De leukste Halloween hapjes

hapjes halloween

Wil je uitpakken met Halloween, dan kun je je dit jaar richten op de leukste Halloween hapjes. Het is een makkelijke manier om van een Halloween feestje een spectaculair Halloween feestje te maken. Eerder deze week bakten we al Halloween koekjes. Vandaag laat ik je zien hoe je met lekkere hapjes een fantastische Halloween avond kunt organiseren. 

De leukste hartige Halloween hapjes

Mummie worstjes

Hapje halloween
Mummie worstjes door Anastasia_Panait

Wie kent het mummie worstje niet? Dit is één van de populairste Halloween hapje, een knakworstje gerold in strookjes bladerdeeg. Even afbakken in de oven en klaar je Halloween hapje!

Spookjes pizza

Halloween pizza
Sppookjes pizza door Anastasia_Panait

Ook dit Halloween hapje (noem het gerust een maaltijd) is niet ingewikkeld. Wat je nodig hebt is een pizza margherita, jonge kaas om de spookjes te maken en zwarte olijven voor de ogen en mond van het spook.

Spinnenweb piccolini

pizza halloween
Spinnenweb piccolini JeniFoto

Dat trucje kun je ook bij een piccolini doen, maar dan maak je van je Halloween hapje een spinnenweb met spin. Hiervoor heb je ook jonge kaas en zwarte olijven nodig en de pizza vervang je door piccolinis. Een ideaal hapje voor een Halloween feestje.

Halloween hotdog

hapjes hotdog halloween
Halloween Hotdog door JeniFoto

Dit is een favoriet Halloween gerecht bij de kinderen! Een heerlijk simpel broodje knakworst, maar dan is de knakworst zo gemaakt, dat het net een vinger is. Je snijdt een stukje worst eruit wat de nagel moet lijken. Verder zet je een paar sneetjes in het worstje en klaar is je afgehakte vinger! De ketchup, wat natuurlijk bloed moet lijken, maakt dit Halloween hapje helemaal af.

halloween feestje

Afgehakte vinger pasta

worst spaghetti halloween
Afgehakte vinger pasta door Ana Belen Garcia Sanchez

En ook het afgehakte vinger trucje kun je herhalen door de worst aan een bord spaghetti te voegen. Rode saus erbij en klaar is je gruwelijk lekkere Halloween gerecht.

Nacho kots

snack halloween
Nacho kots door Jordi_Cor

Ik weet niet of je met deze benaming nog heel veel zin hebt in nachos, maar grappig is deze Halloween snack wel! Guacamole maak je met avocado, uitje, tomaatjes, knoflook, citroensap en eventueel wat guacamole kruiden, het is niet heel moeilijk. De uitdaging zit hem meer in het maken van het ‘monster’ die de guacamole uitkotst. Daarvoor kun je, zoals hier, een pompoen gebruiken.

Gevulde ei spinnetjes

spin hapjes halloween
Gevulde ei spinnetjes door Elena Shashkina

Dit is ook een leuk idee voor een Halloween hapje. Het gevulde eitje maak je met het eigeel van een hard gekookt ei, mosterd, mayonaise en kerrie kruiden. En het spinnetje maak je van een zwarte olijf.

Halloween toast

ontbijt halloween
Halloween toast Elena Shashkina

Mocht je nou echt uit willen pakken met Halloween en ook het ontbijt in Halloween stijl willen serveren, dan is deze fantastisch! Een monstertje gemaakt van toast, gebakken ei en een klein beetje kaas. Super leuk geworden!

Heksen bezemsteeltjes

halloween hapje kaas
Heksen bezemsteeltjes door Caterina Trimarchi

Dit is een leuk Halloween hapje voor tussendoor, die de kinderen heerlijk zullen vinden! Je maakt het door in een dikke plak kaas strookjes in te snijden, op te rollen en vast te knopen aan een zout stokje.

Focaccia vingers

hapjes halloween
Focaccia vingers door Elena Shashkina

Focaccia is een heerlijke snack en in deze stijl helemaal geschikt als Halloween hapje! Je snijdt de focaccia in reepjes en maakt het hapje af met nagels van paprika driehoekjes.

Spinnen soepje

soep halloween
Spinnen soepje door Yulia Furman

Hoe simpel kan het zijn!? Een tomaten soepje is binnen een handomdraai een perfect Halloween gerecht. Want met de room in de tomatensoep maak je de vorm van een spinnenweb.

De leukste gezonde Halloween hapjes

Spook bananen en pompoen mandarijnen

halloween hapjes fruit
Spook bananen en pompoen mandarijnen door stockcreations

Wil je tijdens Halloween ook iets gezonds op tafel zetten, dan zit je met deze bananen en mandarijnen helemaal goed. De bananen zijn gehalveerd en door de oogjes en mond net spookjes geworden. En de mandarijnen zijn in een handomdraai pompoen hapjes geworden.

Appel monstertjes

appel halloween hapje
Appel monstertjes door Elena Shashkina

Hoe leuk zij daze Halloween hapjes dan!? Halloween monstertjes gemaakt van appel en tongetje van een plakje aardbei. Om deze te laten plakken, smeer je een beetje pindakaas in de bek van het monster. En voila, weer een tof en gezond Halloween hapje op tafel.

Halloween rauwkost

hapjes halloween rauwkost
Halloween rauwkost door JeniFoto

Dit is een typisch voorbeeld van ‘het geeft niet wat je serveert, maar hoe je het serveert’. Kinderen zijn gek op rauwkost, zeker wanneer het op een toffe manier geserveert wordt. Dat is bij deze helemaal gelukt als je het mij vraagt.

Bleekselderij smurrie

halloween gezond hapje
Bleekselderij smurrie door My Lit’l Eye

En als je dan toch bezig bent met gezonde Halloween hapjes, kun je deze bleekselderij stengels met pindakaas (wat op een vieze smurrie lijkt) ook meteen meenemen.

De leukste zoetige Halloween hapjes

Monster mondjes

hapje halloween koek
Monster mondjes door MShev

En als je het mijn eigen zoetekauwen vraagt, dan willen ze het liefste snoepjes en koekjes als Halloween hapjes. Deze monster koekjes vind ik altijd een super leuk idee. Alles wat je nodig hebt om deze monster bekkies te maken, zijn chocolade koekjes, mini marshmallows en aardbeienjam.

Cupcake spoken

halloween zoetig hapje
Cupcake spoken door Kaylie_Kell

Deze Halloween hapjes zijn ook vrij simpel te noemen. Je bakt cupcakes, of je koopt ze in de winkel, net wat je wil. Verder heb je witte fondant nodig om de cupcake te bedekken en zwarte fondant om een skelet te creëren. Dit laatste kun je eventueel ook doen met een zwarte eetbare stift.

Meringue spookjes

spook halloween hapje
Merinque spookjes door Kaylie_Kell

Deze spookjes vind ik ook erg leuk als Halloween hapje. ze zijn gemaakt van meringue, maar hoe maak je dat nou? Nou dat is heel makkelijk. Meringue maak je als volgt:

  • 3 eiwitten
  • citroen
  • 100 gr fijne suiker
  • 90 gr poedersuiker

Zet de oven op 100 graden. Met de citroen maak je de beslagkom, de garde en je spatel schoon. Doe de eiwitten in een kom en klop deze met de garde op en voeg geleidelijk de fijne suiker toe. Blijf  doorkloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel als laatste de poedersuiker door het mengsel en maak toefjes van het mengsel die op spookjes lijken. De toefjes moeten ongeveer 2 uur in de oven. Na die twee uur zet je de oven uit en laat je de spookjes in de oven afkoelen. En klaar is je eigen gemaakte Halloween hapje!

Monster koekjes

halloween monster hapjes
Monster koekjes door AS Food studio

In tegen stelling tot het vorige Halloween hapje, is deze heel makkelijk te maken. Je kunt deze hapjes zelfs aan je kinderen over laten. Je hebt nodig: koekjes, mini marshmallows en chocolade pasta.

Brownie met Halloween afdruk

halloween hapje brownie
Brownie met halloween afdruk door NatalieVasilyeva

Ook deze Halloween snack is niet heel ingewikkeld, je moet er alleen even de juiste materialen voor hebben. In dit geval, Halloween sjablonen. De sjablonen leg je op de stukjes brownie, je stooit de poedersuiker op de brownies en klaar is je zoete Halloween traktatie.

Spinnenweb pancake

halloween hapje pannenkoek
Spinnenweb pancake door NatalieVasilyeva

Deze vond ik ook zo leuk bedacht! Een spinnenweb, gemaakt van pannenkoekenbeslag. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je het beslag het beste in een spuitfles doen. Op die manier kun je in de pannenkoekenpan een spinnenweb maken.

Halloween donuts

donut halloween
Halloween donuts door JeniFoto

En we sluiten af met deze (bijna schattige) donuts. Door de donuts te bedekken met poedersuiker en door de oogjes, zijn het net spookjes. Super leuk idee en een perfect Halloween hapje.

Halloween knutselen

leukste halloween hapjes

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article