5x het leukste waterspeelgoed voor in de tuin

water spelen kinderen

Nu de temperaturen beginnen te stijgen, is er geen betere en leukere manier om kinderen te verwennen met een nieuwe lading waterspeelgoed. Vorig jaar hebben we alles al geregeld voor een zwembad in de tuin, en dus kunnen we nu gaan uitbreiden met leuk waterspeelgoed voor in de tuin. Voor sommige dingen, zoals een waterglijbaan, heb je wel wat ruimte nodig en zal dus niet geschikt zijn voor iedere tuin. Maar er is dan genoeg leuk ander waterspeelgoed waarmee je je kinderen kunt verrassen. 

1. Opblaasbaar waterspeelgoed

Opblaasbaar waterspeelgoed is ideaal. Het is licht, neemt weinig ruimte in (wanneer het niet opgeblazen is) en tegenwoordig hoef je jezelf ook geen hyperventilatie meer te blazen, want je kunt er gewoon een pompje bijkopen. Opblaasbaar waterspeelgoed heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Zo zijn er opblaasbare zwembadjes, luchtbedjes om op te drijven, maar ook allerlei leuke opblaasfiguren.

Opblaasfiguren

opblaasfiguren water

Zo vind ik de opblaasfiguren van HEMA echt fantastisch. Lekker drijven op een rookworst, geniaal toch? Of het opblaasfiguur Takkie, is ook zo’n musthave. Heb je nou niks aan dit soort drijffiguren omdat je geen zwembadje in de tuin hebt, dan is zo’n bal leuk waterspeelgoed. Deze bal sluit je aan op een tuinslang en het water spuit zo uit de bal. De opblaasfiguren van HEMA zijn online verkrijgbaar en kosten tussen de €5 en €20. Bekijk ze hier >>

Waterglijbaan / waterglijmat

buitenspeelgoed

Oke, voor een waterglijbaan, waterglijmat, buikschuiver, hoe je het ook noemen wil, heb je wel wat ruimte in je tuin nodig. Maar welk (volwassen) kind vind dit nou geen fantastisch waterspeelgoed? De waterglijbanen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Zelf vind ik de Intex racing fun glijbaan, waar je met twee surf-riders met stevige handvaten kunt glijven, erg leuk! Deze manier van glijden scheelt denk ook een hoop rode vlekken en irritatie op de buik. En anders moet je gewoon voldoende water en eventueel een beetje zeep op de waterglijbaan smeren, plezier staat garant! Bekijk hier de verschillende waterglijmatten >>

2. Waterspeelgoed voor in het zwembad

Wanneer je een zwembad in je tuin hebt neergezet, dan is het ook wel zo leuk om waterspeelgoed erbij te kopen. Wellicht is het een beetje afhankelijk van de maat van je zwembad, je gaat geen duikstokjes in een badje van 20 centimeter diep gooien, maar bij deze het leukste waterspeelgoed voor in het zwembadje.

tuin waterspeelgoed

Voor de kleintjes is de badpuzzel en de Splash en Surf pyramide van Sophie de Giraffe fantastisch waterspeelgoed. Het ziet er superschattig uit. Met de Splash en Surf pyramide kan je kleintje Sophie de Giraf en drie zeedieren in felle kleurtjes op een surfplank op elkaar stapelen. En met de badpuzzel kan hij met de drijvende figuurtjes en vormen op het water puzzelen. Ideaal in een peuterbadje!

Heb je een wat dieper zwembadje in de tuin, dan kun je duikringen of duikstaafjes en onderwaterringen aanschaffen. En om het dan extra leuk te maken in het zwembadje, is het duikmasker van Decathlon, de Easybreath, een hit!

3. Een watertafel

watertafel

Vind je een zwembad teveel gedoe, dan kun je ook voor een watertafel in de tuin kiezen. Zeker wanneer je kinderen nog klein zijn, is dit fantastisch waterspeelgoed. Naast water kun je namelijk ook zand in de tafel doen en kleintjes vinden het fantastisch om hiermee lekker aan te modderen. Je leest hier welke watertafel aan te raden is.

4. De beste waterpistolen

Hoewel ik persoonlijk een haat-liefde verhouding heb met waterpistolen, het eindigt namelijk altijd in janken, zijn super soakers een must-have als je de oudere kinderen hebt en ze graag van de bank wil trekken. Wat belangrijk is aan een waterpistool, is dat ze langer dan één keer schieten meegaan (wat helaas weleens voorkomt). Sommige waterpistolen kun je dan ook maar beter in de winkel laten liggen. Welke wel een succes zijn, zijn de volgende waterpistolen:

waterspeelgoed
  • Een foam waterpistool, deze is gemaakt van foam en vult zich makkelijk met water door de voorkant in het water te steken en haal de hendel naar achter te halen. De straal komt ook nog eens mega ver!
  • NERF super soaker, deze kosten misschien wat meer dan de plastic waterpistolen bij de Zeeman of het Kruidvat Maar het grote voordel is, is dat deze het gewoon goed doen.

5. Een waterbaan zoals AquaPlay

speelgoed water tuin

De AquaPlay waterbaan is echt ontzettend leuk waterspeelgoed voor de kleintjes. Je kunt hier alle kanten mee op en door de vele onderdelen kun je de waterbaan maken en uitbreiden zoals je zelf wil. Van bergmeer tot containerport. Het monteren moet je misschien wel even samen met je kleintje doen, maar als de waterbaan eenmaal in elkaar staat, zijn ze er uren zoet mee. Dit is echt top waterspeelgoed, waar je geen omkijken meer naar hebt. Bekijk hier alle AquaPlay sets >>


tuin

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article