Kinderkamer inrichten? Hier praktische tips waar je op kunt letten!

praktische-tips-kinderkamer

Kinderen groeien als kool! Voor je het weet ruil je de babykamer in voor een heuse kinderkamer. Bij het inrichten van het kleine koninkrijk, oftewel de kinderkamer, kun je wel wat praktische tips gebruiken. Je wil natuurlijk niet weer binnen twee jaar een compleet nieuwe kamer moeten aanschaffen toch?

Voor deze praktische tips ben je hier op het juiste adres! Want met drie opgroeiende kinderen hebben we inmiddels wel wat ervaring met het inrichten van een kinderkamer. Doe er je voordeel mee!

Begin met een plan

Voordat je de kwast in je hand neemt of enthousiast de meubelboulevard bestormt, begin eerst met een plan. Ruim de kamer goed op, trek hem desnoods helemaal leeg en bedenk welke kleuren de basis gaan vormen. Zachte pasteltinten zorgen voor een rustgevende sfeer, terwijl heldere kleuren de energie van de ruimte kunnen verhogen. Denk daarbij ook na over wat bij de persoonlijkheid van je kind past.

Meubels met een toekomst

Meubel met een toekomst? Ik hoor je denken, waar heb je het over! Ik zal het je uitleggen. Bij het kiezen van meubels, denk dan vooruit. Kies meubels die met je kind meegroeien. Zo’n klein bureautje is bijvoorbeeld heel schattig, maar je kunt beter kijken naar bureaus waar je kind straks ook zijn huiswerk aan kan maken. En dat geldt ook voor een bed. Een peuterbed is fijn en veilig voor je kleintje, maar kies er dan wel een die je kunt uitschuiven. Zo bespaar je niet alleen geld, maar creëer je ook een ruimte die met de jaren meebeweegt. Tip, check de website van OTTO maar eens voor mooie stevige meubels.

Opbergen!

Kinderen lijken een ongekende gave te hebben om speelgoed overal te verspreiden. Dit chaotische fenomeen wil je natuurlijk beteugelen. Om even terug te komen op de meubels met een toekomst, kledingkasten zijn daar ook onderdeel van. Nu zijn de kleertjes misschien nog schattig, maar voor je het weet slingeren de kledinglappen van je pre-puber in het rond. Daar heb je een goede stevige kledingkast voor nodig om dat allemaal in op te bergen. Maar denk ook aan kleurrijke manden, kisten en planken die enorm praktisch zijn in een kinderkamer.

Verlichting

Een kinderkamer heeft goed licht nodig. Zorg dus dat je minimaal één goede lamp ophangt of neerzet waarmee de kinderkamer goed verlicht wordt. Onze tip: zet er een dimmer op! Maar daarnaast is het ook leuk om een magische sfeer met verlichting te creëren! Er zijn genoeg leuke manieren om de kinderkamer te verlichten. Hang dus ook wat leuke, thematische lampen op. Twinkelende lichtslingers of een plafond met glow-in-the-dark sterren zijn ook altijd goed voor een fijn sfeertje.

Veiligheid

Deze praktische tip mag uiteraard niet ontbreken: vergeet niet aan de veiligheid te denken. Klinkt misschien allemaal logisch, maar we benoemen het toch nog maar een keer. Vermijd scherpe randen, zorg voor kindvriendelijke stopcontacten en zorg ervoor dat meubels stevig staan. Een veilige omgeving is een gelukkige omgeving!

Mocht je nog op zoek zijn naar leuke thema’s voor de kinderkamer, dan hebben we hier wat thema inspiratie voor je. En dan rest ons nog om je heel veel plezier te wensen met het inrichten van de kinderkamer!


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article