Leuke ideeën voor Koningsdag!

Mijn kinderen hebben hier zo lang naar uitgekeken! Geen woningsdag en dat soort ongein, maar gewoon een lekker ouderwetse Koningsdag! Een normale Koningsdag waar ze al hun leuke ideeën kunnen uitvoeren. Willen jouw kinderen ook zo graag een feestje maken van Koningsdag, maar weet je nog niet zo goed hoe? Check dan even deze ideeën voor Koningsdag.

Hoe kun je makkelijk geld verdienen tijdens Koningsdag?

Je kunt natuurlijk heel makkelijk veel geld uitgeven tijdens Koningsdag. Waarschijnlijk willen je kinderen allerlei meuk van een ander kopen. Maar wat dacht je ervan om het ze eerst eens te laten verdienen? Koningsdag is namelijk hét moment voor kinderen om makkelijk én op een leuke manier geld te verdienen. Dus trek je oranje outfit aan en bereid je goed voor. Dan zit met deze ideeën die spaarpot zo vol!

Een grabbelton

Grabbelen in een grabbelton blijft een leuke activiteit voor kinderen. De spanning van het niet weten wat je gaat grabbelen, maakt het zo leuk denk ik. Daarom is een grabbelton maken voor Koningsdag een leuk idee. Maak een mooie ton van bijvoorbeeld een grote doos. Vul deze met krantenknipsels of misschien heb je wel ergens piepschuim balletjes liggen. En stop er vervolgens kleine cadeautjes in die gegrabbeld kunnen worden. Zorg er wel voor dat de prijs / kwaliteit verhouding een beetje goed is, want dan is het grabbelen ook daadwerkelijk leuk voor je klanten.

Touwtje trek

Touwtje trek is een beetje hetzelfde idee als een grabbelton. De activiteit draait om de spanning van het niet weten wat je krijgt. Bij touwtje trek bind je de cadeautjes aan een touwtje en de cadeautjes verstop je achter een grote plaat. Voor de plaat kunnen de kinderen een touwtje kiezen waaraan ze willen trekken. En zo trekken ze zelf hun cadeautje omhoog. Een superleuke activiteit voor op Koningsdag, maar ook hiervoor geldt dat je rekening moet houden met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Schminken

Populair op Koningsdag is schminken. Hier kun je ook prima geld mee verdienen. Een dingetje hieraan is wel, je moet het wel even van tevoren oefenen. Een vlinder schilderen op een gezicht is makkelijker gezegd dan gedaan. Een alternatief is om het simpel te houden. Teken alleen de Nederlandse vlag op de gezichten, het is tenslotte Koningsdag!

Koningsdag photo booth

Dit is een leuk en origineel idee voor Koningsdag! Zorg voor een polaroid camera en maak een foto booth. Een photo booth kun je heel simpel maken door een grote fotolijst neer te zetten. De fotolijst kun zelf maken van een houten plaat die je oranje maakt of je maakt een mooie gouden lijst. Je bestelt en print onze Koningsdag photo booth props uit en tegen betaling kunnen mensen op de foto! Een polaroid camera is natuurlijk het beste idee hiervoor, maar je kunt de foto’s ook mailen naar je klanten.

printable

Instrument bespelen

Dit is iets wat Koningsdag altijd een beetje sfeer geeft. Heerlijk zo’n vioolgeluidje op de achtergrond! Als je een instrument kunt bespelen, is Koningsdag hét moment om dat te laten horen aan iedereen. Leg een hoedje voor je neer, en laat die centjes maar komen.

Oudhollandse spelletjes

Oudhollandse spelletjes spelen geeft ook altijd wel een ultiem sfeertje aan Koningsdag. Daag klanten uit om een spelletje tegen jou te spelen. Wie kan het snelste spijkerpoepen of het beste sjoelen? Of laat kinderen tegen een kleine vergoeding koekhappen.

Cakejes verkopen

Sowieso is het verkopen van eten een heel goed idee. Mensen geven nu eenmaal makkelijker geld uit aan eten dan aan allerlei meuk waar ze helemaal niet op zitten te wachten. Ga lekker cakejes bakken met de kinderen en verkoop ze tijdens Koningsdag.

Blikjes/pakjes drinken verkopen

Of maak het jezelf nog makkelijker, verkoop blikjes en pakjes drinken. Zeker wanneer het warm weer is buiten, zullen de drankjes over de toonbank vliegen!

Raden hoeveel in de pot

Mensen zijn dol op raadspelletjes! Het wekt nieuwsgierigheid op en ze willen gewoon graag gelijk hebben. Raad hoeveel in de pot zit, zal zeker weten klanten opleveren. Vul een pot met snoepjes, met krijtjes, met… nou ja verzin het maar! Zorg voor een mooie prijs voor degene die het juiste aantal raadt en beginnen maar! Wat je kunt doen is een snelle raad actie. Dus mensen zullen snel moeten inleggen en raden, binnen 15 minuten maak je de uitslag én winnaar bekend. Dit is tevens een goede manier om mensen in de buurt van je kraampje te houden. Of je doet er een hele dag over, maar dan zul je telefoonnummers en/of emailadressen moeten verzamelen, om uiteindelijk de winnaar bekend te maken.

Workshop

Organiseer een workshop tijden Koningsdag. En de gouden tip is een workshop slijm maken! Sneeuw maken is ook een heel goed idee. Zeker weten dat kinderen bij hun ouders gaan zeuren om de workshop te volgen! Maar misschien heeft je kind wel een ander talent waar hij of zij een workshop in kan geven. Wees creatief!

Maak een knutseltafel

Knutselen is ook een mooie trekpleister voor kinderen. En daarbij brengt het ook heel veel gezelligheid. Maak een knutseltafel en laat kinderen tegen een kleine vergoeding een mooie Koningsdag knutsel maken. Hier een paar printables die je op knutsel ideeën brengen.

Kleedjesmarkt

Voor je begint aan de kleedjesmarkt, lees dan eerst even onze tips. Nee hoor, alle gekheid op een stokje! Kleedjesmarkt is een fantastische manier om van speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt af te komen. Het hoort wel een beetje bij Koningsdag én het ruimt niet alleen lekker op, je (kind) verdient er ook nog wat mee. Super toch?


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article