Een camping in de omgeving van Parijs, deze zijn top!

Of je nu op zoek bent naar een camping in de buurt van Disneyland Parijs, of naar een camping boven Parijs omdat je niet te ver wil rijden… Eén in de omgeving van Parijs is sowieso een goed idee, want wij vinden Parijs met kinderen een dikke vette aanrader!

Al vanaf dat de kinderen klein zijn, laten we ze langzaamaan kennis maken met de stad van de liefde. Het begon met een middagje in het park bij de Eiffeltoren. En de laatste keer zijn we op verzoek van de kinderen alle Miraculous hotspots in Parijs afgegaan.

Waarom naar Parijs met kinderen?

Er zijn meerdere redenen waarom Parijs met kinderen een heel goed idee is. Ten eerste is Parijs natuurlijk fantastisch te combineren met Disneyland Parijs. Wanneer je dan zoekt naar een camping in de buurt van Disneyland, dan ben je automatisch ook in de buurt van Parijs. Wij verbleven een keer een weekendje bij Camping Le Soleil de Crécy. Voor ons was dit een prima camping om een dagje naar Disneyland te gaan én een dagje Parijs te bezoeken. Een kwartiertje in de auto en je bent in Disneyland. En een half uur verder rijden zit je midden in de stad Parijs.

 omgeving van Parijs
Uitzicht op Notre Dame

Wij vinden Parijs dus echt een leuke stad om te bezoeken met kinderen. De stad heeft heel veel grote en herkenbare bezienswaardigheden die kinderen al meerdere keren voorbij hebben zien komen in films en series. Denk aan de Eiffeltoren en natuurlijk de Notre Dame. Maar ook de leuke terrasjes en de parken met zijn de schilders geven een fijne sfeer met kinderen. En mijn oudste dochter was dol op de vele kleedjes marktjes die overal langs de wandelpaden in Parijs te vinden zijn. Op een gegeven moment hadden mijn kinderen zoveel Eiffeltorentjes, dat ze zelf wel een kleedje konden neerleggen.

Kortom, Parijs met kinderen is een aanrader! En ideaal om een dagje te bezoeken tijdens je vakantie op een camping in de omgeving van Parijs.

 omgeving van Parijs met kind

Campings boven Parijs

Wanneer je zoekt naar een camping boven Parijs, wil je waarschijnlijk niet te ver rijden. Er zijn behoorlijk wat campings boven Parijs te vinden. Maar hoe scheid je het kaf van het koren? Soms zijn we in voor een kleine camping, lekker in de natuur. En soms willen wel lekker veel vermaak voor de kinderen. Maar wanneer wij als gezin een camping zoeken, zoeken we toch altijd wel een camping met zwembad. Uiteindelijk kwamen we tot twee favoriete campings. Dit zijn wat ons betreft de aanraders als we het hebben over een camping met zwembad boven Parijs.

 omgeving van Parijs

Camping Sandaya Paris Maisons-Laffitte

Een camping vlak boven Parijs, op een eiland in de Seine. Dat is toch fantastisch? Een metrostation bevindt zich op loopafstand, je hoeft dus geeneens meer de auto te pakken om Parijs te bezoeken. Mocht je wel met de auto de stad in willen, dan ben je ongeveer 20 minuten onderweg naar het centrum. Camping Sandaya Paris Maisons-Laffitt heeft een zwembad en wat speelmogelijkheden. Kijk hier voor de tarieven en beschikbaarheid >>

Camping La Croix du Vieux Pont

Een stuk hoger boven Parijs, aan de rivier de Ainse en op steenworp van Soissons, vind je camping La Croix du Vieux Pont. Dit is een camping die alles heeft en je leest hier onze ervaringen bij Camping La Croix du Vieux Pont. Vanaf de camping vertrekt er een bus naar Parijs, zo kun je vanaf de camping een dagtrip maken. Maar je kunt ook zelf naar Parijs rijden, je bent dan ruim een uur onderweg om in het centrum van de stad te komen.

camping omgeving van Parijs

Campings vlak onder Parijs

Wanneer je iets verder naar het zuiden rijdt en vlak onder Parijs uitkomt, wordt de keuze in campings iets uitgebreider. Ook hier is het uitgangspunt natuurlijk een bezoek aan Parijs met de kinderen. Maar we hebben ook gekeken naar kwaliteit, een zwembad en zover het lukte, natuur.

Camping Huttopia Versailles

Veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, dat is de visie van camping keten Huttopia. Op een steenworp afstand van het Paleis van Versailles en vlakbij de metro, ligt Camping Huttopia Versailles. Ideaal voor een citytrip gecombineerd met een vakantie in de natuur.

camping omgeving van Parijs
Beeld: Huttopia

Huttopia Rambouillet

Omdat wij dol zijn op natuur, blijven we even bij Huttopia. Huttopia Rambouillet ligt wat verder, maar ook deze camping vind je vlak onder Parijs. Bij camping Huttopia Rambouillet zit je volop in de natuurlijke sfeer, onder andere met een eco zwembad en een moestuin. Het centrum van de hoofdstad van Frankrijk ligt 60 kilometer hier vandaan. Op zich te doen voor een dagje Parijs, maar persoonlijk zou ik gewoon lekker een familiekamer in het centrum van Parijs boeken. Meer weten over camping Huttopia Rambouillet?

Camping Parc des Roches

Camping Parc des Roches ligt in de mooie omgeving van Ile de France op ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Doordat deze camping vlak onder Parijs ligt en toch in een bosrijke omgeving, is dit een prima camping om je vakantie te vieren. Een camping met een zwembad en animatie voor de kinderen, dus rust voor de ouders.


camping omgeving van Parijs

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article