Planeten speurtocht – printable

planeten speurtocht

Ben je bezig met het organiseren van een ruimte-feestje en wil je de kinderen een reis door het mysterieuze universum laten beleven? Print dan deze planeten speurtocht en laat de kinderen langs ons zonnestelsel speuren naar de planeten!

Planeten speurtocht printen

De printable bestaat uit een speurkaart met planeten, de planeten (twee symbolen per A4) en kometen om een route aan te geven door het zonnestelsel.

Bedrag € -
planeten speurtocht

Beschrijving van de planeten speurtocht

Het idee van de planeten speurtocht is heel simpel. Je ontvangt een speurtocht kaart met daarop een route door ons zonnestelsel. Op de route kom je alle planeten tegen. Je begint bij planeet Neptunes, dan kom je Uranus tegen, je gaat door naar Saturnes, langs planeet Jupiter, dan Mars, de Aarde, Venus en vlak voor de zon passeer je Mercurius. En als laatste vind je natuurlijk de zon! Al deze planeten ontvang je bij de printbare speurtocht (af te drukken op A4).

Speurtocht route uitzetten

Je maakt een route van de speurtocht in huis. Zo hang je bijvoorbeeld Neptunes in de wc, Uranus in het trapgat enzovoorts. Ook ontvang je een printable met kometen, deze dienen als wegwijzers zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij de zon aankomen! Hier kun je de kinderen trakteren op bijvoorbeeld iets lekkers.

De planeten speurtocht kun je natuurlijk ook buiten uitzetten. Als het mooi weer is, is dat zelfs een heel goed idee. Begin de speurtocht bij de achterdeur en eindig de speurtocht bij de voordeur. Het volgen van de speurkaart gaat verder hetzelfde als wanneer je het binnen zou doen. Misschien moet je nu wel een aantal extra kometen uitprinten om de route duidelijker te maken.

Ideeën om te doen tijdens de speurtocht

Om de speurtocht nog leuker te maken, kun je wat spelletjes aan de speurtocht toevoegen. Hier hebben we een blog met allerlei spelletjes ideeën voor binnen. Plan bijvoorbeeld bij iedere planeet een opdracht. Zodra de opdracht volbracht is of het spel gespeeld, kunnen de kinderen de speurtocht vervolgen.

Dit kun je natuurlijk ook doen wanneer je de speurtocht buiten uitzet. Bekijk hier een aantal leuke ideeën voor spelletjes buiten.

Wat krijg je bij de planeten speurtocht?

  • Een planeten speurtocht kaart: Gedetailleerd en kleurrijk, deze kaart wijst je de weg door het immense zonnestelsel. Print hem uit en je bent klaar voor de reis!
  • Printbare planeten: Van Mercurius tot Neptunus. Breng het zonnestelsel tot leven door de acht planeten uit te printen en ze een plekje te geven op je route.
  • Wegwijs kometen: Hang de kometen langs de route om je weg te wijzen.
Previous ArticleNext Article