Mindfulness voor peuters en kleuters, werkbladen en posters

mindfull peuters en kleuters

Na een mindfulness pakket voor kinderen hebben we nu ook een mindfulness pakket met werkbladen en posters voor voor peuters en kleuters. Dit printable pakket met het thema dieren is speciaal voor peuters en kleuters. De werkbladen en posters zijn vooral gericht op het leren kennen van emoties en het kalmeren ervan.

mindful posters peuters

Emoties leren kennen

Peuters en kleuters bevinden zich in een fase van hun leven waarin ze leren omgaan met verschillende emoties. Door middel van mindfulness-werkbladen leren ze hoe ze emoties kunnen herkennen, begrijpen en beheersen. Dit is niet alleen handig nu de driftbuien je om de oren vliegen, maar ook belangrijk voor een gezonde emotieregulatie op latere leeftijd.

Door de mindfulness activiteiten op de posters en werkbladen ontwikkelt de peuter of kleuter een zelfbewustzijn. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus door aandacht te schenken aan de emoties en gevoelens van je kind, leert je peuters of kleuters zichzelf beter kennen.

De werkbladen en posters helpen kinderen om op een interactieve en boeiende manier aan de slag te gaan met mindfulness.

mindful werkblad peuter
mindful werkblad peuter

Mindfulness pakket voor peuters en kleuters kopen

Wil je ook aan de slag met deze werkbladen en posters en samen met je peuter of kleuter oefenen om mindful te worden? Deze printables kun je nu voor slechts € 6,50 bij ons kopen. De werkbladen en posters ontvang je als PDF bestanden meteen in je mailbox.

In dit mindfulness printable pakket zitten de volgende prints:

  • 3 x A4 met positieve affirmatie kaartjes voor peuters en kleuters
  • Calm down activiteiten
  • Cool down ademhalingsoefening
  • Ademhaling werkblad
  • Consenteren (stel leven) werkblad
  • Kleuren op cijfers werkblad
  • Gevoelenskaartjes
  • Bijbehorende ‘hoe ik mij voel’ poster
  • Emoties poster (A4 formaat)
  • Activiteiten poster (A4 formaat)

Hieronder kun je het mindfulness printable pakket heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Nadat je hebt betaald ontvang je de prints direct in je mailbox. Je kunt de printables dan zelf printen, zo vaak als je wil.

Bedrag € -
mindfull peuters en kleuters

Alle voordelen van mindfulness voor peuters en kleuters op een rij:

Emotieregulatie: Peuters en kleuters zitten in een fase waarin ze leren omgaan met verschillende emoties. Dit is het moment dat ze moeten leren hoe ze emoties kunnen herkennen, begrijpen en beheersen. Door mindfulness te oefenen met je peuter of kleuter, ontwikkel je een gezonde emotieregulatie.

Zelfbewustzijn: Mindfulness activiteiten helpen ook bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn. Door aandacht te schenken aan hun emoties en gevoelens, leren peuters en kleuters zichzelf beter kennen. Dit vroege zelfbewustzijn vormt de basis voor emotionele intelligentie later in het leven.

Stressvermindering: Jonge kinderen kunnen ook stress ervaren, bijvoorbeeld bij nieuwe ervaringen of veranderingen. De oefeningen uit het mindfulness printable pakket, zoals de ademhalingsoefeningen, kunnen helpen bij het verminderen van stress en het geven van een gevoel van kalmte en veiligheid.

Focustraining: Daarnaast bevordert mindfulness de ontwikkeling van aandacht en concentratie. Voor peuters en kleuters, die vaak nog moeite hebben met focussen, kunnen deze eenvoudige werkbladen en activiteiten helpen bij het opbouwen van deze vaardigheden.

Positieve houding ten opzichte van emoties: Het aanmoedigen van een positieve houding ten opzichte van emoties is heel belangrijk. Deze positieve houding moedig je onder andere aan met de affirmatiekaartjes.

Voorbereiding op het onderwijs: Het ontwikkelen van zelfregulatie, aandacht en emotioneel welzijn legt een mooie basis voor het onderwijs dat voor hen ligt. Mindfulness helpt bij het creëren van een positieve houding ten opzichte van leren en het vermogen om met uitdagingen om te gaan.

Previous ArticleNext Article