Cadeau voor een jongen van 8 – 9 – 10 jaar

jongensspeelgoed cadeau

Bizar hoe snel de tijd gaat, maar binnen een paar maanden wordt mijn jongen al 10 jaar. Het lijkt wel of de leeftijd 8 en 9 jaar voorbij geschoten zijn. Zijn ontwikkeling en groei gaat ook als een malle en de grote vraag is nu weer, wat gaan we hem cadeau geven voor mijn verjaardag? Als ik terug kijk naar de afgelopen jaren, waar hij vooral mee gespeeld heeft, heb ik wel een paar cadeau ideeën voor zijn 10 de verjaardag. Kun je ook wel wat cadeau inspiratie voor je 8 – 9 – 10 jarige jongen gebruiken? Lees dan vooral even mee. 

Speelgoed voor een 8 – 9 – 10 jarige

Speelgoed voor een jongen van 8 – 9 – 10 jaar dus. Maar waar speelt een kind van rond de 9 jaar mee? Ik kan me voorstellen dat dat een lastige vraag is. Je ziet ze voornamelijk gamen achter een spelcomputer of buiten voetballen. Is er verder nog speelgoed waar een 8 – 9 – 10 jarige jongen mee speelt? Gelukkig wel! Gelukkig zijn er nog genoeg speelgoed cadeautjes waar je bij een jongen van deze leeftijd mee aan kunt komen.

LEGO

LEGO blijft populair jongens speelgoed. Maar wanneer je kind 8 – 9 – 10 jaar wordt, kun je wel aan andere LEGO pakketten gaan denken. Zo heb je tegenwoordig LEGO van Super Mario waarmee je levels kunt (na)bouwen. Het is ontzettend leuk speelgoed, passend bij de belevingswereld van een jongen in deze leeftijd.

Review LEGO Super Mario starterset

Ook technisch LEGO, wat eigenlijk LEGO Technic heet, zal steeds interessanter worden om mee te spelen. Hierbij gaat het vooral om spelenderwijs bouwen van techniek. Er zijn wat makkelijkere pakketten, die vanaf 7 jaar goed te doen zijn. Afhankelijk van de ervaringen en of je kind worst uitgedaagd, zijn er ook pakketten vanaf 9 jaar waar je kind zich uren mee vermaken kan. Hoe dan ook, met een LEGO cadeau zit je meestal wel goed.

GraviTrax

GraviTrax is een populaire knikkerbaan, of een kogelbaan zoals fabrikant Ravensburger het noemt. Door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht, bouwt je kind een futuristisch parcours vol spannende elementen. Het bouwen van een GraviTrax kogelbaan naar eigen ontwerp is een uitdaging waarbij creativiteit en ruimtelijk inzicht spelenderwijs worden getraind. Ontzettend leuk speelgoed voor een jongen van 8 – 9 – 10 jaar, maar stiekem vinden papa en mama het ook erg leuk om zich er mee te bemoeien. Heeft je kind nog geen GraviTrax in huis? Dan kun je mooi beginnen met een starter-set cadeau te doen. De nieuwste 153-delige starter-set ‘GraviTrax Vertical PRO’, herkenbaar aan de zwarte verpakking, heeft een prijs van € 74,99. Een uitbreiding-set begint al bij €9,99

speelgoed jongen cadeau

Speelgoed robot

Wat ook een ontzettend leuk cadeau is en waar een jongen in deze leeftijd nog mee speelt, is een speelgoed robot. Bijvoorbeeld de Silverlit Robo Kombat. Dit is een op afstand bestuurbare gevechtsrobot, met 2 verschillende spelmogelijkheden. Een Versus modus, waarbij je tegen een vriend of vriendin speelt en de Challenge modus, waarbij je tegen de andere robot vecht die computergestuurd terugvecht.

Boxer, de interactieve robot is ook een leuk stuk speelgoed om mee te spelen voor een jongen van 8 – 9 – 10 jaar. Met de verschillende speelkaarten die de robot kan scannen, kan je kind samen een potje bowlen, tafeltennissen en zelfs een potje voetbal met zijn interactieve bal.

En dan zijn er nog de verschillende afstand bestuurbare auto’s en drones, wat voor jongens erg leuk speelgoed is om cadeau te krijgen.

Hot Wheels

Wie denkt dat jongens van 8 – 9 – 10 jaar niet meer met autootjes spelen, heeft het mis! Hot Wheels blijft echt leuk speelgoed voor jongens tot een jaar of 10. Vooral het bouwen van verschillende banen en loopings blijft leuk, maar ook het sparen van de Hot Wheels auto’s is pas klaar wanneer de collectie compleet is.

Kortom, een jongen van deze leeftijd speelt echt nog wel met speelgoed.

Buitenspeelgoed

Maar wat een jongen van 8 – 9 – 10 jaar speelt ook graag buiten. En als hij dat niet graag doet, dan wordt ‘ie wel naar buiten gestuurd door zijn vader of moeder. Dit is de ideale leeftijd voor een jongen om te ontwikkelen door buiten te ontdekken. Buiten worden namelijk grenzen verlegd en sociale contacten gemaakt. Dus wil je je kind stimuleren om naar buiten te gaan, dan is een cadeau voor buiten een heel goed idee.

NERF Go Cart Battle Racer

cadeau jongen buitenspeelgoed

Skelters zijn sowieso super leuk buitenspeelgoed, maar deze NERF Go Cart Battle Racer is wel heel tof voor een jongen van 8 – 9 – 10 jaar.

Skateboard

Een jongen van 8 – 9 – 10 jaar zou ook zomaar in een skate fase kunnen komen. Ook dit is natuurlijk supertof om te ontwikkelen en wie weet heb je een skate talentje in huis. Een mooie skateboard is daarom een prima cadeau om buiten mee te spelen.

Skateboards zijn er in allerlei soorten, maten en prijscategorieën, bekijk ze hier >>

Hoverboard

En als we het dan toch over toffe buitenspeelgoed cadeaus hebben, dan scoor je ook zeker punten met een hoverboard. Een hoverboard is een zelfbalancerend board welke door elektromotoren wordt aangedreven. In eerste instantie denk je misschien dat je benen breken op dat ding onvermijdelijk is, maar kinderen hebben zo’n hoverboard heel snel onder controle.

Gamen

Dit is vaak de reden dat kinderen niet naar buiten willen en ik snap het ook wel, gamen is nu eenmaal een leuke bezigheid. Bovendien kunnen kinderen tegenwoordig heel gemakkelijk samen gamen, ook op afstand. Soms zit mijn zoon op de bank te kletsen terwijl hij ook op zijn telefoon zit te spelen. Nou dan zit hij dus samen met een vriendje in een game. Ach, zo lang er balans is, moet het kunnen!

nintendo spelcomputer

Spelcomputers:

  1. Nintendo Switch
  2. X-Box
  3. Playstation

Gamen kan via een tablet of smartphone, maar de meest voorkomende en ook leukste manier is met een spelcomputer. Maar ja, welke spelcomputer is geschikt voor je kind van 8 – 9 – 10 jaar? Je denkt misschien dat de vergelijking in spelcomputers makkelijk is gedaan, maar helaas. Zelf hebben we de Nintendo Switch ooit cadeau gedaan en deze paste perfect bij ons gezin en de spellen die onze kinderen wilden spelen. Het grote voordeel van de Nintendo Switch is dat de spelcomputer draagbaar is én natuurlijk alle Super Mario games, wat voor deze leeftijd onwijs leuk is.

Maar gaat een jongen richting de leeftijd van 10 jaar, dan is een X-Box of een Playstation misschien een betere spelcomputer om cadeau te geven. Deze spelcomputers zijn wat ze noemen, zeer krachtige spelcomputers. Wat dat precies inhoudt, mag Joost weten, maar blijkbaar is dat nodig om te kunnen gamen. Mocht je twijfelen over welke spelcomputer je cadeau moet geven, zou ik je het volgende adviseren: vraag het je zoon, hij heeft er waarschijnlijk het meeste verstand van.

Leuke games voor jongens van 8 – 9 – 10 jaar

Leuke games voor de Nintendo Switch zijn natuurlijk Mario Kart en New Super Mario Bros U Deluxe. Daarnaast zijn Pokémon games en The Legend of Zelda heel populair. De laatste game die mijn zoon enthousiast heeft uitgespeeld is Trollhunters Defenders of Arcadia.

FIFA is ook populair voor deze leeftijd en is verkrijgbaar voor al deze spelcomputers. En voor de X-Box en de Playstation zijn de games Grand Theft en Call of Duty populair, maar of deze games nou zo geschikt zijn voor een jongen van 8 – 9 – 10 jaar, daar valt over ter twisten.

 Spelletjes

Je zou bijna denken dat ‘gewone’ spelletjes niet meer gespeeld worden, maar ook dat blijven leuke cadeaus om te geven en te krijgen. In 2020 is het 999 games LAMA zelfs speelgoed van het jaar geworden in de categorie 8 en 9 jaar. Hier een paar populaire spellen voor jongens van 8 -9 -10 jaar.

Minecraft bordspel Het Minecraft spel, wat je niet achter een schermpje speelt maar gewoon aan tafel, speel je met 2 tot 4 personen. Het leeftijdsadvies is vanaf circa 10 jaar en ouder, maar uit ervaring weet ik inmiddels dat een kind van 8 – 9  jaar dit spel ook prima kan meespelen. Je leest onze review over het Minecraft bordspel hier >>

review minecraft bordspel

Andere leuke spelletjes voor jongens om cadeau te geven:

Kleine cadeautjes

Ben je op zoek naar een cadeautje voor erbij, of gewoon een klein cadeautje, dan kan ik je voor een jongen van 8 – 9 – 10  jaar de volgende ideeën aanraden:

Pokemon kaarten

Ik weet niet waarom, maar mijn zoon roept altijd ‘Pokemon kaarten’ wanneer iemand vraagt wat hij graag cadeau wil hebben. Hij verzamelt ze, maar hij zal er zelf nooit zijn geld aan uitgeven. Blijkbaar zijn Pokemon kaarten heel leuk om cadeau te krijgen.

Kleine spelletjes

Naast de wat duurdere spellen, zijn er ook kleinere spelletjes die ontzettend leuk zijn om cadeau te geven. Zo is het spel LAMA lekker betaalbaar en niet voor niets speelgoed van het jaar 2020 geworden. Maar ook spelletjes als Qwixx, Regenwormen en Skip-bo zijn aanraders.

Een leesboek

Zelf geef ik altijd graag een boek cadeau, want met een boek kun je het eigenlijk nooit fout doen. Tenzij je een boek geeft wat al bij de ontvanger in de boekenkast staat, bewaar daarom altijd het bonnetje. Leuke boeken voor jongens van 8 – 9 -10 jaar zijn de boeken van Niek de Groot, Dog Man, De waanzinnige Boomhut en Het leven van een Loser.


cadeautjes ideeen

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock/ LightField Studios

Previous ArticleNext Article