Dino speurtocht voor een kinderfeestje

Organiseer jij een dino kinderfeestje voor je kleintje en ben je nog op zoek naar een leuke dino speurtocht? Dan zal deze printable je zeker gaan helpen. De dino speurtocht is namelijk perfect voor een verjaardagspartijtje met kleintjes.

Dino speurtocht voor kleintjes

Deze dino speurtocht is speciaal gemaakt voor een dino kinderfeestje, want tijdens een partijtje is een speurtocht een ideale manier om de kinderen te vermaken.

Het idee van de speurtocht is heel simpel. Met deze speurtocht gaan de kinderen als een dino opzoek naar de dino-eieren. De printable kun je in huis gebruiken. Maar bij mooi weer, kun je de speurtocht ook prima buiten uitzetten. Je ontvangt een kaart met daarop een route naar de dino-eieren. Op de route kom je een aantal ‘aanwijzingen’ tegen. Deze aanwijzingen moeten de kinderen volgen. Om de route aan te geven kun je de pijlen gebruiken, maar je kunt ook de dino voetafdrukken meerdere keren printen. (De dino voetafdruk op de kaart hoort bij de aanwijzingen, maar de andere voetafdrukken kunt je gebruiken voor de route.)

Op deze route komen de kinderen naast de dino voetafdrukken ook een palmboom, een fossiel, een Pteranodon dino, een vulkaan, een T-rex en een Triceratops tegen. Al deze symbolen ontvang je bij de dino speurtocht printable (af te drukken op A4).

Dino speurtocht uitzetten

Je maakt een route van de speurtocht in huis. Zo hang je bijvoorbeeld de palmboom in de wc, het fossiel in het trapgat enzovoorts. Je ontvangt dus ook een printable met pijlen, zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij de dino-eieren aankomen! Hier kun je de kinderen trakteren op bijvoorbeeld iets lekkers.

Bij de symbolen op de route kun je de kinderen een raadsel geven of misschien kun je ze een spelletje laten doen. Kijk maar eens bij deze één minuut spelletjes voor leuke ideeën. En daarnaast zijn er nog heel veel andere spelletjes voor een kinderfeestje te bedenken. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven.

De dino speurtocht kun natuurlijk ook buiten uitzetten. Als het mooi weer is, is dat zelfs een heel goed idee. Begin de speurtocht bij de achterdeur en eindig de speurtocht bij de voordeur. Het volgen van de dino kaart gaat verder hetzelfde als wanneer je het binnen zou doen. Misschien moet je nu wel een aantal extra pijlen uitprinten om de route duidelijker te maken.

Dino speurtocht printen

De printable bestaat dus uit een dino routekaart, de symbolen op de kaart (twee symbolen per A4) en de pijlen om een route naar de dino-eieren aan te geven.

Bedrag € -
dino speurtocht

Ook leuk: een dino slinger om te printen! Hiermee kun je zelf een gepersonaliseerde slinger voor de verjaardag van je kleintje maken. Bestel de dino slinger hier >>

dino slinger
Previous ArticleNext Article