Varen door Amsterdam; leuke vaarroutes en plastic vissen

varen door Amsterdam

Varen door Amsterdam, zodra het zonnetje ook maar een beetje schijnt, is dat één van onze favoriete uitjes met het gezin. De activiteit, de sfeer, de buitenlucht en natuurlijk de stad. Het is gewoon heerlijk om Amsterdam vanaf het water te beleven.

Bootje huren

Wanneer je voor de eerste keer in Amsterdam bent, is een rondvaart een must! Maar wanneer je Amsterdam vaker bezoekt met je kinderen, wat ook een must is, stap je niet iedere keer in een rondvaartboot. Zelf een bootje huren is een superleuk alternatief. En in Amsterdam ook prima te doen, want je hoeft maar te zoeken op ‘sloepverhuur Amsterdam‘ en de bootjes liggen klaar om heerlijk een stukje te varen door Amsterdam. Met een sloep varen door de grachten is ideaal. Deze zijn namelijk elektrisch en kun je zelf varen.

Varen door Amsterdam; leuke vaarroutes

Varen door de grachten is een unieke manier om de architectuur van Amsterdam te bekijken. Kinderen zullen onder de indruk zijn van de prachtige huizen en bruggen langs de waterkant. Wanneer je een bootje huurt, is het verstandig om ook een vaarroute te bepalen. Het is natuurlijk zonde van de tijd om kris kras door de grachten te varen, zonder te weten waar je nu eigenlijk bent.

Vaarroute langs de Prinsengracht

Een niet te missen vaarroute met kinderen is een route langs de Prinsengracht. Met als belangrijkste bezienswaardigheid: het Anne Frank Huis! Maar je komt ook langs de Westertoren en Westerkerk. En natuurlijk de Lekkeresluis Brug, waar je hét plaatje kunt schieten met de Westertoren op de achtergrond.

Vaarroute langs de Herengracht

Varen door Amsterdam met kinderen vraagt natuurlijk om een stukje uitleg over de geschiedenis van Amsterdam. Zelf word ik altijd helemaal enthousiast als ik bedenk hoe Amsterdam gebouwd is en wat voor bizarre welvaart het heeft doorgemaakt. In de Herengracht kom je de De Gouden Bocht tegen, een perfecte plek om je geschiedenis feitjes op je kids af te vuren.

Vaarroute lans het Oosterdok

Heb je wat langer de tijd, dan kun je vanuit het centrum het Oosterdok op varen. Dit is ook een super leuke vaarroute door Amsterdam met kinderen, je komt namelijk langs het Scheepvaartmuseum. En daar vind je natuurlijk een replica van het VOC-schip de Amsterdam. En ook het groene gebouw dat je daar ziet staan is een bezienswaardigheid op zich. Dat is natuurlijk het NEMO Science Museum.

varen door Amsterdam

Doen op het water

Amsterdam vanaf het water bekijken is dus een super leuke manier om de stad te ontdekken. Maar iedere ouder weet ook dat kinderen na een aantal keren die gebouwen wel gezien hebben. Wat kun je nog meer doen op het water? Wij hebben wel een paar ideeën voor je!

Dieren spotten

Vanaf het water kun je perfect dieren spotten! Een leuke activiteit tijdens het varen, is het zoeken naar dieren in en op het water. Er zijn genoeg eendjes, meerkoeten, zwanen en in de lente misschien zelfs babyeendjes die rondzwemmen in de grachten.

Plastic vissen

Een andere activiteit die je kunt doen op het water, is plastic vissen! Bij de sloepverhuur van Canal Motorboats zijn er aan boord schepnetten aanwezig. Hiermee kunnen de kinderen tijdens het varen door Amsterdam, plastic uit de grachten vissen. Voor de kinderen is het ontzettend leuk om te speuren naar plastic en het plastic eruit vissen is één groot avontuur. Een duurzame activiteit en een stukje bewustwording voor de kinderen.

Bingo

Wil je de kinderen tijdens de boottocht op een leuke manier alert houden, neem dan onze Amsterdam bingo mee! Er zijn genoeg bingo punten die ze tijdens het varen door Amsterdam kunnen tegenkomen. Sowieso de Westertoren, misschien het kopergroene gebouw bij het oosterdok en wellicht zien ze een bakfiets over een bruggetje gaan.

Kortom, genoeg leuke ideeën om een boottocht door Amsterdam met kinderen tot een succes te maken.


varen door amsterdam

Uitgelichte afbeeldingen: Canal Motorboats & Shutterstock

Previous ArticleNext Article