Leuke kinderuitjes in Noord-Holland

kinderuitjes Noord-Holland

Wanneer er weer een vakantie aankomt, gaan we met z’n allen op zoek naar leuke kinderuitjes. Vandaag laten we je kennis maken met het bruisende Noord-Holland!

Ben je op zoek naar een dag vol plezier, educatieve ervaringen of betoverende avonturen? Noord-Holland heeft voor elk kind iets bijzonders in petto. Van kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar, prachtige stranden die het hele jaar door één groot avontuur zijn, tot historische steden en betoverende bossen! Er zijn genoeg leuke kinderuitjes in Noord-Holland te vinden!

Kinderuitjes in Noord-Holland

Ecomare op Texel

Voor het eerste kinderuitje in Noord-Holland zul je met de boot moeten. Ecomare ligt namelijk op Texel en is ontzettend leuk. Tijdens een bezoek aan dit prachtige natuurcentrum, kunnen kinderen alles leren over zeehonden, vogels en het maritieme leven. Er zijn ook regelmatig leuke interactieve tentoonstellingen en een zeeaquarium. Zeker wanneer je vakantie viert op Texel, is dit kinderuitje een must!

kinderuitjes Noord-Holland

Artis in Amsterdam

De oudste dierentuin van Nederland, ligt in het hart van Amsterdam. Weet je over welke dierentuin we het hebben? Artis natuurlijk! Artis is een kinderuitje die ieder kind in Nederland gewoon een keer gedaan moet hebben. Kinderen zullen genieten van het zien van exotische dieren, vogels, reptielen en insecten, evenals het verkennen van de speeltuinen en het planetarium. Leuke tip, Artis heeft in de zomer speciale zomeravonden! Dus ben je in Noord-Holland op vakantie en dan ook nog in de buurt van Amsterdam, dan moet je Aris zeker op je uitjes-to-do-lijstje zetten.

Speelpark De Swaan in Oudkarspel

We gaan weer iets verder naar het noorden in Noord-Holland. Hier vind je namelijk het leuke speel[park De Swaan. Dit avontuurlijke speelpark is perfect voor kinderen die van buitenspelen houden. Er zijn speeltoestellen, glijbanen, trampolines en zelfs een treintje om een ritje mee te maken.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Dit is een van de kinderuitjes die bij mijn kinderen heel lang op nummer 1 heeft gestaan. Sprookjeswonderland in Enkhuizen is fantastisch voor kleintjes! In dit prachtige themapark vind je een wereld vol sprookjes en magie. En liedjes die nooit meer uit je kop gaan. Maar alles voor de kleintjes toch? Want wat zullen de kinderen genieten van de attracties, shows en ontmoetingen met sprookjesfiguren.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

En wanneer je toch in dit deel van Noord-Holland bent, duik dan ook in de geschiedenis van de voormalige Zuiderzee en ontdek traditionele ambachten, historische gebouwen en interactieve tentoonstellingen. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is verre van een saai museum, beloofd.

Tip! Ben je van plan om veel museumuitjes te gaan doen? Dan is het misschien nuttig om een museumkaart aan te schaffen.

Het Muiderslot bij Muiden

Het Muiderslot is één van de mooiste kastelen in Noord-Holland. Het is een ontzettend leuk kinderuitje, want in dit prachtige middeleeuwse kasteel leren kinderen van alles over de geschiedenis van Nederland. Maar kinderen kunnen zich ook verkleden als ridders en prinsessen en deelnemen aan interactieve rondleidingen. In de zomer zijn er ook allerlei activiteiten in en rondom het kasteel, houd het programma dus goed in de gaten.

kinderuitjes Noord-Holland

Linnaeushof in Bennebroek

Dit kinderuitje is nostalgie voor mij! Regelmatig heb ik hier mijn schoolreisje gehad. Superleuk natuurlijk om dit gevoel door te geven aan mijn eigen kinderen. Het Linnaeushof in Bennebroek is het grootste speeltuinpark van Europa (zonder motor aaangedreven attracties) en biedt eindeloos plezier voor kinderen. Er zijn klimrekken, glijbanen, waterattracties en nog veel meer om te verkennen. Hier kun je echt wel een dagje vertoeven.

NEMO Science Museum in Amsterdam

Wil je de nieuwsgierigheid van je kinderen stimuleren? Doe dit dan in het interactieve wetenschapsmuseum NEMO Science Museum. Een leuk kinderuitje waar kinderen kunnen experimenteren, spelen met technologie en leren over verschillende wetenschappelijke fenomenen. NEMO Science Museum is te vinden in Amsterdam.

kinderuitjes Noord-Holland

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Vlakbij het NEMO Science Museum vind je het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hier leer je van alles over de maritieme geschiedenis van Nederland. Echt een fascinerend museum! En een leuk kinderuitje, want kinderen kunnen op avontuur gaan in de interactieve tentoonstellingen en zelfs aan boord gaan van een replica van een VOC-schip.

kinderuitjes Noord-Holland

Speelpark de Batavier in Alkmaar

Gewoon zin in een simpel kinderuitje? Dan moet je bij Speelpark de Batavier, hét speelpark tussen Alkmaar en Bergen, wezen. In dit park vind je speeltoestellen, springkussens en attracties voor kinderen van alle leeftijden. Er is ook een midgetgolfbaan en een kinderboerderij. Lekker spelen dus!

De Zaanse Schans in Zaandam

Ontdek de rijke industriële geschiedenis van de Zaanstreek in de Zaanse Schans met zijn Zaans museum. Kinderen kunnen in het Zaans museum deelnemen aan leuke activiteiten, zoals het maken van hun eigen klompen of het bakken van Zaanse koekjes. En de Zaanse Schans is gewoon een attractie op zich. Het trekt toeristen van over de hele wereld, maar ben jij er al eens met je kleintjes geweest?

Speelstad de Bubbeljungle in Haarlem

Wanneer het een dagje regent, en dat doet het weleens, ook in Noord-Holland! Dan is Speelstad de Bubbeljungle in Haarlem een leuke plek om naartoe te gaan met de kinderen. Het is een overdekte speeltuin met gigantische opblaasbare speeltoestellen, glijbanen en klimstructuren. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en hun energie kwijt.

Het Klimduin in Schoorl

En als het mooi weer is, dan is het Klimduin in Schoorl een fantastisch kinderuitje! Laat de kinderen zich uitleven op het hoge zandduin in Schoorl. Ze kunnen klimmen, rollen en rennen naar de top en vervolgens genieten van een spannende afdaling. Kortom, energie raken ze hier wel kwijt.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum

Eerlijk? Ik moest gewoon even checken of Hilversum wel in Noord-Holland ligt! Het is toch verschrikkelijk! Maar goed, ja dus! Hilversum ligt in Noord-Holland en daar is niet alleen een leuk kinderuitje te vinden, ook een leuk volwassenuitje! Namelijk het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Hier ontdek je de wereld van de Nederlandse media en televisie. Kinderen (en volwassenen dus) kunnen hun favoriete tv-programma’s ervaren en zelfs deelnemen aan een tv-presentatie.

Het Cruquius Museum in de Haarlemmermeer

Het Cruquius Museum in de Haarlemmermeer is één van de interessante kinderuitjes In dit historisch stoomgemaal leer je alles over de strijd tegen het water in Nederland. Kinderen kunnen de enorme stoommachines bewonderen en eer zijn verschillende educatieve activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen. En als je dan toch in de buurt bent, bezoek dan ook het Historisch Museum Haarlemmermeer, dit kneuterige maar knusse museum vind je bij het Haarlemmermeersebos, naast de bowlingbaan in Hoofddorp. Oftewel, maak er gewoon een lekker dagje uit van!

De leukste historische steden in Nood-Holland om met kinderen te bezoeken

En soms wil je tijdens je vakantie gewoon lekker een stadje in. Een beetje cultuur snuiven enzo. Dus ben je op zoek naar een leuke stad om te bezoeken met je kinderen in Noord-Holland? Deze historische steden in Noord-Holland zijn een perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur en kindvriendelijke activiteiten. Zo kunnen ook je kinderen plezier hebben en tegelijkertijd leren over de rijke erfgoed van Noord-Holland.

Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland en is een levendige stad vol geschiedenis en cultuur. Bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, waar ze meer kunnen leren over de Tweede Wereldoorlog, en de grachtenrondvaarten die een uniek perspectief bieden op de historische architectuur van de stad, zijn leuke kinderuitjes tijdens een dagje Amsterdam. Daarnaast zijn er verschillende kindvriendelijke musea, zoals ik hierboven al tipje: NEMO Science Museum en het Scheepvaartmuseum.

varen door Amsterdam

Doe je een dagje Amsterdam met je kleintjes? Neem dan onze Amsterdam speurtocht bingo mee! Terwijl jullie heerlijk door Amsterdam slenteren, speuren de kinderen naar verschillende bezienswaardigheden. Dat maakt zo’n uitstapje extra kindvriendelijk!

Haarlem

Haarlem is een charmante stad! Maar dat niet alleen, het heeft ook een rijk historisch erfgoed. Kinderen zullen het Frans Hals Museum waarderen, waar ze kunstwerken kunnen bewonderen en deelnemen aan leuke activiteiten. Het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland, heeft ook interessante tentoonstellingen en educatieve programma’s voor kinderen. Maar voordat je de dag volplant met musea, kun je als gezin ook fantastisch slenteren door de sfeervolle straatjes van Haarlem! En natuurlijk een bezoek brengen aan de Grote Markt met zijn indrukwekkende historische gebouwen.

Alkmaar

Beroemd om zijn traditionele kaasmarkt, heeft ook Alkmaar een prachtig historisch centrum. Hier draait het natuurlijk om kaas, een bezoek aan het Hollands Kaasmuseum is dan ook een must als kinderuitje. Daarnaast heeft ook Alkmaar gezellige straatjes, grachten en pleinen waar kinderen kunnen rondlopen en de historische sfeer kunnen opsnuiven. En bij mooi weer? Een terrasje pakken natuurlijk!

Enkhuizen

Enkhuizen is anders, deze stad aan het IJsselmeer heeft een rijke maritieme geschiedenis. Zoals ik al tipte als kinderuitje, is een bezoek aan het Zuiderzeemuseum, waar ze kunnen ervaren hoe het leven was in een vissersdorp rond de vorige eeuwwisseling, een dikke aanrader. Ze kunnen traditionele ambachten ontdekken, historische gebouwen verkennen en zelfs een ritje maken met een ouderwetse stoomtram.

Hoorn

Misschien is dit niet de eerste stad waar je aan denkt in Noord-Holland, maar het mag zeker genoemd worden om te bezoeken met kinderen. Gelegen aan het Markermeer, heeft Hoorn een prachtig bewaard gebleven historisch centrum. In deze stad kun je een bezoek brengen aan het Westfries Museum, waar de kinderen meer te weten komen over de maritieme geschiedenis van de stad. Ook heeft Hoorn mogelijkheden voor boottochten op het meer en gezinswandelingen langs de pittoreske haven.

De mooiste stranden voor kinderen in Noord-Holland

Het mooie van Noord-Holland is dat het prachtige stranden heeft, die perfect zijn voor een dagje uit met kinderen. Weer of geen weer, het is altijd strandweer! En dus ook altijd een goed kinderuitje. Deze stranden zijn geweldig voor kinderen, terwijl ouders kunnen ontspannen en genieten van de prachtige kustlijn van Noord-Holland. Vergeet niet om de veiligheidsinstructies op het strand te volgen en ervoor te zorgen dat kinderen altijd onder toezicht staan.

kinderuitjes Noord-Holland

Bloemendaal aan Zee

Dit strand is zeer populair vanwege zijn brede zandstranden en gezellige sfeer. Wat doen kinderen op het strand? Zandkastelen bouwen en spelen in de branding natuurlijk! Er zijn ook verschillende strandpaviljoens met kindvriendelijke faciliteiten en speelvoorzieningen.

Zandvoort

Vlak naast Bloemendaal aan Zee ligt Zandvoort. Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen in Nederland en heeft ook een breed en lang zandstrand. Uiteraard kunnen kinderen hier ook volop spelen in het zand, zwemmen in de zee en genieten van de vele strandactiviteiten die worden aangeboden, zoals kitesurfen en strandzeilen. Het strand heeft ook diverse strandtenten en restaurants met kindvriendelijke menu’s. Niet zo gek dus dat deze in ons rijtje van ‘mooiste stranden voor kinderen in Noord-Holland’ staat. Let er wel op dat het tijdens tropische dagen behoorlijk druk kan zijn op het strand van Zandvoort.

Callantsoog

Dit gezinsvriendelijke strand ligt in het noorden van Noord-Holland en heeft prachtige duinen en een breed zandstrand. Ook hier kunnen zandkastelen bouwen, vliegeren, beachvolleyballen en vooral genieten van de rustige omgeving. Het strand is omgeven door gezellige strandpaviljoens en er zijn ook speelvoorzieningen aanwezig.

Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee is gelegen aan de voet van de prachtige duinen van Noord-Holland. Heerlijk spelen in het zand, schelpen zoeken en genieten van de frisse zeelucht. Klinkt als een fantastisch uitje met de kleintjes toch? Ook dit strand heeft leuke strandtenten en restaurants waar gezinnen kunnen ontspannen en genieten van een maaltijd met uitzicht op zee.

Egmond aan Zee

Dit strand biedt kilometers aan zandstrand en is ideaal voor families. Kinderen kunnen hier prima zwemmen in de zee en wandelen langs de boulevard. Er zijn ook verschillende strandpaviljoens waar gezinnen kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Julianadorp aan Zee

Julianadorp aan Zee staat bekend om zijn brede en schone zandstranden. Kinderen kunnen hier veilig spelen en zwemmen in de ondiepe wateren. Er zijn ook faciliteiten zoals speeltuinen en strandtenten voor gezinnen.

De leukste bossen voor kinderen in Noord-Holland

Leuke kinderuitjes hoeven niet altijd veel geld te kosten, een wandeling in het bos kan ook al een ontzettend leuke ervaring zijn. Als je op zoek bent naar een lekker kindvriendelijke wandeling, dan zijn dit de leukste bossen voor kinderen in Noord-Holland!

Schoorlse Duinen

Dit is het breedste duingebied van Nederland en heeft een uitgestrekt bosgebied met duinen en heidevelden. Kinderen kunnen hier eindeloos ravotten, verstoppertje spelen tussen de bomen, wandelen over de duinen en genieten van de frisse lucht. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen. En klap op de vuurpijl: het Klimduin!

Amsterdamse Waterleidingduinen

Dit unieke natuurgebied ligt net ten zuiden van Zandvoort en biedt een mix van bossen, duinen, meren en open vlaktes. Het leuke aan dit kinderuitje is dat je hier wilde dieren spotten, zoals damherten, vossen en konijnen. Er zijn hier ook speciale wandelpaden en picknickplaatsen voor gezinnen.

kinderuitjes Noord-Holland

Het Streekbos bij Bovenkarspel

Dit bosgebied is onderdeel van het Streekbos Recreatiegebied en heeft veel leuke activiteiten voor kinderen. Er is een avonturenpad waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en balanceren. Daarnaast is er een speelweide met speeltoestellen, een strandje en een kabouterpad waar kinderen spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken.

Het Robbenoordbos bij Wieringerwerf

En dit bos is gelegen in de kop van Noord-Holland. Het is een leuk kinderuitje omdat het prachtige wandelpaden, picknickplaatsen en een speelbos heeft. Hutten bouwen, klauteren over boomstammen en spelen in de natuurlijke omgeving, kinderen kunnen hun lol op! Het bos heeft ook een educatief karakter met informatieborden over de lokale flora en fauna.

Zo zie je, genoeg te doen in Noord-Holland! Aan leuk kinderuitjes geen gebrek in ieder geval. Ben ik een tof uitje voor kinderen, uiteraard gelegen in Noord-Holland vergeten? Geef het gerust aan ons door!


kinderuitjes in Noord HollAND
Previous ArticleNext Article