Een pinguïn knutselen met deze printable

kind

Wanneer we het over schattige vogeltjes hebben, dan hebben we het natuurlijk over de pinguïn! Kinderen zijn dol op deze wezentjes. Ze waggelen zo schattig, ze kijken zo vriendelijk én ze zijn zo knuffelbaar. En dat gevoel wordt nog eens versterkt wanneer de kinderen de film Happy Feet hebben gekeken. Kortom, met het knutselen van een pinguïn sla je zeker niet de plank mis. En wij hebben dat nu extra makkelijk voor je gemaakt! Met deze gratis printable van een pinguïn, knutselen kinderen zo een pinguïn in elkaar.

Stap voor stap een pinguïn knutselen

Ingewikkeld is het niet! Maar voor het maken van deze pinguïn heb je natuurlijk wel een printer nodig.

Stap 1. download deze gratis printable van een pinguïn.

Stap 2. print de pinguïn uit in kleur. Heb je geen kleurenprinter, dan kun je de printable als sjablonen gebruiken en op gekleurd papier uitknippen.

Stap 3. Knip de onderdelen van de pinguïn uit.

Stap 4. Plak de onderdelen aan elkaar vast. Zie hieronder een voorbeeld van de pinguïn.

kinderen

Stap 5. In principe is de pinguïn klaar! Maar je kunt de pinguïn ook nog versieren door hem bijvoorbeeld een sjaaltje om te doen of je plakt de pinguïn op een vel papier en je versiert de omgeving met watjes (sneeuw) of je maakt ijsschotsen, ijssterren, ijsbergen… Nou ja, fantasie genoeg! Ik zou zeggen, laat de kinderen het zelf invullen met hun eigen knutsel kunsten.

Op zoek naar meer leuke knutselvoorbeelden voor in de winter? Kijk dan eens naar deze verzameling winterknutsels. Of volg Voormijnkleintje.nl op Instagram, dat vinden wij leuk!

Previous ArticleNext Article