8 tips om een leuke babyshower te organiseren

tips babyshower organiseren

Met een babyshower vier je de komst van je baby samen met vrienden en familie. Het is het ideale moment om je voor te bereiden op je kleintje. Of je nu een vriend, familielid, partner, of de aanstaande moeder zelf bent, iedereen kan een geweldige babyshower organiseren. Met deze tips wordt jouw babyshower zeker een succes!

Babyshower printables

Babyshower printables met spelletjes zoals bingo, babynamen raden, quizzen en persoonlijke vragen zijn een fantastische manier om interactie en vermaak te brengen op het feest. Het gemak van printables betekent dat je deze activiteiten eenvoudig kunt voorbereiden en soms kunt aanpassen aan je eigen stijl. Onze babyshower printables zijn daarnaast ook nog eens heel betaalbaar voor een babyshower! We zetten ze hier voor je op een rijtje:

Babyshower escape room
Babyshower spelletjes
Babyshower quiz
Persoonlijke vragen voor een babyshower
Muziekbingo voor een babyshower

Activiteit uit handen

Organiseer naast de ‘standaard’ spelletjes ook wat creatieve activiteiten tijdens de babyshower. Gasten kunnen bijvoorbeeld babykleertjes of slabbetjes versieren, een wensboom maken waar gasten hun wensen voor de baby kunnen ophangen of een ’tijdscapsule’ samenstellen voor de baby om later te openen. Dat zijn natuurlijk superleuke ideeën. Maar wil je jezelf het makkelijk maken, dan is dit dé tip: geef de organisatie van een activiteit uit handen. Hier een paar ideeen:

Huur een expert in die de gasten begeleidt bij het maken van handgemaakte kraamcadeaus, zoals een spenenkoord, knuffels, of een luiertaart.

Een professionele bakker kan een workshop geven in het decoreren van cupcakes of taartjes met een babythema. De gasten kunnen hun creaties mee naar huis nemen of ze tijdens de babyshower opeten.

Of denk aan een yoga- of meditatiesessie speciaal voor zwangere vrouwen, geleid door een gekwalificeerde instructeur. Dat is een superleuke én nuttige activiteit voor een babyshower.

tips babyshower organiseren

Catering inhuren

Als het budget het toelaat, kan het inhuren van een cateraar voor de babyshower een uitstekende optie zijn. Een professionele cateraar kan zorgen voor heerlijke en prachtig gepresenteerde gerechten die passen bij het thema en de sfeer van de babyshower. Dit kan variëren van elegante hapjes en fingerfood tot een volledige buffetmaaltijd of zelfs een op maat gemaakte taart. Het grote voordeel van catering is dat het je veel tijd en stress bespaart bij het organiseren van de babyshower. Zo kun je je volledig concentreren op het gezelschap.

Als alternatief, voor wie een beperkt budget heeft of gewoon van koken houdt, is het zelf samenstellen van een high tea een goede tip. Je kunt zelf sandwiches, scones, kleine gebakjes en andere lekkernijen bereiden. Een zelfgemaakte high tea geeft ook een persoonlijke touch aan de babyshower. En bovendien kan het net zo feestelijk en heerlijk zijn als professioneel bereide maaltijden.

tips babyshower organiseren

Decoratie in een thema

Bij het organiseren van een babyshower kun je ervoor kiezen voor een thema. Een thema is een uitstekend startpunt om je decoratie en activiteiten vorm te geven. Een thema kan variëren van traditionele opties zoals ‘Hoera een jongen of hoera een meisje’, met klassieke blauwe of roze kleuren tot meer creatieve en unieke ideeën. Waar moet je dan aan denken? Nou, bijvoorbeeld een sprookjesthema of een strandthema. Voor filmfans kan een filmthema superleuk zijn en voor liefhebbers van de jaren 80 gaat voor een disco thema. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken maar een originele babyshower wordt het dan zeker.

Inclusieve babyshower

Laten we het eens hebben over hoe we de komst van nieuw leven kunnen vieren op een moderne, frisse manier. Het idee? Een babyshower waar iedereen welkom is. Ja, ook de mannen! Een gezellige mix van vrienden en familie, allemaal samen om de aanstaande ouders te steunen. Het is gewoon geweldig om partners, vaders, broers, en die grappige ooms erbij te hebben. Het maakt het feest niet alleen gezelliger, maar ook veelzijdiger.

En weet je wat het leuke is? De spellen en activiteiten kunnen zo worden aangepast dat iedereen mee kan doen en zich vermaakt. Denk aan luiertaarten bouwen, babyfood proeverijen (ja, echt!) of gewoon samen lachen en goede adviezen delen. Dit soort babyshowers laat zien dat de zorg voor een kind iets is waarin we allemaal een rol spelen, ongeacht genderrollen. Die oude tradities kunnen wel een beetje opgeschud worden, vind je niet?

Maak foto’s

Tip: maak foto’s! Want als er iets leuk is voor de aanstaande ouders, dan zijn het wel foto’s als herinnering aan de babyshower. Zet een fotobooth op met grappige props neer, deze vind je ook in het babyshower printable pakket!

tips babyshower organiseren

Verrassing!

Wil je weten hoe je de babyshower echt onvergetelijk maakt? Nou, hier is een tip: voeg een verrassing toe! Een onverwachte gast die plotseling binnenwandelt, een bijzondere aankondiging die niemand zag aankomen, of een buitengewoon cadeau voor de aanstaande ouders.

De collectieve ‘oohs’ en ‘aahs’ bij een onthulling die niemand had verwacht zijn super leuk. En laten we het hebben over die speciale cadeaus, misschien een handgemaakt aandenken of iets persoonlijks dat echt raakt. Dit zijn de momenten die mensen zich jaren later nog herinneren.

Zorg voor een relaxte sfeer

Als er één gouden tip is voor het organiseren van een toffe babyshower, dan is het wel een relaxte vibe creëren! Het geheim? Dit kan door de indeling van de ruimte, de keuze van muziek, en door activiteiten niet te strak te plannen. Je wilt dat iedereen zich op z’n gemak voelt, toch?

babyshower muziekbingo

Een babyshower muziekbingo is hiervoor een briljant spel. Je speelt dit spelletje met een afspeellijst die voor een beetje sfeer zorgt. Iedereen heeft een bingokaart en luistert naar de liedjes. Het is een superleuke manier om de boel een beetje op te vrolijken en iedereen bij de babyshower te betrekken. Plus, het is een geweldige ijsbreker voor gasten die elkaar misschien nog niet zo goed kennen.

Dus, vergeet niet: een relaxte sfeer is key voor een succesvolle babyshower. Met wat muziek, lachende gezichten en een spelletje hier en daar, wordt jouw babyshower zeker een hit.

Previous ArticleNext Article