Dieren happertjes; even printen en vouwen maar!

dieren happertjes vouwen

Een happertje vouwen, het is één van de origamivouwprojecten waar ik als kind er ontelbaar van heb gevouwen. Wij gebruikten het dan als fortune teller. Je toekomst werd dan voorspelt met kleuren, nummertjes, namen of letters. Op wie wordt je verliefd, welk beroep krijg je, verzin het maar! Maar wanneer je zo’n happertje kunt vouwen, kun je veel meer leuke dingen maken. Zoals deze dieren happertjes! Zijn ze niet een leuk knutselproject geworden?

Stap voor stap een happertje vouwen

Voor ik je laat zien welke dieren happertjes in dit printable pakket zitten, vertel ik je stap voor stap hoe je een happertje vouwt. Misschien heb je alleen even een opfrisbeurt nodig? En misschien vouw je het voor het eerst een happertje? Hoe dan ook, het is niet moeilijk! Wanneer je het vouwen eenmaal onder de knie hebt, is een happertje zo klaar.

happertje vouwen uitleg

Je hebt een vierkant vel papier nodig. Onze dieren happertjes print je op een a4 formaat en knip je vervolgens netjes uit.

Stap 1: Begin met het vierkante vel papier voor je (lege kant omhoog), met een hoek naar boven wijzend.

Stap 2: Vouw het vel diagonaal doormidden, zodat de bovenste hoek naar de onderste hoek wordt gevouwen. Zorg ervoor dat de hoeken perfect op elkaar liggen om een scherpe vouw te maken. Open het vel daarna weer.

Stap 3: Vouw het vel diagonaal in de andere richting, van de andere bovenhoek naar de andere onderhoek. Open het vel weer, zodat je nu een “X” van vouwlijnen hebt.

Stap 4: Vouw elk van de vier hoeken van het vel naar het midden toe. Hierdoor ontstaat een kleiner vierkant in het midden van het papier.

Stap 5: Draai het vel opnieuw om, zodat de vouwlijnen aan de onderkant liggen en de vier kleinere vierkanten naar boven wijzen.

Stap 6: Vouw het papier horizontaal doormidden en open het vervolgens weer. Doe hetzelfde met de verticale richting. Hierdoor worden de vouwlijnen voor het midden van het papier gemarkeerd.

Stap 7: Duw voorzichtig je duim en wijsvinger in de vier kleinere vierkanten aan de onderkant van het papier. Je kunt dit doen aan beide kanten van het papier.

Stap 8: Plaats je duimen en wijsvingers in de “zakken” die je hebt gecreëerd door de hoeken naar binnen te vouwen. Je hebt nu je happertje klaar om te gebruiken!

20 verschillende dieren happertjes

We hebben maar loeft 20 verschillende dieren happertjes ontworpen. Deze zijn beschikbaar in digitale vorm en wachten erop om tot leven te komen op papier. Van nieuwsgierige pinguïns tot vrolijke varkentjes en avontuurlijke leeuwen, je vindt ongetwijfeld dieren die bij jouw smaak passen.

Happertjes boerderijdieren

Zo kun je bijvoorbeeld happertjes vouwen van deze leuke boerderij dieren. Een geit, een varken, een koe, een kip, een paard en een pauw. Vouw je eigen kinderboerderij!

Happertjes wilde dieren

Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de wilde dieren! Vouw een dierentuin vol met deze leuke diertjes zoals een koala, een leeuw, een haai, een krokodil, een luiaard, een neushoorn, een panda, een panter, een vogel, een zebra, een krab, een pinguin, een tijger of, jawel een unicorn!

Dieren happertjes printen

Print je dieren happertjes op A4 papier. Zorg ervoor dat je printer op kleur is ingesteld. Zodra de afdrukken klaar zijn, knip je voorzichtig elke dieren happertje uit. Neem de tijd om nauwkeurig te knippen zodat je het happertje goed kan vouwen. De meeste dieren happertjes hebben wat extra details die je ook uit kunt knippen en op het happertje kunt plakken. Denk aan oren, een staart, enzovoorts.

Nu komt het leuke deel, het vouwen van je dieren happertjes! Begin met een van de uitgeknipte ontwerpen en volg de voorgevouwen lijnen. Als je niet zeker bent van de vouwrichting, maak je geen zorgen, de lijnen zijn duidelijk gemarkeerd om je te begeleiden. Houd je vouwen strak en precies, zodat je dieren happertje er uiteindelijk mooi uitziet.

Plak nu de eventuele accessoires op het dieren happertje en knutsel is klaar om mee gespeeld te worden!

Dieren happertjes printables bestellen

Al deze dieren die hierboven vermeld staan, hebben we samengevoegd tot een printable pakket. Hieronder kun je het printable knutselpakket van de dieren happertjes bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je het pakket met printables direct in je mailbox. De printables kun je onbeperkt zelf uitprinten.

Bedrag € -
dieren happertjes

Ook leuk: wc rol dieren knutselen!

Previous ArticleNext Article