Paasactiviteiten en spelletjes voor binnen

paasactiviteiten-spelletjes-binnen

Tijdens het paasweekend is het leuk om voor kinderen leuke en boeiende activiteiten en spelletjes te organiseren. Het liefste doe je deze paasactiviteiten en spelletjes lekker in het zonnetje buiten. Maar ja, we wonen in Nederland en garantie op mooi weer tijdens de paasdagen hebben we zeker niet. Het is daarom goed om een aantal paasactiviteiten en spelletjes voor binnen achter de hand te hebben.

Door de jaren heen hebben we heel wat spelletjes, knutselwerkjes en activiteiten gespeeld. Deze hebben we voor je verzameld en kunnen jullie tijdens de paasdagen gebruiken en spelen. Het zijn in ieder geval onze favoriete binnenspelletjes en activiteiten voor pasen. En ik weet zeker dat de hele familie ervan zal genieten. Bovendien zijn deze spelletjes goedkoop (sommige zelfs gratis), dus je kunt gemakkelijk meerdere spelen of uitvoeren.

Paasspeurtocht binnen

Mooi weer of geen mooi weer, met pasen staat eieren zoeken op het activiteitenlijstje. Verander je traditionele eierenjacht buiten naar een paasspeurtocht binnen! Met onze paas speurtocht printable is de zoektocht naar paaseieren zo uitgezet. De speurkaart blijft hetzelfde, maar nu zijn de paaseieren in je huis verstopt. Verstop er één in een keukenkastje, één in de slaapkamer, ga zo maar door!

Paasbingo

Paasbingo is een uitstekend binnen spelletje om zowel met familie als vrienden te spelen. Wat paasbingo zo aantrekkelijk maakt, is de eenvoud waarmee het spel opgezet en gespeeld kan worden, waardoor het ideaal is voor kinderen van alle leeftijden. Na de actief geweest te zijn van het eieren zoeken, is paasbingo een ontspannende en toch vermakelijke activiteit.

Wij hebben twee soorten paasbingo’s die je kunt bestellen. Een paasbingo met symbolen. Iedere speler heeft dan een eigen bingo kaart. De spelleider pakt je een kaartje van de paassymbolen kaartjes. De spelers kijken of ze het symbool, in de juiste kleur, op hun bingokaart hebben staan. Zo ja, dan mogen ze deze wegstrepen. Wie als eerste alle symbolen weg heeft gestreept, heeft bingo!

Maar we hebben ook een waarbij geen cijfers of symbolen worden getrokken, maar kleuren worden opgenoemd. Wie als eerste zijn ei helemaal ingekleurd heeft, wint de bingo. Alles wat je nodig hebt zijn kleurpotloden en onze paasbingo printable. Deze bingo vind je in dit printable paasspelletjes pakket.

Paaskleurplaten

Nu we toch de kleurpotloden op tafel hebben, gaan we meteen door met deze leuke en rustgevende paasactiviteit. Kleuren blijft gewoon goede een binnen activiteit voor kinderen om achter de hand te hebben. Er zijn ontzettend veel paaskleurplaten online te vinden die je kunt downloaden. We hebben hier onze favorieten kleurplaten voor pasen die je gratis kunt downloaden!

Paasknutselen

Als je de paasdagen binnen moet vieren is knutselen ook een leuke activiteit om op je programma te zetten. Leuke paasknutsels als eierdopjes of gewoon leuke paaskunstwerkjes, het is een leuke manier om kinderen lekker bezig te houden. Bekijk ons blog met makkelijke paasknutsels maar eens!

1-minuut spelletjes

Heb je snelle spelletjes nodig die niet veel tijd kosten? Dan zijn minute-to-win-it spelletjes een perfecte activiteit! Zeker wanneer je voor de paasdagen een makkelijke binnenactiviteit zoekt. Voor de meeste één minuut spelletjes gebruik je goedkope voorwerpen zoals rietjes en plastic paaseieren die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ook voor tieners en volwassenen zijn deze spelletjes super leuk om te spelen.

Zintuigen spel

Een zintuigen spel in het thema pasen vereist wat voorbereiding, maar is een geweldige activiteit om bijvoorbeeld peuters bezig te houden. Met het zintuigen spel doe je een aantal voorwerpen die met pasen te maken hebben onder een doek en je laat de kinderen met hun handen voelen. Zij moeten raden wat er onder de doek ligt. Bij een zintuigen spel hoort natuurlijk ook proeven. Laat de kinderen geblinddoekt iets proeven (wat met pasen te maken heeft natuurlijk) en laat ze raden welke smaak het is.

Bunny hop

Bunny hop is een gezelschapspel wat perfect bij een regenachtige pasen past. Misschien denk je nu, dat is toch niet goedkoop? Als je het spel nieuw koopt niet nee, maar op marktplaats staan ontzettend veel spelletjes voor een prikkie te koop. Onder andere ook het spel Bunny hop. Leuk om an te schaffen voor pasen dus!

Paas escape room

Een escape room spelen thuis, is één van onze favoriete activiteiten voor binnen. Voor pasen hebben we nu ook een escape room gemaakt. Het is een spel om binnen te spelen, bij deze paas escape room moeten er namelijk een aantal geprinte voorwerpen in huis verstopt worden.

escape room voor pasen

Paashuisje van peperkoek

Wie zegt dat je deze activiteit alleen met kerst mag uitvoeren? Een paashuisje maken van peperkoek is een ontzettend leuke activiteit om binnen te doen tijdens de paasdagen. En het is nog lekker ook!

Paaseieren memory

Gebruik van die gekleurde plastic eieren en plaats elke helft over paren van voorwerpen zoals paaseieren of andere snoepjes. Neem om de beurt één voor één een ei om te draaien en kijk wie de meeste paren kan matchen. We noemen dit spelletje paaseieren memory voor binnen!

Paaseieren dobbelspel

Dit spel draait niet om het gooien van eieren, maar om het rollen van een dobbelsteen. Bij dit spel hoort een printable met zes verschillende eieren, die elk zijn verbonden aan een cijfer op de dobbelsteen. Als je bijvoorbeeld een twee gooit, mag je het ei inkleuren dat overeenkomt met het nummer twee. Het doel van het spel is om alle zes de cijfers te gooien, zodat uiteindelijk alle eieren op je printable kleurrijk zijn ingevuld. Dit spel is niet alleen leuk en betrekkelijk rustig, maar het helpt ook bij het leren van nummerherkenning en het stimuleren van creativiteit bij het inkleuren.

Prik de staart

Prik de staart op het konijntje. Dit paasspel voor kinderen is net als het klassieke ezeltje prik, behalve dat je het staartje van een konijntje in plaats van een ezelsstaart op de afbeelding plakt. Een leuke twist is door katoenen balletjes met tape te gebruiken. Of je maakt met de kinderen van te voren pomponnetjes om als staartje te gebruiken!

Paaseieren jeu de boules

Dit leuke paasspel voor kinderen vereist één geverfd hardgekookt ei per kind en één wit hardgekookt ei. Rol het witte ei in het midden van een kamer en neem om de beurt om te zien wie zijn gekleurde ei het dichtst bij het witte ei kan rollen.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.