Woezel en Pip ‘Op zoek naar de sloddervos’

Inmiddels hebben Woezel en Pip wel bewezen dat ze thuishoren in het theater. Onze ervaringen met de eerdere voorstellingen van Woezel en Pip, Woezel & Pip ‘Alles is fijn’ en Woezel en Pip ‘Overal vriendjes’ waren zo positief, dat we hoge verwachtingen hadden van de nieuwste theatervoorstelling Woezel en Pip ‘Op zoek naar de sloddervos’.

Met opa en oma naar het theater

Dit was dus niet de eerste keer dat één van onze kleintjes het theater van Woezel en Pip bezocht. Maar wel de eerste keer voor opa en oma. Om opa en oma samen met hun kleinkind te laten genieten, is er voor opa en oma niet veel meer nodig dan een gelukkig en stralend kleinkind. En een gelukkig en stralend kleinkind dat ging wel lukken, want wie wordt er nou niet vrolijk van de twee allerleukste hondjes van de wereld?

kleuter in theater

Muzikale theater spinoff van de succesvolle bioscoopfilm

Woezel & Pip ‘Op zoek naar de sloddervos’ is alweer de vierde familievoorstelling van de vrolijke vriendjes. Een theater-spinoff van de succesvolle bioscoopfilm die door meer dan 250.000 mensen bekeken is. Verrassend is het verhaal voor de meeste kindertjes dus niet, maar dat geeft niet, want herkenning is iets waar kleintjes blij van worden.  

Woezel en Pip ontmoeten neefje Charlie

Voor ons was het wel een verrassing hoe het verhaal zou verlopen, wij behoren niet tot de 250.000 mensen die de film al in de bioscoop bekeken. In dit verhaal in de tovertuin ontmoeten Woezel en Pip hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie. Er verdwijnen allemaal spulletjes in de Tovertuin, volgens de Wijze Varen worden ze door de Sloddervos meegenomen. Samen met Charly, Buurpoes en Molletje, gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos.

Scenefoto 7 - Woezel &  Pip Op zoek naar de Sloddervos (Small)

Er is voor de kleintjes, maar ook voor de groteren weer van alles te zien op het podium. Een vlindertje dat fladdert in de lucht, de altijd lieve Tante Perenboom en de vrolijke tulpjes. Je wordt zo meegezogen in de voorstelling, dat de acteurs die Woezel, Pip en hun vriendjes laten bewegen er niet eens lijken te zijn. Ze worden als het ware één met hun gespeelde karakter. Chapeau!

Rumoerig in de zaal

De theatershow van Woezel en Pip is speciaal voor de allerkleinsten. Doodse stilte kun je niet verwachten. Maar mijn eerdere ervaringen tijdens de theatervoorstelling van Woezel en Pip zijn toch dat wanneer de show begint, de kinderen met open mond (zonder er geluid uit te laten komen) naar het podium staren. Dat leek deze keer niet te lukken, het bleef erg rumoerig in de zaal in Hilversum. Wellicht had het Sinterklaasweekend er iets mee te maken of waren sommige stukjes toch iets te spannend voor de allerkleinste 2 jarigen?

Het kon de pret van mijn kleuter en opa en oma niet drukken. Want dat gelukkige en stralende koppie was er al bij het horen van ‘we gaan straks naar het theater van Woezel en Pip’!

Is de vierde theatervoorstelling van Woezel en Pip wederom een aanrader voor de kleintjes? Ik vind van wel! Maar wellicht is het handig om met de allerkleinsten (2 jarige) en de kleintjes die het snel spannend vinden eerst de Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos DVD te bekijken, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en ook weten dat alles weer goed afloopt.

Waar en wanneer?

Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos is een productie van Van Hoorne Entertainment in samenwerking met Dromenjager en toert tot en met april 2017 langs de theaters in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.VanHoorne.com/WoezelenPip

 Acteurs Woezel Pip Op zoek naar de Sloddervos

Previous ArticleNext Article