Halloween koekjes bakken

halloween koekjes

Koekjes bakken, het klinkt niet moeilijk. Sterker nog, het is ook niet moeilijk! Je moet alleen even de juiste ingrediënten bij elkaar verzamelen en een kind hebben dat graag kneden wil. Dan is het koekjes bakken zo gepiept. In deze periode van het jaar, bakken we Halloween koekjes. Ze zijn leuk om uit te delen op een Halloween feestje of lekker om zelf met de kinderen op te eten tijdens het kijken van een Halloween film

Halloween uitsteek vormpjes

De grootste uitdaging van het koekjes bakken, zijn de vormpjes. Voor Halloween wil je natuurlijk Halloween vormpjes. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb niet voor ieder thema uitsteek vormpjes op voorraad. En mijn keukenkastjes hebben ook niet de ruimte over om zo’n verzameling te beginnen. Maar daar heb ik de perfecte oplossing voor! Namelijk letter uitsteek vormpjes! Deze kun je voor ieder seizoen en ieder feest gebruiken. Met de kerstdagen maak je ‘kerst koekjes’, met de paasdagen ‘vrolijk pasen’ koekjes en, je raadt het al, met Halloween ‘Happy Halloween’ koekjes. BOO!

uitsteek vormpjes halloween

De uitsteek vormpjes die wij hebben gebruikt, hebben we gekocht bij HEMA. Je bestelt de lettervormpjes hier. Wil je nou wel graag koekjes bakken met ‘echte’ Halloween vormpjes, dan kun je deze bestellen.

Halloween koekjes recept

Goed, het recept. Zoals ik al zei, koekjes bakken is niet moeilijk. Maar wanneer is een koekje een Halloween koekje? Zelf vind ik dat Halloween koekjes een beetje donker moeten zijn en dus hebben we lekker veel cacaopoeder aan het deeg toegevoegd. Verder kun je de koekjes, afhankelijk van welk uitsteek vormpje je hebt, versieren naar eigen inzicht.

ingredienten halloween koekjes

De ingrediënten voor deze Halloween koekjes zijn als volgt:

  • 1 ei
  • 175 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4-6 eetlepels cacaopoeder

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Roep je kleintje erbij en laat hem goed zijn handen wassen, tenzij je gaat voor de gruwelijk gore Halloween koekjes.

Mix eerst de boter en het suiker met een mixer. Voeg vervolgens het ei, de bloem en de bakpoeder toe. Nu kun je lekker gaan kneden met je handen. Zelf laat ik dit volledig aan de kinderen over. Wanneer je een mooie bal van het deeg hebt gemaakt, kun je naar eigen inzicht de cacaopoeder toevoegen. Hoe meer cacaopoeder je toevoegt, hoe sterker de cacao smaak van het koekje wordt. Lijkt me logisch, maar ik zeg het toch maar even.

Oh ja! De oven voorverwarmen… Dit vergeet ik altijd, maar gelukkig is het niet erg om het deeg even te laten rusten. Dus dit is een prima moment om de oven voor te verwarmen. Na het rusten rol je het deeg plat en steek je met de uitsteek vormpjes de koekjes uit het deeg. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer je de koekjes uit de oven haalt, laat je ze heel even afkoelen voordat je ze gaat decoreren. Wij hebben onze Halloween koekjes gedecoreerd met de eetbare Dr. Oetker decoratiestift.

halloween koekjes


koekjes bakken halloween

Previous ArticleNext Article