Uitnodiging voor een kinderfeestje; ideeën en tips!

tips kinderfeestjes

Eén van de mooiste herinneringen uit de kindertijd zijn de kinderfeestjes. Of het nu je eigen kinderfeestje was of dat je werd uitgenodigd voor een kinderfeestje, het was gewoon een speciale gebeurtenis. Ik kan die spanning vooraf nog voelen. En nu zie ik het ook bij mijn eigen kinderen, een kinderfeestje is speciaal! Helaas hebben we de afgelopen tijd de kinderfeestjes niet zo kunnen vieren zoals we hadden gewild, maar het lijkt erop dat daar nu weer verandering in gaat komen. Eindelijk kan mijn zoontje zijn lang verwachte slaapfeestje geven en bij mijn dochter vliegen de ideeën nog heen en weer. Hoe dan ook, een kinderfeestje begint bij de uitnodiging. En een uitnodiging is de eerste stap naar een succesvol kinderfeestje, dus delen we vandaag onze ideeën en tips voor een leuke en originele uitnodiging! 

Een leuke uitnodiging maken

Je kunt natuurlijk denken, ‘die uitnodiging stuur ik wel via een appje’, maar ik denk niet dat je kind het daarmee eens zal zijn. Een leuke uitnodiging is gewoon heel belangrijk voor een kinderfeestje. Daarbij vindt toch iedereen het leuk om een persoonlijke uitnodiging te ontvangen? Het geeft een speciaal gevoel en een leuke uitnodiging vertelt de gast dat je aan ze gedacht hebt bij het maken van de uitnodiging. Kortom, een leuke uitnodiging maken is een heel goed idee!

Nu kun je voor een leuke uitnodiging voor een kinderfeestje zelf aan de knutsel. Zeker als je er helemaal voor gaat en een kinderfeestje in een bepaald thema organiseert. Dan zijn er op Pinterest ideeën genoeg voor leuke uitnodigingen. Maar ja, we zijn nu eenmaal niet allemaal geboren met crea-bea vingertjes. In dat geval kun je bij Greetz kijken voor een leuke uitnodiging. Super handig, de uitnodigingen voor kinderfeestjes zijn namelijk al voor je ontworpen! En wanneer je crea-bea toetsenbord vingertjes hebt, kun je ook zelf aan de slag met een eigen ontwerp. Hier een paar voorbeelden van de uitnodigingen van Greetz.

verjaardagfeestje uitnodiging

Wanneer je de uitnodiging gekozen en helemaal ingevuld hebt, kun je de hoeveel kaarten die je nodig hebt naar jezelf toesturen als (brievenbus)pakketje, zodat je kleintje de uitnodigingen zelf kan uitdelen.

Wat zet je op de uitnodiging?

Wanneer je het ontwerp van de uitnodiging klaar hebt, kun je je gaan storten op de tekst. Wat moet je allemaal op de uitnodiging van het kinderfeestje zetten? Eigenlijk is de beste tip: houd het duidelijk en kort! Ouders willen gewoon weten waar en wanneer het feestje plaatsvindt. Laat dat dan ook het meest duidelijk zijn op de kaart, maak het desnoods dik gedrukt.

  • De naam van het jarige kind. (We hebben wel eens een uitnodiging zonder afzender in de brievenbus gevonden, zie er dan maar eens achter te komen van wie deze afkomstig was).
  • De leeftijd van het jarige kind.
  • De datum, tijd en plaats van het verjaardagsfeestje.
  • Het eventuele thema van het verjaardagsfeestje (en benodigdheden zoals het welbekende ‘neem je zwembroek mee, maar we zeggen niet wat we gaan doen’).
  • Eventuele cadeauwensen van de jarige.
  • Ophalen of thuisbrengen.
  • Je eigen gegevens zoals je mobiele nummer.

Originele ideeën voor de uitnodiging

En dan hebben we natuurlijk ook nog de originele ideeën voor op een uitnodiging voor een kinderfeestje. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kaart met een eigen foto. Dit is redelijk gemakkelijk te maken en toch origineel en heel persoonlijk!

En ander leuk en origineel idee voor op de uitnodiging van het kinderfeestje, is een geheime code! Dit kan bijvoorbeeld een rebus zijn of een code die de ontvanger moet ontcijferen. Doe dit niet met de datum, tijd en plaats van het verjaardagsfeestje, want zoals ik al zei, ouders willen snel en duidelijk kunnen zien waar en wanneer het feestje plaatsvindt.

Vind je een gewone uitnodigingskaart niet origineel genoeg? Ga dan voor iets eetbaars als uitnodiging! Kinderen zijn dol op iets lekkers, maar je kunt dan wel weer te maken krijgen met allergieën en dat soort dingen. In dat geval kun je van de uitnodiging een klein cadeautje maken. Kinderen zijn immers dol op verrassingen uitpakken. Of kies voor flessenpost, ook heel origineel, zeker wanneer je een piratenfeestje of zeemeerminnen kinderfeestje organiseert! Hoe dan ook, een uitnodiging knutselen is een goed idee.

Zo zie je maar, ideeën genoeg. Maar voor je gaat, kijk ook nog even bij onze checklist voor het organiseren van een kinderfeestje. Want een goede voorbereiding is het halve werk!


verjaardag kind uitnodiging

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / Harbachova Yuliya

Previous ArticleNext Article