5 beste tips voor een unicorn feestje thuis

tips unicorn feestje

Unicorn feestjes zijn op dit moment zo populair dat we een lijst met de beste tips hebben samengesteld! Van unicorn printables die je kunt gebruiken voor een kinderfeestje thuis, tot aan eenhoorn spelletjes die je zelf heel eenvoedig kunt organiseren! Laten we een eenhoorn feest geven!

1. Unicorn printables

De beste tip die wij je kunnen geven is het printen van unicorn printables. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel een toch? In ons unicorn printable pakket ontvang je onder andere decoraties zoals vlaggetjes, cupcake toppers, photo booth props (ook super leuk als eenhoorn versiering) en aan zelfs waterfles labels voor ‘magische drankjes’ is gedacht. Deze printables voegen meteen al een vrolijke en magische sfeer toe aan je feestje thuis.

2. Unicorn spelletjes

Voor een kinderfeestje thuis moet je een aantal spelletjes voorbereiden. Traditionele spelletjes voor kinderfeestjes kun je een unicorn twist geven. Bijvoorbeeld ‘Pin de Hoorn op de Unicorn’, dit is een variatie op ‘Ezeltje prikje’ en vind je overigens ook in ons printable pakket. Of bereid een een ‘Unicorn hoelahoep wedstrijd’ voor, waarbij kinderen hoelahoepen met kleurrijke hoepels. Tover het spelletje stoelendans om in een ‘Unicorn dans’. En wat ook altijd een goede tip is voor een kinderfeestje, is het uitstippelen van een speurtocht. Ook dat hebben we gemakkelijker voor je gemaakt met deze unicorn speurtocht. De kinderen gaan bij deze speurtocht in de tuin of het huis op zoek naar de unicorn regenboog en de denkbeeldige pot met goud.

Niet te missen unicorn spelletjes:

  • Pin de hoorn
  • Unicorn hoelahoep spel
  • Unicorn stoelendans
  • Speurtocht
unicorn feestje

3. Creatieve knutselactiviteiten

Wanneer je een unicorn kinderfeestje organiseert, is dat waarschijnlijk voor kinderen die ook erg blij worden van freubelen. De volgende tip kun je dan ook wel raden, ga lekker knutselen op het feestje! Denk aan eigen unicorn maskers of hoorns maken met glitter, stickers en kleurrijke linten. Wat ook heel leuk is, is het versieren van een fotolijstje. Dit maak je natuurlijk af met een foto van alle kinderen op het feestje. Hiervoor kun je de photo booth props uit het printable pakket mooi gebruiken. Een andere optie is het schilderen van eigen magische stenen, ook wel ‘happy stones’, die ze daarna als aandenken mee naar huis kunnen nemen.

4. Unicorn thema snacks

Als traktatie kies je natuurlijk voor snacks die bij het thema passen. Denk aan cupcakes met regenboog glazuur, koekjes in de vorm van unicorns, fruit spiesjes in de kleuren van de regenboog en natuurlijk een spectaculaire unicorn taart. Voor de drankjes kun je kleurrijke limonade of als de kinderen ervan houden, smoothies serveren met eetbare versiering.

tips unicorn feestje
tips unicorn feestje

5. Woonkamer omtoveren

Voor een kinderfeestje thuis moet je nu eenmaal je woonkamer omtoveren. In het geval van een unicorn feestje versier je je woonkamer met veel kleuren en glitters. Hang slierten van crêpepapier in de kleuren van de regenboog op en gebruik ballonnen in pastelkleuren. Een regenboog folieballon, regenboog slingertjes, servetten en bordjes, jet koopt het allemaal hier online. Wat ook een leuk idee is het creëren van een speciale ‘unicorn hoek’ met knuffels en kussens. En deze is al vaker voorbij gekomen, je kunt een kleine fotobooth maken met leuke props zoals hoorns en regenboogbrillen die in het printable pakket te vinden zijn. Voeg daar vleugels aan toe en de foto is compleet!

Met deze 5 tips als basis wordt het unicorn feestje thuis één groot succes! Dat weten wij zeker.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.