Parijs met kinderen? Zoek de Miraculous plekken op!

parijs met kinderen

Parijs is een fantastische stad om te bezoeken met kinderen! Dat komt natuurlijk doordat de stad hele herkenbare bezienswaardigheden heeft, die juist voor kinderen heel leuk zijn. Maar voor kinderen die ook graag naar de populaire serie Miraculous kijken, is Parijs helemaal een feestje! Deze serie met Ladybug en Cat Noir speelt zich namelijk af in de stad van de liefde. De populaire bezienswaardigheden van Parijs zijn dan ook het decor van de serie Miraculous. En voor de kinderen is in de voetsporen treden van Marinette, alias Ladybug, natuurlijk een onwijs toffe manier om de stad te ontdekken. Tijdens onze vakantie met Eurocamp hebben we dan ook samen met de kinderen de belangrijkste Miraculous plekken in Parijs uitgezocht. En deze daadwerkelijk bezocht, zodat we een heuse Miraculous tour door Parijs konden doen. 

kinderen citytrip

De serie Miraculous in een notendop: Wanneer Parijs in gevaar is, verandert Marinette in Ladybug. Maar ze weet niet dat Adrien, op wie ze verliefd is, als de superheld Cat Noir ook steden redt. Te zien op Netflix en Disney+

De Eiffeltoren

Altijd als we door of naar Parijs reizen, doen we een wedstrijdje ‘wie als eerste de Eiffeltoren ziet’. Om het beroemdste symbool van Parijs en misschien ook wel van Frankrijk, kun je simpelweg niet heen. De 324 meter hoge smeedijzeren toren, die ooit (1889) gemaakt werd voor de Wereldtentoonstelling en eigenlijk weer na 20 jaar afgebroken zou worden, staat daar en gaat ook niet meer weg. In Miraculous is de Eiffeltoren iedere aflevering wel te zien. Het is zelfs het lievelingsmonument van Marinette. En na meerdere pogingen van ‘geakumeerde’ schurken om de toren af te breken, blijkt de Eiffeltoren ook in de serie onverwoestbaar.

Naast dat de Eiffeltoren zo’n herkenbare bezienswaardigheid is voor kinderen, heeft het ook iets magisch. Zeker wanneer hij in de avond zijn lichtjes laat zien.

ladybug kinderen

Trocadéro

Trocadéro ligt tegenover de Eiffeltoren en aan de overkant van de rivier. Vanaf het plein heb je één van de mooiste uitzichten op de Eiffeltoren. In de serie Miraculous is dit de plek waar Marinette graag met vrienden afspreekt en inspiratie opdoet voor het ontwerpen van haar nieuwe outfits. Maar er hebben hier ook een aantal gevechten plaatsgevonden, waaronder met de geakumeerde Duivenman.

kinderen parijs

Dé bakkerij

Dé beste bakker van Parijs is natuurlijk de bakkerij van de vader van Marinette. Deze bakkerij bestaat ook echt en heet Boris Lumé Boulangerie. Boris Lumé Boulangerie is niet compleet één op één overgenomen, maar werd gebruikt als inspiratie voor de bakkerij in de serie. Dit is voor een Miraculous tour in Parijs een absolute plek om naartoe te gaan en wat lekkers te halen. Alleen de bekende macarons hebben ze helaas niet (meer).

kinderen parijs

Het Louvre

Mijn kinderen herkennen het Louvre direct, wanneer we deze bezienswaardigheid tijdens onze citytrip in Parijs bezoeken. Bij het Louvre, het museum met de beroemde glazen piramide, zijn in de serie Miraculous namelijk behoorlijk wat gevechten geweest. Zo stal Copycat de beroemde Mona Lisa uit dit museum en vocht Ladybug samen met Cat Noir tegen de Farao bij het Louvre. In werkelijkheid is de glazen piramide de hoofdingang van dit immens grote museum in Parijs.

parijs kinderen

Jardins des Tuileries

Tussen het Louvre en de Place de la Concorde, vind je Jardins des Tuileries. Deze tuin met fonteintjes en veel beeldhouwwerken, is ook regelmatig te zien in de serie Miraculous. Hier vindt onder andere het gevecht met een superschurk, die de verloren tijd inhaalt door deze van Parijzenaars te stelen, plaats.

kinderen parijs

De Luxor Obelisk

De Luxor Obelisk is de Egyptische pilaar die op het midden van de Place de la Concorde staat te shinen. Ooit was dit een geschenk aan Frankrijk van Mohammed Ali van Egypte, voor het ontcijferen van hiërogliefen door Jean-François Champollion. In de serie Miraculous hakt Ladybug doodleuk de punt van de meer dan 3.000 jaar oude Obelisk af. Maar hey, dat deed ze om Parijs te redden en gelukkig had ze ook een wondermiddeltje om de punt er weer netjes op te plakken.

kinderen parijs

Arc de Triomphe

Ik kan zoveel leuk weetjes vinden over de Arc de Triomphe om te vertellen aan de kinderen. Maar we zijn nu eenmaal bezig met de Miraculous tour door Parijs en dus vertellen de kinderen mij over wat er bij de Arc de Triomphe in de serie gebeurde. Hier akumeerde onder andere Vincent naar een schurk en terroriseerde hij de Champs-Élysées.

kinderen parijs

Tip: Wanneer je met kinderen naar Parijs gaat, is de wandeling van Het Louvre naar de Arc de Triomphe heel goed te doen! Trek hier tijdens de zomermaanden gerust een dag voor uit, want dan vind je in Jardins des Tuileries ook nog een kermis. Lees ook onze tips voor andere kindvriendelijke plekken in Frankrijk.

De Seine

De rivier de Seine, die dwars door Parijs stroomt, is ook regelmatig het decor van de vele avonturen van Ladybug en Cat Noir in de serie Miraculous. Mijn dochter weet te vertellen dat er een liefdesbrug met slotjes ergens over de Seine moet zijn, maar helaas zijn de slotjes in 2015  van de brug verwijderd. Mocht je toch graag een slotje aan een hek willen hangen, dan kunnen we je doorverwijzen naar de Sacre Coeur, daar hebben we namelijk nog wel een hek met slotjes gespot.

kinderen parijs

Notre-Dame

En als laatste, maar zeker niet de minste van deze Miraculous tour, bezoeken we de Notre-Dame. We kunnen de Notre-Dame alleen van de voorkant aanschouwen. Op 15 april 2019 vatte de kathedraal van bijna 1000 jaar oud vlam en het zal nog wel even duren voordat de kathedraal weer open gaat voor bezoekers. In de serie Miraculous komt de Notre-Dame voor in verschillende afleveringen en ook dit is dus een herkenbare Miraculous plek voor een bezoek aan Parijs met kinderen.

kinderen parijs

miraculous ladybug

Ook leuk: een speurtocht bingo door Parijs

Bestel ook onze speurtocht bingo door Parijs! Met deze printable kun je op je eigen tijd en met je eigen route Parijs bezoeken. Jij bepaalt dus zelf de route en wanneer je de bezienswaardigheden bezoekt. Naast de Parijs bingokaart, ontvang je ook twee kantjes met de beschrijvingen van de betreffende bezienswaardigheden in Parijs. Terwijl je kleintje speurt naar de bezienswaardigheden die op zijn bingokaart zijn afgebeeld, lees jij op de beschrijving print de leukste weetjes én waar je de bezienswaardigheden ongeveer kunt vinden! 

Previous ArticleNext Article