Dieren knutselen, hier heel veel leuke ideeën!

knutselen dieren

Wij zijn dol op knutselen! En als er iets veel geknutseld wordt, dan zijn het dieren. Veel kinderen hebben ook een natuurlijke nieuwsgierigheid naar dieren. Dat gaat van panda tot stokstaart. Dieren knutselen zorgt niet alleen voor het ontwikkelen van creativiteit, maar je kleintje leert ook over de kenmerken van het dier. Kortom, van dieren knutselen kun je een heel project maken.

De afgelopen jaren hebben we heel wat dieren geknutseld die we je in dit artikel als voorbeeld gaan geven. Sommige knutsels zijn makkelijk te maken en andere vergen misschien iets meer begeleiding. Het zijn leuke ideeën om thuis zelf met je peuter en kind te knutselen. Op een regenachtige woensdagmiddag, voor Dierendag of gewoon voor de leuk!

Dieren happertjes knutselen

Ons meest recente knutsel project is het vouwen van de dieren happertjes. Deze happertjes zijn heel eenvoudig te maken, tenminste… Je moet wel even het vouwen van een happertje onder de knie krijgen. Met deze printables moet dat lukken, want de lijnen zijn al gezet. Je kunt de meeste dieren happertjes uitbreiden met bijvoorbeeld oren, pootjes of een staart. Wil je alle verschillende soorten dieren bekijken? Je vindt en downloadt de printables hier.

Wc rol dieren

Wc rollen zijn ideaal knutselmateriaal. Ook wanneer je dieren wil knutselen. Net als voor de happertjes hebben we ook wc rol dieren printables. Dat maakt het knutselen van dieren super makkelijk. Bijvoorbeeld wanneer je een dierentuin of een kinderboerderij wil knutselen, zijn deze dieren wc-rol printables ideaal voor een project voor peuters.

Wil je toch wat meer je eigen creativiteit een (wc)rol laten spelen? Check dan deze dieren van een wc rol geknutseld eens!

Dieren knutselen van karton

Ik zeg altijd maar zo, dure knutselmaterialen zijn overbodig. Want net als wc rollen zijn stukken karton ook ideaal om mee te knutselen. Zo kun je hele leuke dieren knutselen van karton. Het worden ware kunstwerkjes, zo leuk dat je deze dieren zelfs als decoratie op je dressoir kunt zetten.

dieren-knutselen

Dieren schilderen met een vork

Verven met een vork, waarom zou je? Nou omdat het schilderen met een vork een heel leuk effect geeft. Met de vork maak je een soort van groeven in je knutselwerk. Wij vinden de sneeuwuil heel goed gelukt!

dieren-knutselen

Maar je kunt deze knutsel techniek voor meerdere dieren gebruiken. Zoals deze ijsbeer, ook superleuk geworden toch?

knutselen dier

En we kunnen nog wel meerdere dieren bedenken om te maken met deze leuke techniek. Wat dacht je van een dier als een luiaard, een panda of een pinguïn? Knutsel er maar lekker op los! En krijg je dan zin om nog meer leuke pinguïn te knutselen? Bekijk dan ons blog waar we een aantal leuke pinguïns knutselen.

Papieren bordjes gebruiken

Papieren bordjes kun je gebruiken om van te eten, maar je kunt ze ook gebruiken om dieren te knutselen. Het leukste knutselproject met een papieren bordje vinden wij toch echt het vogelnestje! De papieren bordjes gebruik je dan niet om het dier te knutselen, maar voor het nestje. Zo leuk!

knutselen dieren

Papieren bordjes koop je bij de Action of gewoon hier online.

dieren knutselen

Maar papieren bordjes lenen zich ook uitsteken voor het maken van maskers en lampionnen. Wanneer carnaval eraan komt, dan knutsel je een dierenmasker van een papieren bordje. En wanneer Sint Maarten in zicht is, maak dan eens deze leuke luiaard lampion van een papieren bordje!

lampion dier knutselen

Pomponnetjes maken

Dit is zo’n knutselwerkje dat wat extra begeleiding nodig heeft. Maar na een goede uitleg kan je kind ook zelf een pomponnetje maken. En van die pomponnejtes kun je ontzettend leuke diertjes maken. Zoals deze egeltjes!

dieren knutselen pompon

En wat dacht je van deze pluizige pinguïns, super schattig toch?

IJsstokjes gebruiken voor dierenknutsels

Deze dieren, gemaakt met ijsstokjes, zijn gewoon bijna kunstig! Wij vinden ze superleuk geworden. Je kiest de dieren en de materialen aan de hand van het seizoen. Zo maak je deze toffe vosjes bijvoorbeeld in de herfst.

dieren knutselen
dier maken knutsel

En de kippetjes kun je knutselen wanneer het pasen is of lente wordt. We hebben overigens nog veel meer leuke dieren om te knutselen voor Pasen. De kip van een eierdoos (hoe ironisch) is super cool! Maar ook de kuikentjes zijn leuk om te knutselen. Ook genoeg ideeën voor Pasen dus.

Dieren knutselen van papier

En dan kun je natuurlijk ook nog dieren knutselen ‘gewoon’ van papier. Want zonder dat je allerlei knutselmaterialen gebruikt, kun je van papier ook hele leuke diertjes maken.

onderwaterwereld knutselen

Met onze printables kun je bijvoorbeeld een heel onderwaterwereld thema maken. Met dieren als een walvis, een schildpad en krabbetjes. Je hoeft de dieren alleen maar uit te printen, in te kleuren en uit te knippen. Bekijk het printable pakket om een onderwaterwereld knutselen hier.

En zo hebben we ook een luiaard en een leeuw om te knutselen van papier.

Papier kun je niet alleen knippen, maar ook vouwen! Dieren knutselen van papier doe je ook door ze te vouwen. Hier kun je stap voor stap volgen hoe je het vosje kan vouwen.

vos knutselen

En dan heb je nog het combineren van de technieken, knippen, vouwen en plakken! Om deze lieveheersbeestjes te knutselen moet je dat allemaal doen. Maar heel ingewikkeld is het niet hoor! Voor de vleugeltjes van het diertje gebruik je drie cirkels, deze vouw je door midden en plak je tegen elkaar aan. Zo krijg je van je papieren knutsel een 3D knutselwerk!

diertjes knutselen

Tot zover de inspiratie voor dierenknutsels. Heb jij nog leuke ideeën om dieren te knutselen met kinderen? Laat het ons gerust weten!

Previous ArticleNext Article