Paasactiviteiten en spelletjes voor buiten

paasactiviteiten-en-spelletjes-buiten

Naast de leuke en boeiende paasactiviteiten en spelletjes voor binnen, zetten we vandaag de leukste ideeën voor buiten op een rij. Want ja, tenslotte hopen we natuurlijk op een prachtig paasweekend buiten in het zonnetje.

Hoewel we niet altijd mazzel met het weer hebben gehad, zijn er ook paasweekenden geweest met mooi weer. Door de jaren heen hebben we dan ook heel wat paasactiviteiten en spelletjes buiten gespeeld. Dat gaat van traditioneel eieren zoeken met de paashaas tot aan een heuse zeskamp met de familie.

Paaseieren zoeken

We beginnen met een klassieke paasactiviteit die altijd populair is bij kinderen. Verstop plastic, chocolade of echte geverfde eieren in je tuin, speelpleintje of een park en laat de kinderen ze zoeken. Voor dit spelletje zijn verschillende varianten en aanpassingen te verzinnen. Zo kun je een extra uitdaging toevoegen door speciale eieren te verstoppen die ingewisseld kunnen worden voor een speciale prijs. Of je print onze printable waarbij je paaseieren moet zoeken op kleur. Ook kun je van het paaseieren zoeken een speurtocht maken.

paasspelletje

Paasspeurtocht

Organiseer een paasspeurtocht met aanwijzingen die leiden naar verstopte paaseieren. We hebben het makkelijk gemaakt door een kant en klare speurkaart met paaseieren en wegwijs wortels die je zelf kunt printen. Deze paasspeurtocht kun je bij mooi weer buiten uitzetten. Voeg wat spelletjes en opdrachtjes toe aan de paasspeurtocht en je hebt een superleuke paasactiviteit voor buiten.

Eieren race

Een eieren race is zo leuk als paasactiviteit. Met dit spel moet je een ei op een lepel laten balanceren en zo snel mogelijk een bepaalde afstand afleggen zonder het ei te laten vallen. Dit kan individueel of als estafette in teams. Dus vier je pasen met een grote groep, zoals je familie of met de buurt, dan is het leuk om verschillende spelletjes te organiseren waarbij er teams verdeeld worden.

spelletjes pasen buiten

Eiergooien

Ook dit is een leuk spel voor de paasdagen die je buiten kan spelen. Twee spelers staan tegenover elkaar en gooien een rauw ei heen en weer. Na elke succesvolle vangst doen ze een stap achteruit. Het doel is om het ei zo lang mogelijk heel te houden. (Echt een spelletje voor buiten dus.) Wie het verste komt, wint het spel.

Paaseieren rolwedstrijd

We gaan nog even door met de ‘eieren spelletjes’, want de paaseieren rolwedstrijd is ook zo’n paas-klassieker. Voor dit spel moet je een startlijn en een finishlijn klaarzetten. De spelers die meedoen aan de wedstrijd moeten een hardgekookt ei met hun neus of een lepel over de finishlijn rollen zonder het ei met hun handen aan te raken.

Paasparcours

Zet buiten een parcours uit met verschillende activiteiten en spelletjes waar spelers paasgerelateerde activiteiten moeten voltooien, zoals huppelen als een konijn door een parcours, eieren sorteren op kleur, of één van de andere spelletjes die hierboven staan beschreven.

Paaseieren piñata

Vul een piñata met paaseitjes. (Je kunt zelf ook een piñata maken van een ballon en papier mache.) Laat kinderen om de beurt met een stok slaan terwijl ze geblinddoekt zijn, in een poging om de piñata te breken en de paaseitjes ‘vrij’ te laten. Altijd leuk om te rammen op zo’n ding!

Eieren versieren in de natuur

Vind je het toch ook leuk om creatief bezig te zijn met pasen? Maar is het weer zo lekker dat het zonde is om binnen te zitten? Dan ga je lekker buiten creatief bezig zijn! Neem lijm, schaar en andere knutselbenodigdheden mee naar buiten en laat iedereen een paasei versieren met natuurlijke materialen zoals blaadjes, bloemen en kleine takjes.

Paaskrijttekeningen

En in plaats van een paaskleurplaat geef je de kinderen stoepkrijt en laat je ze paasgerelateerde tekeningen maken op de oprit of stoep.

En zo zie je maar dat je de paasdagen zowel binnen als buiten kunt vieren! En dat alle paasactiviteiten en spelletjes zo zijn aan te passen dat je zowel binnen als buiten een fantastische paasfeest kunt vieren.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article