Knutselen Pasen, de leukste en makkelijke Paasknutsels

paasknutsels

Eén van de leukste thema’s om te knutselen is toch wel Pasen. Dat komt natuurlijk doordat je vrolijke kleurtjes kunt gebruiken, de diertjes om te knutselen zijn schattig en ideeën zijn er volop. Bovendien is het lente, wie wordt daar nou niet vrolijk van? Wat je kunt knutselen voor Pasen is uiteenlopend van wortels tot kuikens en van de meest bijzondere creaties van paaseieren tot versiering voor de paastakken. En één van de favorieten is natuurlijk een eierdop voor het paasontbijt. Kortom, ideeën genoeg voor de de leukste en makkelijke paasknutsels!

Een eierdop voor Pasen knutselen

pasen knutselen

Zoals ik al zei, een eierdop knutselen voor het paasontbijt is toch wel de meest populaire paasknutsel aller tijden. Het mooie is, het is nog heel makkelijk ook! Alles wat je nodig hebt is een eierdoos, stukje rood papier voor de kam, stukje oranje papier voor de snavel, twee oogjes en voor de afwerking een paar veertjes.

pasen knutselen

Note: uit één zo’n eierdoos kun je eigenlijk maar twee van zulke kippetjes knutselen.

paasknutsel kip

Peuters, kleuters, alle kinderen vinden dit een leuke knutsel omdat het resultaat er wezen mag!

Worteltjes in een paasmandje knutselen

Nu kun je natuurlijk denken, sinds wanneer hebben worteltjes iets met Pasen te maken? Nou ja, konijnen eten worteltjes… Bovendien zijn ze ontzettend leuk om te knutselen. Dus, ja.

Paasknutsel kinderen

Hier kun je lezen hoe je het mandje van een papieren bordje maakt. De worteltjes zijn ook heel makkelijk! Je sloopt een aantal houten knijpers en deze plak je met de ruggen tegen elkaar aan. Je schildert ze oranje en dan knutsel je nog wat groen aan de bovenkant. Wij hebben dat gedaan met crepepapier en chenilledraad. En voila, je hebt worteltjes geknutseld!

Kiekeboe paaskuikentje

Er is nog meer leuks te knutselen met knijpers! Namelijk deze kiekeboe paaskuikentjes. Super schattig toch? En wederom niet moeilijk om te maken.

pasen kinderen

Persoonlijk vind ik de meeste uitdaging altijd zitten in de vorm van het ei. Want een goedgevormd ei uit de losse hand tekenen valt echt niet mee. Wanneer je voor Pasen gaat knutselen is het handig om een sjabloon van een ei te maken, zodat je die iedere keer erbij kunt pakken.

paasknutsel

Verder spreekt het maken van dit kiekeboe paaskuikentje voor zich.

Paasei van wol knutselen

Hier hebben we al de eerste knutsel waarbij we het sjabloon van het paasei gebruiken kunnen. Gebruik voor deze knutsel een stevig karton, zodat het wol er goed omheen gewikkeld kan worden. Dat is het, zo makkelijk is deze knutsel! Ideaal om te maken met peuters, het is namelijk goed voor de motoriek.

paasei knutselen
knutselen pasen

Paaseieren of paaskuikens?

Deze paasknutsels zijn ook leuk! Door er pootjes onder en een snaveltje op te plakken tover je de paaseieren zo om in paaskuikens. Voor het inwikkelen van de kartonnen eieren hebben we crepepapier gebruikt.

paaskuikens knutselen
paasknutsel

Kippetjes van ijsstokjes

IJsstokjes zijn één van onze favoriete knutselmaterialen. Het is zo leuk om met een simpel materiaal, iets heel origineels te kunnen knutselen. Met ijsstokjes kun heel eenvoudig, heel veel verschillende creaties maken. Dus als je van eenvoud houdt, zorg dan altijd voor een voorraadje ijsstokjes in de knutselkast.

paasknutselen

Vrolijke paaskuikens

paasKnutsels

Deze paasknutsels waren echt een hit bij mijn kinderen! Ook hier heb je een eierdoos voor nodig. Deze kun je helemaal aan flarden knippen, nou ja oké, wel een beetje beheert anders kunnen je kuikens niet rechtop staan. Het komt erop neer dat je twee eierdoppen van de eierdoos op elkaar plakt. Deze schilder je in een vrolijke kleur, je tekent twee oogjes, plakt er een snaveltje op, je steekt een veel aan de bovenkant en hoppa! Daar is je vrolijke kuiken.

paasknutsels

Paasfiguren vouwen

Weet je nog hoe je een happertje moet vouwen? Daar kun je namelijk deze leuke paasfiguren mee maken. Mocht je de instructies nodig hebben, check dan even deze blog met paaskuikens en konijnen.

Silhouet van de paashaas

Paashaasjes verven, kippetjes knutselen, paasslinger maken, paasversiering maken, het is allemaal zo leuk! Maar dit is een paasknutsel die mijn jongste dochter heel graag wilde maken. We hebben een silhouet van een paashaas getekend op een stuk karton, uitgeknipt en op een a4’tje gelegd. Rondom het stuk karton is geschilderd, waardoor je een leuk silhouet effect krijgt. De paasknutsel is natuurlijk nog niet af! Want het staartje van de paashaas ontbreekt nog. Nu kun je hier heel simpel een kant en klaar pomponnetje opplakken, maar dat is wel heel makkelijk. Leuker is om het pomponnetje zelf te maken.

paasknutsel kinderen

Een pompon maak je door twee stukken rond karton met in het midden een gat tegen elkaar aan te leggen. Om het karton en door het gat, wikkel je wol totdat er een flinke laag op zit. Dan knip je aan de buitenkant het wol door. Nu steken de stukjes wol uit het middelste gat en je kunt tussen de twee stukken karton een draad strak trekken. Hier maak je een knoop in en klaar is je zelfgemaakte pompon.

Paasei knutselen voor peuters

Knutselen met pasta en macaroni is altijd leuk voor peuters. Voor pasen kun je de geverfde past plakken op een paasei. Dat maakt de geknutselde paasei nóg bijzonderder!

paasknutsel

paasknutsels
Previous ArticleNext Article