Sneeuwwitje de musical van Theater Terra

theater terra

Eindelijk mag het weer, we kunnen weer enigszins ‘normaal’ naar het theater. Theater Terra heeft als vanouds weer met een seizoen vol nieuwe familiemusicals! Waaronder het bekende sprookje Sneeuwwitje, welke sinds september 2021 te zien is in het theater. Wij waren aanwezig bij de premiere en in deze review vertel ik je of een bezoek aan Sneeuwwitje de musical van Theater Terra de moeite waard is. 

Het verhaal

Het verhaal kennen we allemaal natuurlijk wel. De mooie prinses Sneeuwwitje is geliefd bij het hele volk, behalve bij haar jaloerse stiefmoeder, de Koningin. Op een dag vertelt een toverspiegel aan de Koningin dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Sneeuwwitje vlucht de bossen in en vindt een nieuw leven bij zeven grappige en muzikale dwergen. Maar de Koningin weet haar te misleiden met een betoverde appel. Alleen een kus van ware liefde kan Sneeuwwitje nog redden…

Wanneer we aan Sneeuwwitje denken, plopt spontaan de variant van de Disney prinses naar boven. Daar kunnen we niks aan doen, dat is gewoon zo gegroeid. Ook bij de kinderen, want ik zie menig meisje in een geel/rode jurk door het theater dartelen. Theater Terra doet in deze musical een poging om een ander personage centraal te zetten, namelijk één van de zeven dwergen, Zeventje welteverstaan. Het is een verfrissende twist, maar zonder al te veel te verklappen, is het toch Sneeuwwitje die de show steelt.

Theater Terra gaat wederom met levensgrootte poppen te werk, waar de musical mee gespeeld wordt. De drie spelers, die overigens ook alle decorstukken laten bewegen en op z’n plek zetten, nemen alle rollen op zich. Wesley de Ridder, Britt van Doorn, Sebastiaan Hoes weten met z’n drieën het verhaal als kunst neer te zetten.

recensie

Leeftijdsadvies

Sneeuwwitje de musical van Theater Terra  krijgt het leeftijdsadvies van 4+. Dit zou best wel eens ietwat te jong ingeschat kunnen zijn, aangezien mijn 9 jarige regelmatig op het puntje van haar stoel en soms richting mijn schoot kroop. Ik kan niet zeggen dat ze als jongste van drie niks gewend is, maar iets snel spannend vinden komt wel vaker voor. Hoewel het ook dit keer weer ‘een feelgood lang en gelukkig’ einde is, valt het genre van deze musical echt onder spanning. Het podium oogt allemaal vrij donker, waardoor er weinig gezelligs en feelgood aan is. Wat wel erg leuk is voor de kleintjes, is dat je na de voorstelling met Sneeuwwitje op de foto mag!

review

Waar en wanneer?

De musical Sneeuwwitje van Theater Terra is te zien in verschillende theaters van september 2021 tot en met februari 2022 . De musical gaat door het hele land heen en zal vast ook bij jou in de buurt komen. Voor de complete speellijst en voor het reserveren van kaarten, kijk je hier. De tarieven verschillen per theater.

Previous ArticleNext Article