Met deze twee ingrediënten kun je zelf sneeuw maken

zelf sneeuw maken

Mijn dochter liep al maanden, wat zeg ik, jaren te zeuren of ze slijm mocht maken. Mijn antwoord was telkens ‘nee’. Ik vind het gewoon teveel gedoe. Bovendien heeft er al eens maanden een vlek in mijn tafel gezeten, nadat er een klodder slijm (gemaakt bij een vriendinnetje) op had gelegen. Maar toen ik dit makkelijke recept voor nep sneeuw tegenkwam, heb ik haar wens om te ‘wroeten’ nog eens overwogen. Omdat je maar met twee ingrediënten sneeuw kunt maken, die we ook nog eens in huis hebben, ben ik overstag gegaan. We maakten zelf sneeuw die als écht sneeuw aanvoelt.

Eindelijk sneeuw maken!

Yes, eindelijk mocht ze sneeuw maken. Het is verrassend makkelijk om deze nep sneeuw thuis te maken. Deze sneeuw lijkt zo echt, het voelt zelfs vrij koud aan maar het ontdooit niet! En als bijkomend voordeel ruikt deze sneeuw ook nog eens lekker. Je maakt de sneeuw namelijk heel simpel, met scheerschuim en baking soda.

sneeuw maken

Dit is hoe je zelf sneeuw kunt maken, zonder dat je jezelf helemaal moet inpakken tegen de kou. Je kunt gewoon thuis, aan de keukentafel sneeuw maken.

Wat je nodig hebt om zelf sneeuw te maken

  • Scheerschuim
  • Baking soda
  • Schaal of dienblad voor het mengen

Ingrediënten mengen

Ik heb mijn kinderen zelf laten uitvogelen wat de verhoudingen zijn om sneeuw te maken. Dit hebben ze gedaan door steeds een beetje scheerschuim met baking soda te mengen, totdat het mengsel op nep sneeuw ging lijken. Eigenlijk voeg je van allebei de ingrediënten steeds een beetje toe en dan blijf je kneden tot je een sneeuwbal in handen hebt. Dat kneden zag er zo aanlokkelijk uit, dat ik zelf ook zo nu en dan mijn vingers in de nep sneeuw gestoken heb.

zelf sneeuw maken
sneeuw maken mengen
sneeuw mengen
sneeuwbal

Zoals ik al zei, een bijkomend voordeel is de geur van de nep sneeuw. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke scheerschuim je gebruikt, maar na een half uurtje spelen met de sneeuw, ruikt de hele kamer naar de sneeuw.

Uiteindelijk zijn er twee flessen scheerschuim en anderhalf pak baking soda doorheen gegaan om de sneeuw te maken. En dat was het absoluut waard! Ik heb namelijk al ruim een week geen gezeur meer gehoord over ‘slijm maken’.

Lijkt dit je toch teveel gedoe? Hou het dan maar lekker bij het freubelen van winterknutsels!


zelf sneeuw maken
Previous ArticleNext Article