Wat te doen in Hoofddorp met kinderen

wat doen hoofddorp

Ik ben geboren en getogen in de Haarlemmermeer. Ik woon al meer dan de helft van mijn leven en anders op de rand van Hoofddorp. Ik schrijf over een dagje Arnhem, over de leukste vakantieparken in Nederland, over een kindvriendelijke wandeling in Kaunertal en ik geef zelfs tips over wat je met kinderen kunt doen in Paramaribo. Maar een blog met wat te doen in Hoofddorp, was nog nooit in mij opgekomen. Dat is toch gek!?

Er is namelijk genoeg te doen in Hoofddorp met kinderen! Ik denk dat ik pagina’s kan volschrijven met leuke dingen om te doen in Hoofddorp en omgeving. Maar laat ik het voor nu even overzichtelijk houden en beginnen met een aantal basis dingen. 

1. Spelen: Kleiland Park 21 en Klimpark 21

Als je aan een kind vraagt wat hij of zij wil doen, dan is dat natuurlijk spelen! In Hoofddorp zijn er door de wijken heen genoeg speeltuintjes te vinden. Maar wil je er echt even uit, dan kun je naar Kleiland in Park 21 gaan. Ooit begon dit speelgebied met water, maar helaas moest het water vanwege de volksgezondheid verdwijnen. Nu kunnen kinderen gewoon heerlijk spelen in het zand of op de kabelbaan. En dat allemaal met het boerenland op de achtergrond. Heb je kinderen die wel van een uitdaging houden? Dan vind je naast Kleiland het Klimpark 21. Klimpark 21 is het enige echte klimparcours in Hoorddorp waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zo wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam materiaal en wordt de elektriciteit via zonnepanelen opgewekt. Je komt bij Kleiland Park 21 en Klimpark 21 door vanaf de IJweg het Kleilandpad te volgen.

2. Kinderactiviteit: Jumpskillz

Wat is er nou een leukere activiteit voor een kind dan je uitleven in een trampoline park? In Hoofddorp vind je Jumpskillz waar kinderen zich volledig kunnen uitleven wat springen betreft.

3. Eten en drinken: Woodstone

Kindvriendelijk uiteten in Hoofddorp kun je doen bij Woodstone. Want kindvriendelijk uiteten is pas compleet wanneer papa en mama het ook fijn hebben. Pizza en wine is daarom de perfecte combi. En soms kun je door omstandigheden beter thuis blijven. Ook daar heeft Woodstone dé oplossing voor, namelijk ‘Woodstone thuis’. Zo kun je pizza’s en andere maaltijd thuis laten bezorgen, maar je kunt ook kiezen voor een pizza pakket! Hiermee ontvang je twee verse deegbollen, de geheime Woodstone pomodori saus en verdere ingrediënten voor je pizza om thuis zelf te bakken. Superleuk om met de kinderen te doen.

eten hoofddorp kinderen

kinderen pizza hoofddorp

4. Natuur: Struintuin Heimanshof

De Heimanshof is een ecol­o­gisch ver­ant­wo­orde natu­ur­tuin,  met meer dan 800 soorten wilde planten. Zoals de naam al zegt, het is hier heerlijk om te struinen en op zoek te gaan naar bloemen, planten en beestjes. Ook is er een boomhut en een waterspeelplaats.

5. Museum: Historisch Museum Haarlemmermeer

Het Historisch Museum is geen groot museum maar wel ontzettend leuk en leerzaam. Op een speelse manier wordt hier algemene geschiedenis van de polder verteld. De drooglegging, de eerste boerderijen in de polder en het dorpsleven komt aan bod. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor de ouders  is het erg leuk om het Historisch Museum een keer te bezoeken!

6. Zien: Korenmolen De Eersteling en natuurlijk Dik Trom!

Vlakbij het centrum van Hoofddorp vind je Korenmolen de Eersteling. Leuk is om hier één van de cakemixen te kopen en thuis met de kinderen te bakken. En een must-see in Hoofddorp is natuurlijk het bronzen beeld van Dik Trom, achterstevoren op een ezel. Je vindt Dik Trom, Haarlemmermeers bekendste kwajongen, op het Marktplein in Hoofddorp.

doen in hoofddorp

7. Wandelen: Haarlemmermeerse bos

115 hectare groot is het Haarlemmermeerse bos met zijn recreatieplas. Het is zo’n drie kilometer om de plas heen. En met verschillende speelgelegenheden is het Haarlemmermeerse bos perfect voor een wandeling met de kinderen. Ook is er in het Haarlemmermeerse bos een insectenpad van 1,5 kilometer lang te vinden en natuurlijk de Big Spotters Hill.

wandelen met kinderen hoofddorp

8. Ontspannen: Toolenburgerplas

Als het mooi weer is kun je bij de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos terecht, maar je kunt ook naar Toolenburg. Hier vind je in de Hoofddorpse wijk Toolenburg, de Toolenburgerplas. De plas heeft twee strandjes met zonneweides om te kunnen ontspannen. Eén afgeschermd stuk waar het vrijwel overal ondiep is en een strandje bij open water van de plas, welke is afgezet door een ballenlijn. Bij het kleine strandje zijn er speeltoestellen voor kinderen en bij beide strandjes zijn er openbare toiletten.

recreatieplas hoofddorp


kind activiteiten hoofddorp

Previous ArticleNext Article