Paas speurtocht: op zoek naar de eieren!

Als je op zoek bent naar een leuke manier om met de Paasdagen de eieren te verstoppen, dan is deze Paas speurtocht een heel leuk idee. We hebben namelijk een speurtocht naar de paaseieren voor je gemaakt. Je hoeft er niet veel voor te doen, de speurtocht kaart en de eieren zijn zo kant en klaar uit te printen.

De kinderen zullen de speurtocht naar de eieren fantastisch vinden. Deze leuke paasactiviteit maakt het eieren zoeken namelijk een stuk spannender! Deze Paas speurtocht kun je binnen én buiten uitzetten. Dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van het weer tijdens de paasdagen.

Mooi weer tijdens de paasdagen? Dan is het extra leuk om de Paas speurtocht met de buurtkinderen te spelen. Altijd leuk om je buren na een winterslaap weer buiten te zien toch?

paas speurtocht

Hoe werkt de Paas speurtocht?

Deze Paas speurtocht is heel makkelijk te maken. Je ontvangt een speurtocht kaart met daarop een route naar de het gouden ei.

Je maakt een route voor de eieren speurtocht in huis of buiten in de buurt. Zo hang je bijvoorbeeld het ene ei in de wc en het volgende paasei in het trapgat enzovoorts. Wanneer je de speurtocht buiten doet, begin je bijvoorbeeld bij de voordeur. Ook ontvang je een printable met wegwijzers in de vorm van een wortel, zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. Op de route kom je een aantal kleurrijke paaseieren tegen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij het gouden ei aankomen!

Wat je tijdens het zoeken naar de eieren kunt doen, zijn kleine opdrachtjes of spelletjes. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven. Ideeën zijn bijvoorbeeld het dobbel spelletje of konijntje prik, deze spelletjes vind je in het paas spelletjes printpakket. Je kunt ook een hint of een raadsel bij de paaseieren geven. Zodat ze het volgende paasei makkelijker kunnen vinden.

En bij het gouden ei leg je wat lekker (bijvoorbeeld een mandje paaseieren).

Paas speurtocht printen

Al deze paaseieren én de speurtocht kaart met daarop een route naar het gouden ei, ontvang je bij deze Paas speurtocht printable (af te drukken op A4). De Paas speurtocht moet je zelf uitknippen en uitzetten.

Bedrag € -
speurtocht pasen

Speurtochten zijn goed voor kinderen!

Wist je dat een speurtocht heel goed voor de ontwikkeling voor je kind is?

Je stimuleert bijvoorbeeld het probleemoplossend vermogen. Tijdens een speurtocht moeten kinderen een route vinden, maar ook opdrachten en raadsels oplossen. Dat daagt kinderen uit om nauwkeurig en creatief te denken.

Daarnaast leren kinderen tijdens een speurtocht om samen te werken en bij samenwerken hoort natuurlijk een goede communicatie.

Een speurtocht activeert het de zintuigen. Want tijdens een speurtocht maken kinderen gebruik van verschillende zintuigen, zoals zicht, gehoor en tast. Hierdoor worden kinderen meer bewust van hun omgeving.

En als laatste goede reden om deze Paas speurtocht met de kinderen te doen is natuurlijk om de kinderen in beweging te krijgen. Tijdens een speurtocht zijn kinderen in beweging wat het een fysieke activiteit maakt. Bewegen is gezond, bovendien moet iets al die chocolade paaseieren compenseren…

Previous ArticleNext Article