Schatzoeken tijdens een kinderfeestje thuis – printable

kinderfeestje

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope speurtocht voor het piraten kinderfeestje van je kleintje? Download dan onze originele schat zoeken printable. Het schatzoeken is super simpel, je kunt het thuis of in de buurt doen. En je kunt er zelf van alles bij verzinnen. Hoe? We vertellen het in deze blog.

Kinderfeestje 4- 5- 6 jaar

Wanneer je kleintje naar school gaat, zul je er niet aan ontkomen. Kinderfeestjes! Een feestje geven is een heel belangrijk en sociaal gebeuren in het leven van een kleuter. De meeste kinderen van 4 – 5 – 6 jaar zullen voor het eerst een kinderfeestje vieren en jij als ouder kan dat tot een mooie herinnering maken.

Maar een kinderfeestje thuis vergt wel enige voorbereiding. Geestelijke voorbereiding, maar ook praktische voorbereiding. Want wat ga je in hemelsnaam met al die kinderen doen? Ten eerste is het geven van een thema aan het kinderfeestje een heel goed idee. In dit geval hangen we een piraten thema aan het kinderfeestje. Een perfect feestthema voor kinderen van 4 – 5 – 6 jaar oud. En tijdens zo’n piratenfeestje, ga je natuurlijk schatzoeken!

In ons piraten feestje printable pakket kun je onze schatzoeken printable vinden, maar je kunt de printable hier ook los bestellen.

Schatzoeken in huis

De printable kun je in huis gebruiken. Het schatzoeken is heel simpel. Je ontvangt een schatkaart met daarop een route naar de schat. Op de route kom je een aantal ‘piraten symbolen’ tegen. Zes om precies te zijn. Een kompas, de papegaai van de piraat, het roer van de piratenschip, een zwaard, een paar munten (om alvast in de stemming te komen) en een bommetje. Al deze symbolen ontvang je op A5 formaat (af te drukken op A4) bij de printable.

Je maakt een route voor het schatzoeken in huis. Zo hang je bijvoorbeeld het kompas in de wc, de papegaai in het trapgat enzovoorts. Ook ontvang je een printable met pijlen, zodat je de kinderen op weg kunt helpen om de juiste route te volgen. En uiteindelijk zullen de kinderen bij de schatkist aankomen! Hier kun je de kinderen trakteren op bijvoorbeeld iets lekkers.

Wat ook leuke ideeën tijdens het schatzoeken zijn, zijn kleine opdrachtjes of spelletjes. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven. Een idee is bijvoorbeeld een spelletje blikgooien of een piratendans. Wat ook leuk is, is om een een hint bij de symbolen te geven. Dat zet de kinderen aan het denken waar ze het volgende symbool kunnen vinden.

Schatzoeken in de buurt

Het schatzoeken kun je natuurlijk ook in de buurt doen. Als het mooi weer is, is dat zelfs een heel goed idee. Begin het schatzoeken bij de achterdeur en eindig het schatzoeken bij de voordeur. Het volgen van de schatkaart gaat verder hetzelfde als wanneer je het binnen zou doen. Misschien moet je nu wel een aantal extra pijlen uitprinten om de route duidelijk te maken.

Schatzoeken printen

De printable bestaat dus uit een schatkaart, de symbolen op de schatkaart (twee symbolen per A4): een kompas, de papegaai van de piraat, het roer van de piratenschip, een zwaard, een paar munten en een bommetje. Pijlen om een route aan te geven en een schatkist.

Bedrag € -
Previous ArticleNext Article