5x een bijzonder weekendje weg met kinderen

bijzonder weekend

Soms heb je met je familie of gezin iets speciaals te vieren. Opa en oma zijn bijvoorbeeld 40 jaar getrouwd. Of je bent met je gezin samen 100 geworden. Het zijn bijzondere momenten die je graag met je kinderen viert. Veel gezinnen doen dat door een bijzonder weekendje weg te gaan. Een weekendje samen met de familie of het gezin. Even tijd voor elkaar en tijd voor de kinderen. Omdat zo’n familieweekendje een speciale reden heeft, zoeken veel mensen naar iets bijzonders. Een bijzonder weekendje weg. Zo’n zoektocht valt vaak niet mee, aangezien iedereen wel speciale wensen heeft. Maar wij richten ons uiteraard op de kinderen. Daarom vandaag leuke ideeën voor een bijzonder weekendje weg met kinderen. 

 1. Safari Resort Beekse Bergen

Sinds wij een weekendje weg in het Safari Resort Beekse Bergen zijn geweest, ben ik helemaal verkocht! Ik vond dit vakantiepark echt heel bijzonder. Je lodge staat aan een savanne waar de wilde dieren, zoals neushoorns, giraffen en zebra’s, zo langs je tuintje lopen. Mocht een safari in Zuid Afrika een beetje te veel van het goede zijn, dan is een verblijf bij het Safari Resort Beekse Bergen ook een heel bijzonder weekendje weg met kinderen. 

Wij vinden een verblijf bij Safari Resort Beekse Bergen echt een aanrader, maar een aanbieding is natuurlijk altijd leuk! Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen >>

bijzonderweekendje weg met kind
Een vakantiehuisje met uitzicht over zebra’s, hoe bijzonder!

2. Overnachten bij de Efteling

De Efteling, het is een geweldig park voor het hele gezin. Kleine kinderen kunnen zich vermaken in het sprookjesbos of bij Jokie en Jet. En oudere kinderen vinden uitdaging in één van de vele toffe attracties. Om echt volop van het park te kunnen genieten, is een overnachting of zelfs een weekendje weg naar de Efteling super leuk.

Wij zijn een aantal jaar geleden twee nachten in het Eftelinghotel geweest. Het was zo bijzonder dat mijn kinderen het er nog over hebben. Ontbijten met Jokie en Jet aan tafel en binnen no-time ben je vanuit je hotelkamer in het park. Maar je kunt ook verblijven in vakantiepark Bosrijk. Het vakantiepark van de Efteling, midden in de bossen en ook op loopafstand van het Efteling park. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen >>

Of kijk eens naar onze review over het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel. Dit hotel ligt op 10 minuten loopafstand vanaf de Efteling en heeft een hele fijne keuken.

3. Het Hof van Saksen

Als ik denk aan een weekendje weg met kinderen, dan denk ik al snel aan de vakantieparken van Landal. Maar denk ik aan een bijzonder weekendje weg met kinderen, dan komt toch als eerste het Hof van Saksen in mij op. Dit is een heel fijn park en alle luxe dat het biedt, maakt het een bijzonder park.

Er is veel vermaak voor kinderen in de vorm van verschillende ‘academies’. Denk aan een techniek academie en de mode academie. Er is een trampoline hal om te jumpen. En ook het zwembad met drie waterglijbanen en een wildwaterbaan is heel tof. Kortom, genoeg ingrediënten voor een  bijzonder weekendje weg met kinderen. Kijk hier voor aanbiedingen en beschikbaarheid >>

weekendje weg speciaal
Creatief bezig zijn bij de knutsel academie, techniek academie en de mode academie.

4. Een weekendje naar Duinrell

Het vakantiepark bij Duinrell biedt ook de mogelijkheid om met de kinderen een bijzonder weekendje weg te zijn. Duinrell zit vol met toffe attracties zoals achtbanen, de rodelbaan en de zweefmolen. Maar ook het super toffe zwembad ‘het Tikibad’, is te bezoeken vanuit het vakantiepark bij Duinrell. Kijk hier voor beschikbaarheid.

5. Vakantiepark Dierenbos

Vakantiepark Dierenbos ligt in Brabant, in het plaatsje Vinkel om precies te zijn. De naam van het vakantiepark verklapt het al een beetje, je kunt hier namelijk dieren op het park verzorgen. Maar daarnaast zijn er ook heel veel andere leuke dingen om te doen met het gezin. Er is een binnenzwembad, je kunt er midgetgolfen en bowlen. Er is een een loungehoek met speciaal ingerichte kinderhoek. En bij mooi weer is er een speelvijver.

TIP! Hoe je je weekendje weg extra bijzonder kunt maken, is door een accommodatie met hottub te boeken. Kijk hier voor beschikbaarheid en de aanbiedingen van vakantiepark Dierenbos >>

speciaal weekendje weg
Hoe lekker, een hot tub bij je vakantiehuisje!

Overnachten in een bijzondere accommodatie

Wil je eerst reviews lezen over verschillende vakantieparken? Check dan de site van Parkvakanties eens.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.