5x vakantiepark met mooiste zwembad

mooiste zwembad vakantiepark

Een vakantiepark met een zwembad? Dat is vaak één van de eisen die mijn kinderen stellen wanneer we een weekendje of weekje verblijven in een vakantiepark. Voorheen was een simpel zwembad met peuterbad meer dan voldoende.

Maar nu de kinderen ouder worden, zoeken ze ook meer uitdaging in een zwembad. Bijvoorbeeld een zwembad met toffe glijbanen, een wildwaterbaan of een geheel subtropisch zwemparadijs met golfslagbad en alles.

En zo nu en dan is het ook wel erg leuk om zo’n mooi zwembad bij het vakantiepark te hebben. Zeker wanneer je een bijzonder weekendje weg wilt. En daarom heb ik de vijf vakantieparken met mooiste zwembaden voor je op een rijtje gezet. 

1. De Eemhof: vakantiepark met mooiste zwembad

De Eemhof en ik gaan ver terug. Ik heb hele fijne herinneringen aan het zwembad van de Eemhof. Eerst als kind, toen ik regelmatig met mijn familie weekendjes wegging. De Eemhof stond altijd hoog op mijn lijstje en dat kwam natuurlijk door het onwijs gave Aqua Mundo zwembad. Later heb ik als tiener het vakantiepark ook weleens met mijn vrienden bezocht, je kunt je voorstellen, dat was één groot feest. En de laatste keer dat we de Eemhof bezochten, kon ik mijn eigen gezin meenemen naar Center Parcs De Eemhof en hun laten proeven van mijn zoete herinneringen.

Maar goed, het zwembad van dit vakantiepark dus. Hier vind je voor ieder gezinslid wel wat, maar het zwembad daagt vooral kinderen die al lekker kunnen zwemmen uit. Zo kun je er surfen op de unieke Flow Rider. Van de spectaculaire Turbo Twister glijden, dat is een grote glijbaan in een rubberband. In Discover Scuba kun je zelfs kennismaken met de duiksport. En dan zijn er in het zwembad nog vele glijbanen en natuurlijk de wildwaterbaan!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit vakantiepark? Of heb je gewoon zin om meteen een weekendje te boeken? Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen >>

 2. Hof van Saksen: vernieuwd zwembad en toffe glijbanen

vakantiepark met mooiste zwembad
Foto: Landal GreenParcs – Maarten Huisman

Hof van Saksen is een fantastisch vakantiepark met een heel mooi zwembad! Dat er superveel te doen is op het vakantiepark, hebben we een aantal jaren geleden al bij het Hof van Saksen ervaren. Maar één van de hoogte punten is toch wel het zwembad. Zeker nu het zwembad nog meer is uitgebreid met de glijbaan Saltato, met vier trechters en 195 meter de langste ter wereld! Echt een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een  vakantiepark met een mooi zwembad!

Een vakantie boeken bij het populairste vakantiepark van Nederland? Hof van Saksen is fantastisch, maar een weekendje boeken met een aanbieding is natuurlijk nog mooier! Kijk hier voor aanbiedingen en meer info >>

3. De Krim op Texel: strand of subtropisch zwembad?

Vakantiepark de Krim op Texel heeft sinds juli 2017 een nieuw zwembad. Dit mooie subtropisch zwembad heeft voor ieder wat wils. Zo is er een spraypark en peuterbad voor kleine kinderen en grotere kinderen kunnen zich vermaken in de wildwaterbaan. Of met de drie spannende waterglijbanen, waaronder er een met interactieve led-verlichting is en één glijbaan waar je gebruik moet maken van een opblaasbare band. Het zwembad op vakantiepark de Krim is niet supergroot, maar door de toffe attracties kan iedereen zich er prima vermaken. En het is een prima afwisseling met een dagje strand. Met recht een plekje in deze top vijf van vakantieparken met mooiste zwembaden.

4. Duinrell: zwembad én pretpark!

En dan hebben we natuurlijk vakantiepark Duinrell met zijn welbekende Tikibad. Het zwembad was al fantastisch, met zijn super snelle glijbanen, maar het Tikibad is sinds 2019 nog meer uitgebreid. Wat nieuw is, is het buitengebied met vijf nieuwe familieglijbanen, een waterspeelhuis en de allergrootste tipping bucket van Nederland.

mooi subtropisch zwembad duinrell
Afbeelding: Duinrell

Handig om te weten: Wanneer je het Tikibad gaat bezoeken met een kind onder de 120 centimeter, neem dan zwemvleugeltjes mee! Zwemdiploma of niet, deze moet je alsnog bij de ingang kopen.

In het vakantiepark van Duinrell kun je verblijven in een zogeheten ‘Duingalow’ (eigenlijk gewoon een luxe stacaravan, je kunt één van de lodgetenten huren of je bemachtigt een kampeerplekje op de camping. Kijk hier voor de mogelijkheden en tarieven >>

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen om een dagje Duinrell te doen.

5. Het Vennenbos: subtropisch zwembad met tipping bucket

Ons meest recente bezoek aan een vakantiepark met mooi zwembad is Landal Het Vennenbos. Ook dit vakantiepark heeft een nieuw gedeelte aan het bestaande subtropisch zwembad aangebouwd. In dit nieuwe gedeelte van 720 m2 staat een waterspeeltuin met ruim 50 meter aan nieuwe glijbanen. En ook Landal Het Vennenbos komt met een indrukwekkende tipping bucket. Maar toch is de 500 liter water niets vergeleken bij de tipping bucket van Duinrell met maar liefst 1700 liter water. Ach verschil moet er zijn en ik zou de keuze ook niet daarvan laten afhangen. Want Het Vennenbos heeft in zijn subtropisch zwembad zo’n fantastische wildwaterbaan, tegenwoordig genaamd ‘Wild Wave super slide glijbaan’.

vakantiepark mooi zwembad

Kijk hier voor beschikbaarheid en tarieven van Landal Het Vennenbos >>

Naast een vakantiepark met subtropisch zwembad wordt er ook vaak gezocht naar een vakantiepark met indoor speeltuin. Het liefste natuurlijk in combinatie met een subtropisch zwembad. Alle bovenstaande parken beschikken ook over een indoor speeltuin en dus voor veel mensen de ideale combinatie.


subtropisch zwembad vakantiepark
Previous ArticleNext Article