorn, lukt het iedereen om een eenhoorn te quillen. Je kunt het namelijk invullen naar eigen inzicht. De rolletjes hoeven dan ook niet allemaal even groot te zijn, als ze maar binnen de lijntjes passen. Je plakt de rolletjes direct vast aan de printable. Je kunt dat ook later doen, dat maakt het puzzelen wat makkelijker.

Wanneer de gehele kop van de eenhoorn is ingevuld met de rolletjes, knip je de kop uit. En klaar is de Quilling eenhoorn.

quilling eenhoorn

Previous ArticleNext Article