Wat te doen met je peuter als het buiten regent?

buiten regent

Als het weer niet al te denderend is, dan kun je je wel eens afvragen wat je nu weer moet doen met je peuter. Zeker als het ook nog buiten regent! Voor een peuter is het natuurlijk leuk om met zijn regenlaarsjes in de plassen te stampen, maar dat houdt hij (en jij) niet de hele middag vol. Er komt een punt dat je toch echt weer naar binnen moet.

Geen paniek, gelukkig hebben wij weer genoeg ideeën voor leuke dingen die je kunt doen met je peuter. Dat varieert van wat je thuis kunt doen met je peuter, tot aan leuke dingen doen buiten de deur. En nu denken veel ouders dat uitjes buiten de deur veel geld kosten, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ja, als je iedere keer naar een binnenspeeltuin of naar aquarium gaat, dan loop je leeg. Maar er zijn ook genoeg leuke dingen die je kunt doen als het buiten regent, zonder dat het geld kost.

Doen met je peuter buiten de deur

Als het buiten regent, kan het soms moeilijk zijn om activiteiten te bedenken die ook leuk zijn voor peuters. Binnenactiviteiten buiten de deur kosten vaak veel geld. Maar soms moet je met je peuter, juist als het buiten regent, er echt even uit. We snappen je punt en daarom hier leuke ideeën waar je naartoe kunt gaan of samen kunt doen met je peuter.

Winkelcentrum of tuincentrum

Het winkelcentrum of een tuincentrum is ontzettend leuk om te bezoeken met je peuter. En ideaal als het regent buiten! In een winkelcentrum is vaak wel een speelgoedwinkel waar je peuter zich een tijdje vermaken kan. En in sommige winkelcentrums zijn er ook speeltoestellen binnen te vinden.

Een bezoek aan een tuincentrum is een ander leuk idee, want daar zijn vaak ook leuke activiteiten te vinden. Zo heeft het tuincentrum bij ons in de buurt een draaimolen binnen staan. En bij het restaurantje is leuk indoor speeltoestel. Kortom, naar een winkelcentrum of tuincentrum is zeker iets wat je kunt doen met je peuter als het buiten regent.

IKEA

Soms zijn de ideeën zo simpel! Als je geen geld hebt voor een indoor speeltuin, breng dan een bezoekje aan de IKEA! Wanneer je zelf een rondje door de winkel doet, kun je je peuter voor een uurtje bij Smaland droppen. Win-win situatie. Want je peuter wordt vermaakt terwijl het buiten regent en jij hebt even tijd voor jezelf. Je moet alleen wel oppassen dat je niet met allerlei artikelen bij de kassa komt, want dan wordt dit uitje alsnog een duur geintje.

Bibliotheek of boekhandel

Een bezoekje aan de bibliotheek of aan de boekhandel is een perfect uitje voor jou en je peuter. Boekjes kun je natuurlijk ook thuis voorlezen, maar als het buiten regent is het juist lekker om even ergens anders te kunnen zijn. En daarbij, bij de bibliotheek of de boekhandel heb je weer eens wat anders om voor te lezen.

buiten regent

Oh ja, houd ook de agenda van de bibliotheek of de boekhandel in de gaten! Want vaak zijn er ook leuke activiteiten voor peuters.

Zwembad

Je zoekt iets om te doen met je peuter omdat het buiten regent, ga je zwemmen en word je alsnog nat… Nou ja, hoe dan ook, eens in de zoveel tijd is het heerlijk om te zwemmen met je peuter. Peuters zijn vaak dol op water en dit is een leuke manier om energie kwijt te raken. Bovendien is het ook goed voor je peuter om vrij te worden in het water. Dat zal een hoop ellende schelen wanneer hij straks op zwemles gaat.

Naar een museum

Hoe vaak heb jij een bezoek gebracht aan een plaatselijk museum? Een bezoek aan een museum hoeft niet altijd dagvullend en groots te zijn, je kunt ook voor een uurtje een bezoek brengen aan een museum in de buurt. Zo hebben wij hier een historisch museum (kinderen tot 4 jaar gratis). Het Cruquius Museum (kinderen tot 4 jaar gratis) en het Nederlands Transport Museum (kinderen tot 4 jaar gratis). Een ideale activiteit op een regenachtige dag.

Doen met je peuter binnen, als het buiten regent

Heb je geen zin om erop uit te gaan en blijf je op een regenachtige dag liever tuis met je peuter? Dan hebben we hier de leuke ideeën om samen plezier te hebben en quality time door te brengen.

Knutselen

Als het buiten regent en je peuter niet naar buiten kan om te spelen, is knutselen een perfect alternatief. Peuters vinden het vaak heerlijk om nieuwe materialen te ontdekken, om te kliederen, maar ook om iets moois te maken. Ga samen een tekening maken, papier vouwen, kleien of een ander kunstwerkje maken. Knutsel ideeën hebben wij genoeg!

Bouwen

Als het buiten regent is het misschien een goed idee om de blokken er weer eens bij te pakken. Voor peuters is DUPLO erg leuk speelgoed en als ouder kun je je daar ook zeker mee vermaken. Je kunt met dit constructiemateriaal namelijk ook echt iet samen bouwen en creëren.

Verkleedpartijtje

Als je je kind een plezier wil doen, moet je zeker dit doen met je peuter. Peuters vinden het geweldig om zich te verkleden en hun fantasie te gebruiken. Laat je peuter een kostuum kiezen en speel samen rollenspellen, zoals doktertje, prinses of superheld.

Binnen picknicken

Wie zegt dat je naar buiten moet om te picknicken? Op een regenachtige dag maak je samen een picknick in de woonkamer. Pak een kleedje, pak wat gezonde snacks en maak er een gezellig momentje van.

Muziek

Van de regendruppels buiten word je niet erg vrolijk, maar muziek maakt iedereen altijd blij! Je kunt je peuter kennis laten maken met verschillende instrumenten (kijk eens bij een spelotheek) en laat hem of haar experimenteren met geluid en ritme. Maar gewoon lekker een muziekje aanzetten en samen dansen is ook een leuke activiteit om te doen met je peuter.

doen met je peuter

Spelletjes spelen

Er zijn veel leuke en leerzame spelletjes die je samen kunt spelen, zoals memory, domino, ganzenbord of een puzzel maken. Kortom, trek de spelletjeskast open en maak er een spelletjes toernooi van.

Bakken

Bakken met kinderen is educatief én leuk! Maak samen een lekkere taart, muffins of koekjes. Je peuter zal het geweldig vinden om te helpen met het mengen van ingrediënten en het versieren van de traktaties. En wanneer het lekkers klaar is, breng je samen een stukje taart bij opa en oma.

Onthoud dat het belangrijkste is om samen plezier te hebben en quality time door te brengen. Met deze activiteiten kun je een regenachtige dag binnenshuis omtoveren tot een leuke en gedenkwaardige dag voor jou en je peuter.

Thuisbioscoop

En wanneer je op een regenachtige dag gewoon toe bent aan relaxen, kruip dan samen onder een dekentje en maak er een thuisbioscoop van. Er is helemaal niks mis mee om dit te doen met je peuter als het buiten regent.


buiten regen peuter

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article