Alle leuke én minder leuke kanten van babyshowers

babyshower


Heb jij je ooit verwonderd over het fenomeen ‘babyshower’? Ik ben inmiddels een ervaringsdeskundige op het gebied van babyshowers, met ervaringen als zowel gast als de persoon om wie het feest draait. En ondanks dat ik al meerdere babyshowers heb meegemaakt, weet ik nog steeds niet zo goed of ik het nou een leuke of een verschrikkelijk tenenkrommende traditie vind.

Het leuke van babyshowers

Het mooiste van een babyshower is natuurlijk de aanwezige mensen. Deze mensen geven genoeg om je om aanwezig te zijn op jouw babyshower en dat laat zien dat je steun aan ze hebt. En dat hoeft niet alleen praktische hulp te zijn, maar ook emotionele steun. En geloof me, dat heeft een zwangere die op het punt staat te bevallen echt nodig!

Leuke spelletjes

De aanwezige mensen is dus één van de leuke dingen van een babyshower. Maar met z’n allen in een kringetje zitten en elkaar aanstaren is natuurlijk geen hol aan. Een leuk spelletje op zijn tijd is toch best geinig. Toegegeven, sommige spelletjes zijn werkelijk geniaal en hilarisch. Zoals een babyshower muziekbingo vind ik echt leuk! En een hilarische babyshower quiz mag ook best klaarliggen wat mij betreft!

Babyshower cadeaus

Ah, de cadeaus… Soms zo ontroerend, soms zo hilarisch ongepast. Wie verwacht er nu een ‘oma-onderbroek’ te ontvangen met een publiek dat varieert van je beste vriendin tot je schoonmoeder? Ongemakkelijk, dat zeker, maar toch ook best wel geinig.

De minder leuke dingen van babyshowers

Maar zoals ik al zei weet ik nog niet zo goed of ik nou van babyshowers houd of eigenlijk een beetje haat. De voorspelbaarheid van babyshowers, het is bijna alsof er een ongeschreven script is. Roze of blauwe ballonnen, check. Ongemakkelijke spelletjes, dubbelcheck. Iemand die overmand wordt door emoties, check-check-check. Het is gewoon altijd een beetje hetzelfde liedje. Niks origineels aan.

Ongewenste adviezen

En dan de ongewenste adviezen die om je oren vliegen. Alsof een vrouw die bijna moet bevallen zit te wachten op een horror bevallingsverhaal. Nee dus! Daarnaast lijkt het wel of elke moeder, tante of die ene vriendin dit het uitgelezen moment vinden om hun ongevraagde adviezen te delen. En nee, beginnen met de volgende woorden ‘In mijn tijd deden we…’ maakt het echt niet beter.

Ongewenste vragen

‘Wanneer ben jij aan de beurt?’ of ‘Wanneer komt de tweede?’ Waarom zijn dit de standaard vragen aan alle vrouwen tussen de 25 en 35 jaar die aanwezig zijn op een babyshower? Een vriendelijk verzoek aan alle aanwezigen; dit is een babyshower, geen auditie voor de volgende ronde moeders. Laten we de spotlight op de aanstaande moeder houden, alsjeblieft?

babyhapjes proeven

Tenenkrommende spelletjes

En dan toch nog maar even terug naar de babyshower spelletjes. Wat sommige echt hilarisch vinden, vind ik inmiddels echt tenenkrommend. Een luier vullen met natte ontbijtboek en dan eraan ruiken? Alsjeblieft zeg! En die vieze babyvoedingpotjes kennen we nu ook wel, deze hoeven we echt niet nog een keer te proeven.

Dus als we deze spelletjes voortaan skippen en alle ongewenste adviezen en vragen voor ons houden, is een babyshower best leuk!

Previous ArticleNext Article