Camping La Croix du Vieux Pont, alle vrijheid met Eurocamp

camping omgeving van Parijs

‘Gaan jullie nog naar het buitenland?’, is toch wel de meest gestelde vraag aan het begin van deze zomer. Een vraag die ik steeds moest beantwoorden met ‘we wachten het even af’… Maar oh, wat had ik gebaald als het weekje naar Camping La Croix du Vieux Pont in Noord Frankrijk niet door kon gaan! Dit is een camping die we eigenlijk anderhalf jaar geleden al zouden bezoeken voor een review voor Eurocamp. Een luxe campingvakantie waar we dus al een tijdje naar uitkeken. Een camping met alles erop en eraan, én niet ver van Parijs! Een stad die we graag met de kinderen bezoeken en we daarom ook zeker op de planning hebben gezet! En toen was het moment eindelijk daar. Eind goed al goed, met een QR code en een pak mondkapjes op zak, kon deze trip eindelijk doorgaan. 

Camping La Croix du Vieux Pont

De laatste week van de zomervakantie verblijven we dus bij Camping La Croix du Vieux Pont. Deze luxe 5-sterren camping van maar liefst 40 hectare, heeft alles erop en eraan. Wat wij voor dit weekje zo superfijn vinden, is dat het vanaf onze woonplaats maar 5 uurtjes rijden is. Maar wanneer we door een aantal charmante dorpjes en over de landwegen richting de camping rijden, hebben we al echt het Franse vakantiegevoel. Camping La Croix du Vieux Pont ligt in de noord Franse streek Picardië, aan de Aisne rivier in het plaatsje Berny-Rivière. Dit was voor ons de eerste keer dat we de streek Picardië bezochten en heel eerlijk, ik wist niet dat het zo’n mooi landschap was. Jeetje, wat is het hier groen! De prachtige bossen op de heuvels stralen zoveel rust uit, dat zelfs mijn puber er met haar gedachten in verdwaald. Maar dat niet alleen, de camping ligt ook op een steenworp afstand van één van de oudste steden van Frankrijk: Soissons! En als klap op de vuurpijl natuurlijk het feit dat dit een camping vlak boven Parijs is. Dit wordt een mooi weekje.

De stacaravan Azure Plus van Eurocamp

Wanneer we op de camping aankomen, moeten we even zoeken naar Eurocamp. Op de camping zijn namelijk meerdere vakantieaanbieders, maar al snel wordt duidelijk waar we naartoe moeten. Het inchecken bij Eurocamp gaat heel soepeltjes. Een dag voor vertrek ontving ik al een berichtje met een telefoonnummer, voor het geval we eerder of juist veel later op de camping zouden aankomen. Sowieso geeft Eurocamp daar alle vrijheid in, je kunt zelf kiezen op welke dag van de week je wilt aankomen en vertrekken. Voor de verandering zijn we eens precies op tijd. Met de corona maatregelen in acht genomen, ontvangen we de sleutel van onze Azure Plus stacaravan en rijden we naar onze plek.

caravan eurocamp

Camping La Croix du Vieux Pont

Camping La Croix du Vieux Pont

Na twee weken kamperen in een tent in Nederland (uiteraard met regen), is dit verblijf in een luxe stacaravan echt een verademing. Het beddengoed ligt klaar om op de prima bedden te doen, een keuken met een grote koelkast waar we de flessen wijn in koud kunnen leggen, een ruime douche én een eigen toilet! Ook de plek op de camping van de Azure Plus vinden we fantastisch. We kijken uit op de vijver, waar langs de kant vissers hun hobby uitoefenen en we zien zo nu en dan een waterfiets in de vorm van een zwaan, een draak of flamingo voorbij gaan. Uiteraard worden mijn kinderen daar direct door geprikkeld en roepen meteen dat ze ook willen waterfietsen. Gelukkig hebben we daar alle tijd voor, maar eerst gaat de barbecue aan! Want ook die staat klaar voor gebruik bij de Azure Plus van Eurocamp.

eurocamp ervaringen

review eurocamp

Zoveel te doen op de camping

Zoals ik al zei, Camping La Croix du Vieux Pont is een camping met alles erop en eraan. Een kleine greep uit wat er allemaal te doen is; trampoline springen, tafeltennissen, waterfietsen, bowlen, lasergamen, boogschieten, er zijn verschillende speeltuintjes en ik vergeet vast nog een hele hoop. In ieder geval genoeg voor de kinderen om een to-do lijstje te maken. Bowlen, lasergamen, waterfietsen, poolen en trampoline springen, komen er sowieso op te staan. Maar er is prachtig weer voorspeld (we hoeven dus geen gebruik te maken van de Gratis Mooi Weer Garantie van Eurocamp, waarmee je gratis je vakantie kunt omboeken naar een andere camping waar de zon wel schijnt), dus we beginnen met de wateractiviteiten.

bowlen eurocamp

eurocamp

Een heerlijk binnen- en buitenzwembad

Camping La Croix du Vieux Pont heeft een prachtig binnen- en buitenzwembad. Daarnaast is er ook een gecreëerd meertje, met wit zandstrand te vinden op de camping. Met drie kinderen en alle drie een eigen mening, is het wel eens lastig om tot een compromis te komen. De één wil naar het zwembad, de ander wil naar het meertje. Wat een dilemma’s tijdens een vakantie! Gelukkig hebben we alle tijd om te doen en laten wat we willen. We besluiten om te beginnen bij het zwembad en dan gaan we later in de middag naar het meertje. Iets wat ons (papa en mama) heel goed uitkomt, aangezien er een fijne beach bar aan het meertje is gevestigd.

Het zwembad bestaat uit een binnen- en een buitenbad. Het binnenbad heeft een bewegend dak, dus tijdens de mooie zomerdagen wordt deze open geschoven. Het buitenbad is meer een kronkelend riviertje, met tegenstroom, watervalletjes en bruggentjes. Ook is er een bad met waterspeeltoestellen voor kleinere kinderen. En er zijn ook nog twee spannende glijbanen, waar onze jongste twee hun lol op kunnen, terwijl onze puber op een ligstoeltje ligt te chillen.

eurocamp frankrijk zwembad

eurocamp

Bij het meertje met het prachtige witte zandstrand is het ook goed vertoeven! Het voelt een beetje als een inimini paradijsje. En volgens mijn dochter is het grootste voordeel van dit gecreëerde meertje, dat er geen vissen zwemmen en er ook geen viezigheid (als waterplantjes) tussen je tenen komt. Met een cocktail uit de beach bar kunnen we ons verstand ook hier volledig op chill-modus zetten. Als dat geen luxe is…

eurocamp

eurocamp

meertje eurocamp

eurocamp

Lekker eten

Naast alle dingen die je kunt doen op de camping, hebben we ervaren dat je ook heel lekker kunt eten op Camping La Croix du Vieux Pont. Hoewel we in onze Azure Plus ook prima zelf een maaltijd kunnen bereiden, zeker met de barbecue erbij, reserveren we ook één avond een tafeltje bij Brasserie MACAO. Brasserie MACAO is echt zo’n Franse woonkamer waar je binnenstapt. De kinderen bestellen een kids menu, de man gaat voor eend en iedereen lijkt tevreden. Toch lijkt het erop dat ik mijn boeuf bourguignon moet gaan delen, want wanneer we van elkaar een hapje proeven, kunnen ze niet meer van mijn lekkere stukjes boeuf afblijven.

eurocamp

Naast de brasserie kun je bij Camping La Croix du Vieux Pont ook een hamburger of pizza afhalen. Bij het zwembad en het meertje kun je op het terras een ijsje, een drankje en/of een snelle hap, zoals een panini bestellen. En dan is er ook nog het supermarktje, waar wij vooral in de ochtend een verse croissant en baguette halen voor het ontbijt.

Camping boven Parijs

Je zou jezelf echt prima een week lang op Camping La Croix du Vieux Pont kunnen vermaken. Maar met de wetenschap dat de camping vlak boven Parijs ligt, kunnen we een citytrip naar Parijs niet laten schieten. In eerste instantie had ik het idee dat het een uurtje rijden zou zijn, maar na het bekijken van de route, ben je toch zo anderhalf uur onderweg om in het centrum van Parijs te komen. Voor één dag zou dat helemaal prima zijn, maar wij willen met de kinderen graag twee dagen besteden aan Parijs. Een aantal jaren geleden hebben we de stad al eerder bezocht met de kinderen, maar toen kwamen we niet verder dan de Eiffeltoren. Nu ze wat ouder zijn, lijkt het ons fantastisch om de stad verder te ontdekken met de kinderen. En het lijkt erop dat de kinderen daar zelf ook wel enthousiast van worden. We besluiten dan ook om een nacht in Parijs te verblijven, zodat we meer tijd in de stad hebben en niet twee keer heen en weer hoeven te rijden.

eurocamp

De vrijheden van Eurocamp

Ik liet in dit artikel al wat fijne voordelen van Eurocamp doorschemeren. Zo heb je dus de vrijheid om zelf te kiezen welke dag van de week je wil aankomen en vertrekken en geven ze gratis mooi weer garantie, wat echt uniek is! Maar ze bieden nog meer, wat zei noemen ‘vrijheden’. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk meerdere campings combineren. Iets wat mij als muziek in de oren klinkt, want ik vind het heerlijk om meerdere plekken tijdens een vakantie te bezoeken. Eurocamp biedt verschillende accommodaties. Van compleet ingerichte bungalowtent tot safaritent en van luxe stacaravan tot mountain lodge. Zo kan iedereen zelf kiezen wat bij hem en zijn gezin past. Maar je zou de accommodaties ook kunnen combineren op één camping. Dus eerst een paar nachten in de ene en dan een paar nachten in de andere accommodatie. Zo kun je van alles wat ervaren. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat je kunt doen en laten wat je wilt. En daar ben ik het helemaal mee eens! Want op vakantie is dat, ondanks alle beperkingen van dit moment, toch echt de grootste vrijheid.

Previous ArticleNext Article