Een prinsessen en ridders kinderfeestje organiseren

prinses en ridder kinderfeest
Door wavebreakmedia / shutterstock

Tegenwoordig zijn er heel veel thema’s voor een kinderfeestje te bedenken. Maar wat als je kleuter ‘gewoon’ een prinsessen of een ridders kinderfeestje wil? Nou dan kun je als ouder een gat in de lucht springen! Het organiseren van zo’n thema kinderfeestje is namelijk een stuk makkelijker dan wanneer je kleuter een minion feestje, of een pokemonfeestje wil geven. Er zijn al heel wat kant en klare activiteiten en producten voor dit partijtje te vinden. 

Een prinsessen en ridders kinderfeestje is perfect voor als je kind jongens én meisjes uitnodigen wil. Maar je kunt de thema’s ook apart van elkaar zien. Hoe dan ook, een kinderfeestje begint bij een uitnodiging.

De uitnodiging voor een prinsessen en ridders partijtje

Zoals ik al zei, voor het thema prinsessen of een ridders kinderfeestje zijn veel kant en klare producten te vinden. Zo ook de uitnodiging voor het partijtje.

Voor het organiseren van een prinsessenfeest, denk je al snel aan de Disney prinsessen. Uitnodigingen voor een prinsessenfeest kun je hier bestellen. Of je gaat zelf aan de knutsel!

Een simpel voorbeeld van een uitnodiging voor een prinsessenfeest is een opgerolde brief. Enige wat je hiervoor nodig hebt, is een A4 papiertje en eventueel een printer (wanneer je de uitnodiging op de computer maakt).

-foto rolletje met strik-

Een ander leuk en redelijk simpel voorbeeld van een uitnodiging voor een prinsessenfeest is deze.

Het leuke aan bovenstaande uitnodiging is dat je het gemakkelijk kunt combineren met een uitnodiging voor een ridderfeest.

Feestartikelen voor een prinsessenfeest

Voor organiseren van een prinsessenfeest thuis, heb je wat aankleding en decoratie nodig. De aankleding voor een prinsessenfeest kunnen heel variërend zijn. Bepaal als eerste de kleur. Wil je kind een over de top roze prinsessenfeest? Dan neem je logischerwijs roze als basiskleur. Koop roze crepepapier en maak hier slingers van. Een roze tafelkleed, roze gordijnen, roze vlaggentjes, nou ja noem maar op!

Maar wil je een royal prinsessenfeest organiseren, dan kies je natuurlijk voor feestartikelen in koninklijk blauw. Hier een aantal voorbeelden voor een royal prinsessenfeest.

Feestartikelen voor een prinsessenfeest kun je ook kant en klaar kopen. Wel zo makkelijk wanneer je over twee linker handen beschikt.

Feestartikelen voor een ridderfeest

Ook voor een ridderfeestje thuis, heb je wat aankleding en decoratie nodig. Voor een ridderfeest kom je al snel op de kleuren blauw en zilver of rood en zilver uit. Ook hiermee kun je natuurlijk helemaal losgaan wat knutselen betreft. Hier een paar voorbeelden van het zelf decoreren van een ridderfeestje.

TIP: voor het ophangen van slingers zonder punaises en andere ongein in je muur op plafond, gebruik je HangIt ophangsysteem of de Clenchy Slingerklemmen!

Ik vond de zelfgemaakte kroonluchter voor een ridderfeestje wel heel tof!

Maar ook deze vlaggen zijn natuurlijk perfect als decoratie op een ridderfeestje.

Daarnaast kun je ook voor een ridderfeest de feestartikelen kant en klaar kopen. Hoewel er wel iets minder complete feestpakketten zijn dan bij een prinsessenfeest.

Vier je het prinsessen en ridders kinderfeestje samen, dan maak je natuurlijk een combinatie van beide feestartikelen. Deze twee thema’s passen perfect bij elkaar. Misschien kun je je huis omtoveren tot een waar kasteel?

Traktatie op een prinsessen en ridders kinderfeestje

Bij een feestje hoort iets lekker. Hoewel we tegenwoordig steeds vaker bewust voor gezonde traktaties kiezen, vind ik bij een prinsessenfeest toch echt zoetigheid horen. Een zoete prinsessen traktatie. En voor een ridderfeest? Tja, dan denk ik toch aan kippenpoten enzo. Geen idee waarom. Om een kinderfeestje in dit thema goed te organiseren, zocht ik naar de leukste traktaties.

Bij ridders horen natuurlijk ook draken. Waar moet de prinses anders van gered worden? Deze drakenklauwen zijn lekker én simpel.

Een simpel boterhammetje omtoveren tot ridderkasteel doet het ook prima!

En natuurlijk een taart, bijvoorbeeld in de vorm van een schild. Het lijkt simpel, maar ik kan je vast vertellen, mij lukt zo’n taart maken niet. Voor deze traktatie zou ik een professioneel iemand inschakelen.

Deze cupcakes laat zien hoe leuk het is om een prinsessen en ridders kinderfeestje te combineren.

Ook in het prinsessenfeestje past prima een boterhammetje. Ik houd daar wel van. De meeste kinderen eten dat namelijk gewoon.

Mooie traktaties voor een royal prinsessenfeest.

En zoals ik al zei, een zoete traktatie hoort er nu eenmaal ook bij. Voor een prinsessenfeest hoef je alleen maar aan de kleur roze te denken en het past. Een suikerspin, een zuurstok, yokidrink, noem maar op! Eigenlijk is de traktatie voor een prinsessenfeest een stuk makkelijker dan een ridderfeest.

De spelletjes voor het kinderfeestje

De organisatie van het kinderfeestje is al aardig op weg. En nu rijkt nog de grote vraag, wat gaan we doen tijdens het kinderfeestje? Om een goed kinderfeestje thuis te organiseren, moet je wel denken aan het vermaak. Want als kinderen zich gaan vervelen, kun je wel inpakken met je leuke thema.

Bingo! Wat altijd goed in de smaak valt is bingo! Bingo kun je op allerlei manieren spelen. En je kunt het spel het ook heel gemakkelijk in elk thema gieten. Je zoekt een aantal plaatjes in het betreffende thema op internet. In dit geval dus  prinsessen en ridders. En je maakt vervolgens een aantal verschillende kaarten.
Zorg dat je genoeg toffe prijzen in huis hebt. Tip: ga naar de action, big bazaar en dat soort winkels.

Pinsessen kus de kikker. Dit plaatje vond ik wel heel cute! Het idee is simpel, eigenlijk een soort ezeltje prik. Maar dan doe je lippenstift bij de prinsesjes op en laat je de meisjes geblinddoekt de kikker kussen. Wie zit er het dichts in de buurt?

Knutselen. Maak een mooie kroon met edelstenen en glitters. Knutsel een schoentje, een toverstaf of een prinsessenjurk. Van knutselen worden de meeste prinsesjes heel blij!

knutselen prinsessenfeest
Door Kolpakova Daria / shutterstock

Verkleden en een fotoshoot. Net als verkleden, ook dat hoort helemaal bij kleine prinsesjes. Als de meisjes mooi verkleed zijn, doe dan een fotoshoot. Zorg voor mooie attributen, zoals een gouden lijst om de fotoshoot helemaal in stijl te maken. Echt een spuerleuk idee voor een prinsessenfeest. Tip: gebruik polaroid zodat je de foto’s meteen uitdelen kunt.

De draak verslaan! Dit is een heel cool spel om te organiseren voor een ridderfeestje. Maak een draak van ballonnen en laat de ridders om de beurt een ballon lek prikken met iets scherps. Maar ze krijgen natuurlijk maar een aantal kansen. Wie gaat er winnen? De ridder of de draak?

Blik werpen/ ringgooien/ zwaard vechten. Voor ridders kun je leuke spelletjes buiten verzinnen. Zo kun je een spelletjes toernooi organiseren met een scorekaart. Wie wordt de eerste ridder? Denk aan blik werpen, spijkerpoepen, zwaard vechter waarbij je binnen een cirkel moet blijven. Kortom, genoeg ideeën voor een geslaagd ridderfeestje.

Of je prinsessen en ridders kinderfeestje nu samen of apart organiseert, het wordt ongetwijfeld een groot succes voor je kleine ridder of prinses!


 

Een prinsessen en ridders kinderfeestje organiseren

Previous ArticleNext Article