Zeemeerminnen speurtocht met deze printable

Organiseer jij een zeemeerminnen kinderfeestje voor je kleintje en ben je nog op zoek naar een leuke speurtocht? Dan zal deze leuke printable voor een zeemeerminnen speurtocht je zeker helpen. De printable is overigens ook erg leuk om te gebruiken als onderwaterwereld speurtocht.

Speurtocht binnen of buiten

Met deze zeemeerminnen speurtocht waan je je in de onderwaterwereld. De printable kun je in huis maar bij mooi weer, kun je de speurtocht ook prima buiten uitzetten.

Het idee van de speurtocht is heel simpel. Je ontvangt een onderwaterwereld kaart met daarop een route naar de parel. Op de route kom je een aantal ‘onderwaterwereld symbolen’ tegen. Zeven om precies te zijn. Je begint bij de zeemeermin, dan kom je de krab tegen, je gaat door naar het eerste visje, het zeepaardje, de octopus en het tweede visje. Dan kom je de schildpad en de dolfijn nog tegen. En als laatste stuit je op de schelp met de parel. Al deze symbolen ontvang je bij onderwaterwereld printable (af te drukken op A4).

Je maakt een route voor het de speurtocht in huis. Zo hang je bijvoorbeeld het krabbetje in de wc, het zeepaardje in het trapgat enzovoorts. Ook ontvang je een printable met pijlen, zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij de parel aankomen! Hier kun je de kinderen trakteren op bijvoorbeeld iets lekkers.

Zoals ik al zei, kun je de zeemeerminnen speurtocht natuurlijk ook in de buurt uitzetten. Als het mooi weer is, is dat zelfs een heel goed idee. Begin de speurtocht bij de achterdeur en eindig de speurtocht bij de voordeur. Het volgen van de schatkaart gaat verder hetzelfde als wanneer je het binnen zou doen. Misschien moet je nu wel een aantal extra pijlen uitprinten om de route duidelijk te maken.

Extra ideeën voor de speurtocht

Wat tijdens de speurtocht ook leuke ideeën zijn, zijn kleine opdrachtjes of spelletjes. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven. Een idee is bijvoorbeeld een spelletje ‘prik de staart’ (deze vind je in het zeemeerminnen print pakket) of een zeemeerminnen dans. Wat ook leuk is, is om een een hint bij de symbolen te geven. Dat zet de kinderen aan het denken waar ze het volgende symbool kunnen vinden.

Zeemeerminnen speurtocht printen

De printable bestaat dus uit een onderwaterwereld kaart, de symbolen op de kaart (twee symbolen per A4) en pijlen om een route aan te geven naar de parel.

Bedrag € -
Previous ArticleNext Article