Onze ervaringen bij Guesthouse Hotel Kaatsheuvel

hotel efteling

Afgelopen voorjaar ontving ik een uitnodiging van een gloednieuw hotel in Kaatsheuvel. Het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel opende namelijk in juni hun deuren en vroeg ons om het hotel te komen ervaren. Nou ja, wanneer je Kaatsheuvel hoort, hoor je de Efteling. En aangezien mijn kinderen het nog steeds hebben over ons verblijf in het Efteling Hotel zo’n vijf jaar geleden, leek me dit een prima nieuwe ervaring voor ons gezin. Het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel ligt namelijk om precies te zijn 7 minuten lopen vanaf de Efteling. 

Inmiddels kan ik je vertellen, de Efteling is leuk, maar Het Guesthouse Hotel is meer dan alleen een hotel dichtbij de Efteling. Dit hotel is super kindvriendelijk en heeft hele fijne familiekamers! Ook voor gezinnen met meer dan twee kinderen. Onze drie kinderen konden zonder problemen bij ons op de kamer slapen. En ik heb me laten vertellen dat zelfs gezinnen met vier kinderen met z’n allen kunnen overnachten in een kamer met een vierpersoons stapelbed.

Kijk hier voor de beschikbaarheid en prijzen >>

De Loonse en Drunense Duinen in de omgeving

omgeving guesthouse kaatsheuvel

Wij verblijven bij het GuestHouse Hotel Kaatsheuvel in de zomervakantie van een maandag op dinsdagnacht. Inchecken kan vanaf 15.00 uur en omdat we de hele dag vrij zijn besluiten we om eerst de Loonse en Drunense Duinen op te zoeken. Dit ligt ongeveer 10 minuten rijden vanaf het centrum van Kaatsheuvel. De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied van 3500 hectare groot. Dat wij uiteindelijk hooguit één vierkante kilometer van het gebied hebben gezien, ligt niet aan de schoonheid van het gebied, maar aan het ontzettend hete weer. Als ik niet beter wist, zou ik zo geloven dat we over een Afrikaans landschap lopen. Erg lang houden we het dus niet vol, waardoor we nog tijd over hebben om het centrum van Kaatsheuvel te bezoeken.

Het GuestHouse Hotel meer dan een hotel bij de Efteling

Maar we komen natuurlijk voor het GuestHouse Hotel en dus checken we stipt om 15.00 in, waar we op de eerste verdieping verwelkomd worden met een drankje. Echter blijkt onze kamer nog net niet klaar te zijn en dus nemen we alle tijd voor ons drankje. Zoals ik al zei, het GuestHouse Hotel is meer dan een hotel bij de Efteling. En dat heb ik al snel door. Het hotel is industrieel ingericht zoals een industriële inrichting bedoeld is. Het oogt onwijs sfeervol gemixt met stijlvol en speels. En het is allemaal zo nieuw, zelfs het tapijt ruikt nog naar een tapijtwinkel. Toch weerhoudt de nieuwigheid het niet om het hotel volledig te ontdekken. Zeker voor de kinderen is het hotel zeer uitnodigend. Want de toffe binnentuin staat vol met speelgoed waar jong én oud zich mee kunnen vermaken. En terwijl de man en ik een potje poolen, vliegen mijn kinderen van de airhockeytafel naar een speelhuisje en via de ping-pong-tafel weer terug.

spelen guesthouse kaatsheuvel

binnentuin guesthouse kaatsheuvel

ervaring guesthouse kaatsheuvel

De receptie, de hotelkamers en de binnentuin liggen dus op de eerste verdieping van het complex. De binnentuin ligt op het midden van het dak waar de binnenring van de hotelkamers aan zitten. Het gehele nieuwgebouwde complex is vierkant en in het complex zit ook een Albert Heijn, een Gall & Gall en nog wat andere bedrijven gevestigd.

ervaringen guesthouse kaatsheuvel

bar guesthouse hotel kaatsheuvel

sfeer guesthouse hotel kaatsheuvel

Met het warme weer moet je goed drinken en dus nemen we nog een drankje bij de bar. Bij de bar, die zich direct naast de receptie bevindt, staan een aantal picknicktafels en een aantal banken waar je in alle rust je drankje drinken kunt. En terwijl je je drankje drinkt, spelen de kinderen in het keukentje of ze komen met één van de spellen aanzetten. Die spellen zijn vrij uit de kast te pakken. Toch ben ik inmiddels wel erg benieuwd naar onze kamer en aangezien deze nu wel klaar is, stel ik voor om onze spullen te pakken en naar de kamer te gaan.

Omdat het aangeraden wordt te reserveren, maken we eerst een reservering voor het bijbehorende restaurant het GuestHouse Kitchen. Dit restaurant bevindt zich op de begaande grond direct naast de entree.

De kamers van het GuestHouse Hotel

Mijn kinderen hebben inmiddels al meer hotelkamers gezien dan ik en de man bij elkaar op die leeftijd. Ze hebben al behoorlijk wat ervaring. Toch kijken ze elke keer weer hun ogen uit als ze een hotelkamer binnentreden. Zo ook in de kamer van het GuestHouse Hotel. De knuffels krijgen direct een plek aangewezen. De boeken worden netjes in de mandjes naast de bedden gezet en de tandenborsteltjes staan binnen no-time bij de wastafels. Waren mijn kinderen thuis maar zo netjes en geordend. Helaas.

review guesthouse kaatsheuvel

familiekamer hotel efteling

We zijn een gezin van vijf, twee volwassenen en drie kinderen. De kamer is niet groot, maar groot genoeg om een nachtje in te overnachten met z’n vijven. In de kamer staan een tweepersoonsbed, een stapelbed en een uitgeschoven bed dat onder het stapelbed vandaan komt. Het stapelbed probeer ik even te negeren, omdat ik weet dat hier geheid ruzie over komt. “Ik wil boven!” en “Nee nu mag ik een keer boven!” hoor ik ze in mijn gedachten al schreeuwen. Maar wonder boven wonder komt het geschreeuw niet. Ze zijn het voor de verandering direct met elkaar eens. Is dit een magische kamer of zo? Ik weet niet wat ik meemaak. Maar ik besluit er verder ook geen woorden aan vuil te maken, als zij het al geeneens doen. Nee, mijn kinderen zijn meer geïnteresseerd in een verfrissende douche om het Loonse en Drunense zand af te spoelen.

Wat kost het om in Het GuestHouse Hotel te overnachten?

Wij verblijven op uitnodiging in het GuestHouse Hotel, maar ik ben wel benieuwd wat zo’n overnachting met ontbijt én entree voor de Efteling nou kost. Het GuestHouse Hotel biedt enkel overnachtingen, maar ook Efteling arrangementen aan.
Ik zocht naar een overnachting van maandag op dinsdag in de zomervakantie en zag dat een kamer voor vijf personen  €372,45 per nacht kost. Dit is dus inclusief ontbijt en één dag entree voor de Efteling.  
Echter… Wanneer ik enkel een kamer inclusief ontbijt boek, kost dat me bij een directe betaling €162,45 per nacht. Dus wanneer ik kaartjes bij de Efteling online boek, wat in juli en augustus €38 per stuk zou kosten, wat totaal €190 is. Ben ik totaal €352,45 kwijt, voordeliger dan het Efteling arrangement. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee! 

Dineren bij GuestHouse Kitchen

guesthouse kitchen

’s Avonds dineren we bij GuestHouse Kitchen. GuestHouse Kitchen is net zo stijlvol ingericht als het GuestHouse Hotel. De menukaart belooft ook een fijn diner. Uiteraard is er speciaal voor de kinderen een kindermenu. Zodra er spaghetti op het menu staat, weet ik uit ervaring dat mijn jongste dochter daarvoor zal kiezen. Mijn andere twee kinderen kiezen voor de pizza die op het kindermenu staat. De man en ik kunnen het niet laten om een tournedos te bestellen, wat achteraf ook geen verkeerde keuze blijkt te zijn.

De pizza valt qua formaat wel een beetje tegen, want dat blijken twee piccolinis te zijn. In ieder geval niet genoeg voor mijn tien- en zevenjarige. Dit hadden we kunnen weten als we wat beter naar de prijzen op de menukaart hadden gekeken. Voor een pizza van €3,00 kun je ook niet heel veel meer verwachten en dus bestellen we gewoon nog een ronde kinderpizza. Uiteindelijk hebben we met z’n vijven voor ruim €130 gegeten.

ontbijt guesthouse kaatsheuvel

Vanuit het GuestHouse Hotel naar de Efteling

De volgende ochtend ontbijten we waar we de avond daarvoor gedineerd hebben. Het ontbijt is een buffet, wat erg kindvriendelijk is. Want er kunnen onder andere kleine bolletjes, kleine krentenbolletjes en danoontjes gepakt worden. Na het ontbijt checken we uit en leggen we onze bagage in de auto die op het parkeerterrein naast het hotel geparkeerd staat. Vervolgens lopen we met een beetje behulp van Google Maps (het blijkt niet moeilijker dan rechtdoor en rechtsaf) naar de Efteling. De 7 minuten kloppen aardig, maar dan kom je wel aan het einde van het parkeerterrein van de Efteling terecht. Hier ben je ook zo nog een paar minuten (met kleine kinderen) bezig om bij de ingang van de Efteling te komen.

lopen efteling guesthouse

efteling guesthouse hotel

De Efteling is een fantastisch park voor jong en oud. Waarschijnlijk hoef ik daar niet veel over te vertellen, aangezien iedereen daar weleens geweest is. Is dit niet het geval, dan kan ik alleen maar zeggen, ga het een keer ervaren! En begin dan bij de nieuwste attractie Symphonica, want de rest van de dag staat daar een behoorlijke rij.

Vanuit het GuestHouse Hotel is lopen naar de Efteling goed te doen. Alleen moet je aan het einde van de dag ook weer terug wandelen. En dat valt vooral mijn jongste een beetje tegen. Zeker omdat ze die dag met haar korte beentjes er al ruim 10 kilometer op heeft zitten. Zelf vond ze dat ze daar wel een goede oplossing voor had, want als wij nu even de auto gingen halen, hoefde zij niet verder meer te lopen.

lopen efteling guesthouse kaatsheuvel
Tip: neem met kleine kinderen een bolderkar mee!

Conclusie, raden wij het GuestHouse Hotel aan?

We hebben ons verblijf in het GuestHouse Hotel als zeer positief ervaren. We vinden het een prachtig hotel dat heel veel kwaliteit uitstraalt en de Efteling is altijd goed! De familiekamers zijn fantastisch en om met z’n vijven overnachten in een hotel is het bedrag van €162,45 (inclusief ontbijt) ook echt niet gek. De afstand van het GuestHouse Hotel naar de Efteling is goed te doen, bovendien bespaar je €10 parkeerkosten. Let alleen wel even op hoe je voordeliger uit bent wanneer je een Efteling arrangement boekt, want volgens mijn berekeningen ben je dus voordeliger uit wanneer je dit apart boekt.

Previous ArticleNext Article