Leuke manieren om de kinderkamer te verlichten

kinderkamer verlichting LED

De slaapkamers van de kinderen worden meestal zo ingericht dat de kinderen er heelijk kunnen spelen, zich kunnen terugtrekken en zich helemaal comfortabel kunnen voelen. Op zich is het niet heel ingewikkeld om zo’n kamer te creëren, als je maar ingaat op de behoefte van je kind. Of dat nu bepaalde kinderkamer thema’s of speciale accessoires zijn, er is altijd wel een manier om de slaapkamer tot een fijn plekje te maken. Toch is er één dingetje wat vaak lastig lijkt te zijn, namelijk de verlichting in de kinderkamer. Je wilt graag dat er goede verlichting is in de kamer, zodat er volop gespeeld kan worden. Maar een beetje sfeer in de kinderkamer is ook wel fijn, maar hoe doe je dat? Hoe kun je op een leuke manier de kinderkamer verlichten? 

LED strips in de kinderkamer

LED strips zijn flexibele lichtlijnen die heel veel sfeer in de kamer kunnen brengen. Het leuke aan het gebruik van een LED strip, is dat je je eigen creativiteit erop kunt loslaten. Je kunt de lichtlijn bijvoorbeeld onder het bed vast maken of rondom de kledingkast. Wanneer je de LED strip op de juiste manier weet te plaatsen, dan is dat super sfeervol in de kinderkamer. Je kunt deze manier van verlichten ook nog extra speels maken door een regenboog LED strip te gebruiken.

Letter verlichting op de muur

Wat ook een leuke manier van sfeer verlichten zijn verlichte letters op de muur. Wanneer je een kale muur hebt is dat ideaal voor verlichte letters. Denk voor een kinderkamer aan een tekst als ‘sweet dreams’ of misschien de naam van het kind, ook erg leuk. Het klinkt misschien heel ingewikkeld om deze letters te maken, maar met een lichtslang is het klusje zo gepiept.

Een nachtlampje

Het gebruik van een nachtlampje is natuurlijk niet nieuw op de kinderkamer. Maar je kunt wel kiezen voor een speciaal soort nachtlampje. Zo zijn er nachtlampjes die je heel gemakkelijk kunt aanzetten en door een timer vanzelf weer uitgaan. Of een nachtlampje met verlichting in de lievelingskleur van het kind. En er zijn zelfs nachtlampjes met muziekjes om rustig bij in slaap te vallen.

planeten kinderkamer
Het is ook leuk om zelf ruimtevaart knutsels te maken voor de kinderkamer!

Een thema kinderkamer met bijpassende verlichting

Wat is nou leuker dan een thema kinderkamer compleet te maken met een toffe bijpassende lamp? Wanneer de kinderkamer in jungle stijl is ingericht, dan zal een tijgerlamp de finishing touch zijn. In een ruimtevaart kinderkamer mag een raketlamp natuurlijk niet ontbreken. Sowieso is bijzondere verlichting in een kinderkamer met planetenthema heel tof. Het is de perfecte manier om sfeerverlichting in de thema kinderkamer te creëren. En ben je zelf een beetje handig, dan kun je een DIY lamp maken. Heel simpel door bijvoorbeeld een knuffeldier open te maken, uit te hollen en als cover over een lamp heen te zetten. Let wel op dat je dit alleen over LED verlichting heen plaatst, gloeilampen worden hiervoor namelijk veel te heet.

Een ander bijkomend voordeel is dat LED verlichting een stuk minder stroom verbruikt. Zo heel erg is het dus niet om de hele nacht een klein lampje aan te laten in de kinderkamer, als het je kind wat extra comfort geeft.


Afbeelding: Shutterstock / ZoneCreative

Previous ArticleNext Article