8x dat je het als moeder nooit goed doet

Elke moeder wil het beste voor haar kleintje. Dat is een zoektocht met vallen en opstaan. Omhoog krabbelen en weer keihard onderuit gaan. Maar met als einddoel het beste voor je kleintje.

Jammer dat je het feitelijk nooit goed doet. Nooit.

Maakt niet uit wat je doet, je doet het nooit goed.

Bevallen

Besluit jij om in het ziekenhuis te bevallen of erger nog, heb je een keizersnede? Dan heb je een verhoogd risico op commentaar van zweverige moekes die zelfs durven te beweren dat je niet écht gebaard hebt. Besluit je om thuis te bevallen? Dan heb je toch wel een verhoogd risico dat je kind überhaupt niet ter wereld komt.

Voeden

Geef je borstvoeding? Dan heb je nooit meer tijd voor jezelf, je kan nooit meer een dag de deur uit. Bovendien ontneem je de man (en je schoonmoeder) een intiem moment: het geven van een flesje. Daarnaast haal je heel het feministisch gekakel naar beneden, waar die vrouwen jaren voor gestreden hebben… Én je tieten worden theezakjes. Geef je geen borstvoeding? Nou, nou, nou, niet zo slim… Gegarandeerd dat je kleintje het straks met een allergie moet doen. Of misschien wel hyperactief wordt, het mist in ieder geval een paar punten in zijn iq.

Inenten

Je kind laten inenten? Lekker, dan heb je straks een autistisch kind. En wie gaat die zorg weer betalen? Jij laat je kind niet inenten? En bedankt voor het terugbrengen van middeleeuwse ziektes. Oftewel, je helpt gewoon mee aan het uitroeien van het zwakkere volk.

Slapen

Samen slapen? Zo verpest je echt je kind en hoe kun je überhaupt zelf slapen met een kind naast je…. En halloooo? Hoe doe je dat met je seksleven dan? Vanaf dag één naar zijn eigen bed. Als je meer waarde hecht aan je slaap dan aan hechting met je kind, voorzie ik een hechtingsprobleem.

Slapen doe je de komende jaren toch niet, hèhèhèhèhè.

Snoep

Je kinderen een snoepje met suiker geven? Vergif, verGIF, VERGIF! Je kinderen geen snoep geven? Aahhhhhh…Zielig! Koekoek.

Werken

Je bent een werkende moeder? Wat zielig voor je kinderen. De tijd gaat al zo snel. Je laat de opvoeding gewoon aan een ander over. Je kinderen hebben behoefte aan aandacht, niet aan spullen. Dit kind eindigt ongetwijfeld in een identiteitscrisis. Misschien wel in het criminele circuit. Je bent een thuisblijfmoeder? Word je niet knettergek van de hele dag thuis niets doen? Deze moeder eindigt ongetwijfeld in een identiteitscrisis. Misschien wel in het criminele circuit.

Scherm

Je kinderen spannende films en tv-series laten kijken? Dat is vragen om nachtmerries en agressief gedrag. Je kinderen dit niet laten kijken? Jij maakt ze zo echt wereldvreemd, bovendien kijken ze het dan wel ergens anders.

Spelcomputer en tablets? Geestdodend voor je kind. Geen spelcomputer of tablets? Geestdodend voor jezelf, oftewel, je wordt compleet gestoord omdat je nooit even rust hebt, wat zich uit in een gefrustreerd, schreeuwend viswijf, wat weer heel veel geestelijke beschadiging brengt bij je kleintje. Maar, je kleintje leert wel verschillende emoties kennen op deze manier. Maar of dit nou de juiste manier is?

Opvoedstijl

Helikopterouders? Je bent echt te overbezorgd en te beheersend. Je kinderen worden echt luie lapzwansen!

Het is zoals het is – ouders? Waarom wilde je überhaupt kinderen? Die arme stakkers moeten helemaal zelf het wiel uitvinden.

Zie je? Je doet het nooit goed.

Maar ja, als je het feitelijk nooit goed doet, doe je het feitelijk ook nooit fout. Toch? Aangezien je toch niet anders kan, kun je maar beter genieten van je kleine ‘mislukkelingen‘. Een perfecte moeder zijn is namelijk ook zó overschat!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Leuk geschreven! heel herkenbaar! Al weet ik niet wat helicopterouders zijn.
    Ik ben dol op mijn “mislukkelingen” en inderdaad je doet het nooit goed. gelukkig maar, want de perfecte moeder bestaat niet. Als ik het maar goed doe voor mijn gevoel.