Het geheime recept van The Pancake Bakery

pannenkoeken amsterdam

Het heeft allemaal even geduurd voordat we weer gezellig uiteten mochten, maar afgelopen weekend namen wij het er weer van. We bezochten het historische voormalig pakhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam waar sinds 1980 The Pancake Bakery is gevestigd. En waar ons zeer smaakvolle, met geheim recept gebakken, pannenkoeken werden beloofd. We konden niets anders dan nieuwsgierig worden, want naast pannenkoeken zijn we ook dol op het ontrafelen van mysteries. Wie van ons zou het geheime recept van The Pancake Bakery kunnen ontdekken? 

Pannenkoeken eten bij het oudste pannenkoekenrestaurant van Amsterdam

Maar voor we het geheime recept gingen ontmaskeren, moesten we wel even onder de indruk zijn van een vrijwel toeristen vrij centrum van Amsterdam. Een wandeling over de Prinsengracht, langs een bijna verlaten Anne Frank Huis kwam nog nooit zo binnen. We streken ons neer bij het oudste pannenkoekenrestaurant van Amsterdam, The Pancake Bakery, die in het voormalig 17e eeuwse pakhuis genaamd ‘Hoop’ is gevestigd. Het bleek meteen een mooi vervolglesje op de geschiedenislessen van de kinderen. Want had één van de drie niet laatst geleerd over de VOC? Dit pand van The Pancake Bakery is één van de drie panden (Geloof, Hoop en Liefde) die eigendom waren van de welvarende Verenigde Oost Indische Company.

Een mooi gespreksonderwerp met de kinderen was het in ieder geval wel, maar we moesten niet uit oog verliezen waar ze nu voor kwamen. Namelijk het geheime recept van The Pancake Bakery. Om toch een beetje in de VOC sferen te blijven, bestelde de man een Indische pannenkoek en ik de Hollandse pannenkoek. En vlak voordat die kinderen konden gaan zeuren om hun knorrende buikjes werden onze bestelde pannenkoeken geserveerd. “Met liefde gemaakt”, wist de serveerder te vertellen.

pancake factory kinderpannenkoek

pancake factory

pannenkoek pancake factory

Nog voor dat we ook maar eet smakelijk konden zeggen, begonnen de kinderen hun pannenkoek al naar binnen te schuiven. De ene ‘ECHT LEKKER’ na de andere, kwam er tussen het kauwen door uit de mondjes van mijn kinderen. Binnen no-time hebben ze hun eten naar binnen gewerkt. ‘Maar hebben jullie nu ook het geheime ingrediënt kunnen ontdekken?’, vraag ik mijn kinderen. ‘Ja! Dat is liefde, dat zei hij toch!?’

En daar moeten we het maar mee doen. Want geheime recepten moeten natuurlijk wel geheim blijven, anders is het geen geheim meer. Wat geen geheim is, is dat The Pancake Bakery het in ieder geval al 40 jaar goed weet te bakken. En met die reden hebben ze ook twee leuke acties bedacht.

Pancake flip challenge

De eerste actie is een pancake flip challenge waarmee kinderen een kinderfeestje mee kunnen winnen, zodat ze ook eindelijk hun kinderfeestje kunnen vieren. Toevallig begon mijn jongste hier vanmorgen nog over, want deze heeft ze afgelopen voorjaar aan haar neus voorbij zien gaan. Wat kinderen kunnen doen om deze challenge te winnen, is een filmpje maken van hun pannenkoeken flop moves en deze delen op Instagram of Facebook. Uiteraard ook even The Pancake Bakery taggen.

En van de tweede actie worden ook alle papa’s en mama’s heel blij. Gezinnen krijgen namelijk een tweede kinderpannenkoek gratis. En dat is na lang thuiszitten een heel fijn cadeautje.

Kortom, gewoon gaan! Want of je het geheime recept nou wil ontrafelen of niet, die liefde proef je hoe dan ook.

Previous ArticleNext Article