5x waarom voetbal goed is voor je kind

waarom voetbal

Als voetbalmoeder ben je meer dan alleen een taxidienst met eindeloze energievoorraden en een onuitputtelijke voorraad wasmiddel. Je bent de rots in de branding voor je kleine Messi of Miedema in spe. En hoewel de weg bezaaid is met modderige schoenen, verdwaalde scheenbeschermers en vroege weekendochtenden, zijn er talloze redenen waarom het inschrijven van je kind voor voetbal een schot in de roos is. Hier zijn vijf redenen die bewijzen dat voetbal meer is dan alleen een bal achterna rennen.

Teamspeler

Voetbal leert kinderen de onbetaalbare waarde van teamwork. Samenwerken om een doel te bereiken (letterlijk en figuurlijk) leert hen dat succes niet alleen zit in het maken van het winnende doelpunt, maar ook in het assisteren en samen vieren. Ook als ouder wordt je een teamspeler, maar dan met de andere ouders. Ook al is dat voornamelijk samen klagen over het tijdstip van de wedstrijd op zaterdagochtend.

‘Lees ook onze blog: Wat heb je nodig als je kind op voetbal gaat?

Discipline

Tussen de trainingen en de wedstrijden door ontwikkelen kinderen een ijzersterke discipline en leren ze dat doorzettingsvermogen belangrijk is voor succes in het voetballen. En ja, dit betekent ook dat jij als voetbalmoeder leert om door te zetten wanneer je voor de zoveelste keer die modderige voetbalschoenen schoonmaakt of probeert de trainingen en de wedstrijdschema’s te jongleren met je eigen agenda.

Gezondheid

Voetbal is goed voor je kind, simpelweg omdat je kind in beweging is. Iets wat in deze tijd van schermen en digitale apparaten geen overbodige luxe is. Het enige wat jij nodig hebt, is een strategie om de was bij te houden met al die extra sportkleding. Maar hey, dat houdt ook jou als ouder in beweging!

‘Lees ook onze blog: Een voetbalfeestje organiseren doe je zo!’

Sociale Vaardigheden

Naast het kweken van nieuwe vriendschappen, helpt voetbal kinderen ook hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren communiceren, samenwerken en omgaan met winst en verlies. Als voetbalmoeder ontwikkel je daarnaast ook een nieuw netwerk, of je nu wilt of niet. Wie had gedacht dat je beste vrienden zou worden met de ouders langs de lijn?

Zelfvertrouwen

En het laaste maar zeker niet het minste waarom voetbal goed is voor je kind, het is goed voor zijn of haar zelfvertrouwen! Elk doelpunt, elke pass en elke wedstrijd draagt daaraan bij. Ze leren hun vaardigheden te waarderen en trots te zijn op hun prestaties. Dit geldt ook voor jou, voetbalmoeder. Elke rit naar training, elke gewassen tenue, elke aangemoedigde wedstrijd; je doet ertoe en je inzet is onmisbaar. Haha!

Hoewel het leven als voetbalmoeder zijn uitdagingen kent, zoals het eeuwige gevecht met modder, de was en een sociale agenda die gedomineerd wordt door het voetbalschema van je kind, zijn de voordelen niet te overzien. Je kind leert waardevolle levenslessen, en jij? Jij krijgt de vreugde (en soms de hilariteit) van het ondersteunen van je kleine kampioen langs de zijlijn. Onthoud dat maar wanneer je op zaterdagochtend vroeg met bevroren tenen langs de lijn staat. Voetbalmoeder zijn is tenslotte een eretitel.

‘Lees ook onze blog: 10x een gaaf voetbal cadeau voor je kind


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article