Woezel en Pip ‘Alles is fijn’

‘Mam, bestaan Woezel en Pip in het echt?’ vraagt mijn kleuter. ‘Nou Woezel en Pip zijn door iemand bedacht, maar in het theater zijn er echte mensen die Woezel en Pip spelen’, antwoord ik.

Woezel en Pip oortjes

We gaan naar de premiere van de tweede theatervoorstelling van Woezel en Pip. Het feest begint al in de parkeergarage, waar de Woezel en Pip oortjes uitgedeeld worden. Mijn kleuter zet het haarbandje maar al te graag op haar hoofdje. ‘Kijk mam, ik ben Pip!’ Er wordt ons verteld dat we de sporen moeten volgen en dat we dan vanzelf bij de Tovertuin zullen uitkomen.

Met open mond

Aanbeland in het theater, de Tovertuin, kan de show beginnen. Voor mijn (net twee jarige) peuter is het de eerste keer in een echt theater. Hij heeft ook geen idee wat er gaat gebeuren en wacht vol spanning af. Langzaamaan heeft iedereen z’n plek gevonden en het geroezemoes gaat over in klappen. En daar zijn ze dan… ‘Pip!’ roept mijn peuter en mijn kleuter zit met open mond naar het podium te kijken. De twee vriendjes Woezel en Pip beleven spannende avonturen samen met Tante Perenboom, Buurpoes, de Zingende Tulpjes, de Wijze Varen en dit keer ook Molletje. Zo wordt Woezel SUPER Woezel en als mijn peuter zijn aandacht even verliest, wordt het op het juiste moment weer spannend door de Wijze Varen die een piraat blijkt te zijn. En zo hebben ze ongeveer 55 minuten onafgebroken de avonturen van Woezel en Pip beleefd.

Geweldig acteerwerk

De spelers die Woezel, Pip en hun vriendjes laten bewegen, leven zich zo goed in hun rol in. Door hun geweldige acteerwerk zie je de echte karaktertjes zoals ze bedoeld moeten zijn. En volgens mijn kleuter ook zeer geloofwaardig. ‘Mama, Woezel en Pip bestaan wél echt’ meldt zei mij aan het eind van de voorstelling.

De theatervoorstelling ‘Alles is fijn!’ met de nieuwe en aansprekende liedjes is van 23 januari tot en met 1 juni te zien in Nederland & België.  De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is ook zeker nog spannend en leuk voor kleuters!

Pin It
Previous ArticleNext Article