10x een gaaf voetbal cadeau voor je kind

kindercadeaus voetballen

Zodra de zon opkomt staat jouw kind klaar in zijn voetbaltenue. En aan het einde van de dag moet je hem van het voetbalveldje aftrekken, terwijl hij de bal nog even snel de laatste naar het doel trapt.  Of je kind nu bijna jarig is of dat je een cadeau voor Sinterklaas of kerst zoekt, een echte voetbalfan kun je het beste een voetbal cadeau doen. En dan bedoel ik natuurlijk niet alleen maar die ronde ballen, maar een cadeau in het voetbal thema. 

Mocht je echt willen uitpakken en gaan voor de ‘moeder van het jaar’ titel, dan kun je een voetbalfeestje voor je kind organiseren. Maar met een tof voetbal cadeau voor je kind, kom je ongetwijfeld ook al een heel eind. Hier heb ik een aantal cadeau ideeën in het voetbal thema op een rij gezet. Van kleine voetbal cadeautjes tot een complete voetbal belevenis.

1. Een mooie voetbal

Ik zei nog zo dat ik geen voetbal bedoelde met een voetbal cadeau voor je kind en nu zet ik op één, een mooie voetbal. Tja, dat is nu eenmaal het allerbelangrijkste en je kind kan er niet genoeg van hebben. Nou ja, oké er zijn grenzen. Maar het hebben van meerdere voetballen in huis, kan echt geen kwaad. Maar wat is een mooie en belangrijker, een goede voetbal?

Belangrijk is dat je een degelijke en duurzame voetbal koopt. Houd ook rekening met het gewicht van de bal, voor een kind moet je geen zware voetbal kopen. En daarnaast is ook het materiaal van belang, bedenk goed op welke ondergrond vooral gevoetbald gaat worden. Op straat of op een grasveld? Ik heb hier een voetballen test gevonden, waar je de ballen kunt vergelijken.

2. Voetbaldoeltjes

voetbal cadeau kind

Een kind dat van voetbal houdt, kan naast de trainingen ook nog uren blijven voetballen. Voetbaldoeltjes, of nog gaver: een precisiedoek is daarom een heel goed voetbal cadeau voor je kind. Een precisiedoek is een doek met gaten dat je in het doel spant. Hiermee traint je kind om gerichter op het doel te schieten. Bekijk de verschillende voetbaldoeltjes hier >>

3. Een echt voetbaltenue

kindershirts fan voetbal

Of je kind nou Ajax, Feyenoord of Barcelona fan is, een écht voetbaltenue van zijn favoriete club is dé wens van een voetbalfanaat. Wanneer je de prijs ziet van zo’n voetbalshirtje, sla je als ouder misschien stijl achterover. Maar bedenk wel dat je kind hier dag en nacht vol trots in gaat rondlopen en dat maakt het bedrag van het cadeau meer dan waard. Check hier alles uit de voetbal fanshop >>

4. Een voetbal game

voetbal cadeau kind

Laten we eerlijk wezen, kinderen vinden gamen toch ook één van de gaafste dingen om te doen in hun vrije tijd. FIFA op de spelcomputer is daar verreweg de populairste voetbal game om te spelen. Ieder jaar komt er een nieuwe FIFA uit, zo kun je dus ieder jaar een voetbal game cadeau geven. Koop hier de nieuwste FIFA >>

5. Voetbaltafel

Dit cadeau kan natuurlijk alleen wanneer je de ruimte ervoor hebt, maar dan heb je ook wel iets heel gaafs! Maar let wel, een voetbaltafel is alleen leuk wanneer deze stevig op zijn poten staan. Anders wekt het alleen maar frustratie en gaan er dingen kapot. Zit je er dus aan te denken om je kind een voetbaltafel cadeau te doen, kies dan wel voor kwaliteit. Verschillende voetbaltafels vind je hier >>

6. Schoolspullen in een voetbal thema

Ben je meer op zoek naar een klein voetbal cadeautje, dan kun je denken aan schoolspulletjes in het voetbal thema. Zo heeft Voetbal International (bekijk het hier) een complete schoolspullen lijn. Maar ook bijvoorbeeld een club als Ajax heeft een complete lijn met schoolspullen, waar je een klein voetbal cadeautje uit kunt zoeken. Je hoeft alleen maar te weten wat de favoriete club van het kind is.

7. Een mooi trainingspak

Naast een voetbaltenue is ook een mooi trainingspak een must-have voor de kleine voetballer. Zeker wanneer het buiten wat wordt en je kind toch wil blijven voetballen. Wat ook een leuke toevoeging is en dus gaaf om cadeau te geven, een mooie sporttas! Hier kan je kind al zijn voetbalspullen in kwijt als hij naar een wedstrijd gaat. Kortom, een mooi trainingspak met een sporttas is een gaaf voetbal cadeau voor je kind.

8. Voetbalspullen voor op de slaapkamer

Ook al is de kleine voetballer meer buiten als binnen, een leuke voetbalkamer met gave voetbal accessoires, maakt het plaatje compleet. Denk aan een voetbal dekbed, een voetbal lampje of een poster van zijn favoriete club aan de muur. Met deze cadeautjes creëer je in een handomdraai een gave voetbalkamer.

9. Voetbal (lees)boek

Het leren van voetbaltrucjes, een voorleesboek in het thema voetbal en jeugdboeken over voetbal. Een voetbalboek is een heel leuk cadeau om te geven aan een kind. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar hier een paar ideeën om cadeau te geven.

Voetbal voorleesboek (3 tot 6 jaar):

cadeau voetbal boek

Jeugdboeken over voetbal (vanaf 6 jaar):

kinderboeken voetbal

Informatieve boeken over voetbal:

boek kind voetbal

10. Ultieme voetbal cadeau: Een bezoek aan een voetbalstadion

Heeft je kind alles van deze voetbal cadeaus al? Dan kun je je kind een mooie belevenis geven door een bezoek te brengen aan een voetbalstadion. Je kunt bijvoorbeeld een stadiontour door de de Johan Cruijff ArenA doen. Of doet jezelf ook een cadeautje en je boekt twee vliegtickets naar Barcelona en brengt daar een bezoekje aan het bekende stadion. Als dat geen gaaf voetbal cadeau voor je kind is, dan weet ik het ook niet meer.


kinderen cadeautje voetballen

Afbeelding: Shutterstock / WeAre

Previous ArticleNext Article