Eén dag naar Legoland Billund in Denemarken

1 dag legoland

“We gaan naar Denemarken!”, vertelde ik vlak voor de meivakantie op het schoolplein. “Oh, wat leuk! Naar LEGOLAND?”, was de zoveelste reactie.

Een vakantie naar Denemarken met kinderen, staat ongeveer gelijk aan een bezoek aan LEGOLAND Billund. En het klopt ook wel, ook wij gingen naar LEGOLAND. Want ik kon de kinderen natuurlijk niet helemaal meenemen naar Denemarken, om vervolgens LEGOLAND over te slaan. Vandaar ook deze vet saaie blogtitel, maar dat is nu eenmaal wat we gingen doen. We gingen namelijk één dag naar LEGOLAND Billund in Denemarken. Wat overigens verre van saai was! 

Hond mee naar Legoland Billund

Het nadeel van het hebben van drie kinderen, is dat er in een pretpark altijd iemand alleen in een attractie zit. Maar daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk Lily. Onze hond. En natuurlijk gaat ze niet mee de attracties in, maar zo moet er altijd één van ons achterblijven bij Lily.

Het is ons opgevallen dat Denemarken een zeer vriendelijk en gastvrij land voor honden is. Denemarken is dus een prima land om je hond mee naartoe te nemen. Maar toch zat ik er wel heel even over in, want mag de hond ook mee naar LEGOLAND? En tot mijn grote verbazing bleek dat geen probleem te zijn. Als de hond maar is aangelijnd. Een punt van aandacht is wel: het mag geen lange en automatisch oprolbare leiband (rollijn) zijn. In het begin leek het even alsof wij de enigen waren die zo gek zijn om een hond mee te nemen naar een pretpark, maar aan het einde van de dag waren we toch zo’n vijf andere honden tegengekomen in LEGOLAND Billund.

Drukke dagen in Legoland Billund

kaart van legoland

Goed, hond aan de lijn. Kinderen het liefste ook aan de lijn, maar dat staat zo gek. Na een tassencontrole, ook in Denemarken lijkt men extra alert, konden we LEGOLAND binnentreden. We waren hier op zaterdag in de meivakantie en dit bleek toch wel één van de drukkere dagen te zijn in LEGOLAND. Ook al hebben de Denen in onze meivakantie zelf geen vakantie, Denemarken is een populaire bestemming voor onze landgenoten. Lekker veel Hollanders in LEGOLAND dus, maar toch viel de drukte ons reuze mee. In LEGOLAND zijn er genoeg picknicktafeltjes om even een drankje te drinken of een hapje te eten. Tip is wel om zelf ook iets mee te nemen, want in LEGOLAND betaal je je natuurlijk scheel (€8 voor een suikerspin). De langste tijd dat we hebben moeten wachten voor een attractie, was hooguit 20 minuten en dat vind ik heel schappelijk voor een pretpark.

De favoriete attracties in Legoland

En dan natuurlijk, wat is er eigenlijk te doen in LEGOLAND? Er zijn heel veel LEGOsteentjes te vinden (duh), maar eigenlijk overtrof LEGOLAND onze verwachtingen! LEGOLAND Billund is namelijk een heel tof pretpark met gave attracties waar je je de hele dag vermaken kunt. Wat zeg ik, daar kun je je prima meerdere dagen vermaken!

miniland legoland

miniland legoland amsterdam

LEGOLAND is opgedeeld in meerdere ‘landen’ en het is fijn om te realiseren dat ik met mijn gezin in een nieuwe fase ben beland. Want na wat bewonderde blikken naar de bouwwerken in Miniland, de Amsterdamse LEGO grachtenpanden staan er overigens prachtig bij, kunnen we meteen doorlopen naar Adventure land. Ik persoonlijk houd namelijk wel van avonturen en DUPLOland mag me intussen gestolen worden. Dat kennen we nu wel.

attractie brandweer legoland

In Adventure land vind je de spannende achtbanen, lasergames in de Egyptische tempel, maar je kan er ook in de huid van een brandweerman kruipen en een heus vuurtje blussen. De grootste verrassing vonden we in Polar Land waar we tijdens een achtbaanritje plotseling een vrije val maakten. “Zo, dat had ik écht niet verwacht”, zei de achtjarige met een bibber-stemmetje aan het einde van de rit in de Polar X-plorer.

Ook de kleuter blijkt een adrenaline monster en is langzaamaan een achtbaanjunkie aan het worden. Haar favoriete attractie was de achtbaan ‘Dragen’ in het Knights’ Kingdom. Een mooie combinatie van het bewonderen van LEGO kunstwerken en snelheid.

legoland ninjago

En voor onze kleine KungFu-master was LEGO NINJAGO World de hit. Eén ritje in de NINJAGO ride was natuurlijk niet voldoende, maar helaas gingen de attracties van het park om 17.00 sluiten. Mijn kinderen waren nog niet klaar met de attracties van LEGOLAND en hierdoor kwamen we tot de conclusie dat één dag naar LEGOLAND met drie kinderen niet genoeg is. Volgende keer maken we gebruik van het hotel dat midden op het park te vinden is en dan wordt de blogtitel: meerdere dagen naar LEGOLAND Billund in Denemarken.

Wil je nog meer ervaringen over LEGOLAND lezen? Check dan de blogpost van gezin op reis.

Info en tips:

Het is altijd handig om goed voorbereid op pad te gaan. Hier wat algemene informatie over LEGOLAND Billund.

Het adres van LEGOLAND Billund:

Nordmarksvej 9
7190 Billund

LEGOLAND Billund entreeprijzen:

– Wanneer je meer dan een week van tevoren weet dat je LEGOLAND Billund gaat bezoeken, krijg je 10% korting op de entreeprijs. Kind: 299 DKK (+-€45) en volwassen: 319 DKK (+-€48)

– Bestel je de tickets voor LEGOLAND Billund 2-6 dagen van tevoren, dan betaal je voor een kind: 319 DKK(+-€48) en voor volwassenen: 339 DKK (+-€51)
– Koop je aan de deur een kaartje dan zijn de entreeprijzen voor een kind 339 DKK (+-€51) en voor een volwassenen 359 DKK  (+-€54)

LEGOLAND Billund openingstijden

De openingstijden van LEGOLAND Billund verschillen per seizoen. Voor de meest actuele openingstijden kijk je op de website van LEGOLAND.

Hotel LEGOLAND Billund

Mocht je het hele park willen ontdekken, dan raad ik je aan om het park meerdere dagen te bezoeken. Dit kan perfect in combinatie met het LEGOLAND hotel dat te vinden is midden in het park. Het hotel biedt kamers in verschillende LEGO thema’s. Zo wordt je bezoek aan LEGOLAND een compleet LEGO feest.

Een andere optie om dichtbij LEGOLAND Billund te verblijven is het naastgelegen LEGOLAND Holiday Village. Hier kun je overnachten in een West cabin, een piratenkamer, een tipi of gewoon in je eigen tent op de camping.

Wij verbleven bij Landal Seawest, een Landal vakantiepark op ruim een uur rijden vanaf LEGOLAND.

 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik heb net de vakantie naar Denenmarken geboekt, dus een bezoekje in Legoland gaan we zeker doen