Martinhal resorts #vanalgarvetotlissabon

vakantie portugal

Het is alweer een week geleden dat ik in Portugal belandde voor de superleuke reis #vanalgarvetotlissabon. Een reis langs de vier geweldige en luxe Martinhal resorts. Een reis om nooit te vergeten, want wát een leuke groep mensen, geweldig leuke activiteiten en grandioos lekker eten. Activiteiten die ik zelf nooit had bedacht en gerechten die ik zelf nooit had besteld. Vandaag neem ik je mee langs de vier familie hotels van Martinhal en probeer ik je een ietsiepietsie van het luxe dat Martinhal biedt te laten voelen door deze review.

De Martinhal Family Hotels & Resorts bieden de perfecte mix van luxe, design en gastvrijheid voor gezinnen (met een dikke portemonnee). Een magnifieke combinatie die zichzelf al vijf jaar met het Beach Resort en Hotel in Sagres bewijst. Verdere uitbreiding was een logisch vervolg en zo opende Martinhal afgelopen voorjaar twee nieuwe resorts en hotels Quinta en Cascais. En in de zomer zal het pareltje Chiado midden in het centrum van Lissabon openen.

Martinhal Quinta

Wij begonnen onze trip met een review in het Martinhal Quinta Family Resort. Het resort geeft je het gevoel alsof je in een mediterrane filmset bent beland. Voor even voel ik me dan ook een beetje ma Flodder die door haar wijk Zonnedael strompelt. Toch went het luxe in de elitewijk snel, want er is geen moment geweest dat ik mij ongemakkelijk voelde in onze heuse mansion. Alle luxe en kindvriendelijke villa’s zijn voorzien van privé zwembad, maar er kan ook gekozen worden voor het algemene zwembad met een fijne MBar, ook wel de ‘Pool Hangout’ genoemd.

quinta-martinhal-resort
De mansion villa met 4 slaapkamers en de pool hangout

strand-martinhal-quinta
Met de shuttle service van het hotel word je naar het strand gebracht

Golfliefhebbers en paardenfanaten kunnen hier volledig hun ei kwijt. Wanneer je door Quinta do Lago rijdt, is het alsof je door Disneyland de golfeditie rijdt. Gelikte tuinen, gemaaide bermen en golfbanen alsof je naar een decor kijkt. Oftewel, het hele gebied straalt een en al luxe uit.

MUST DO: Paardrijden bij Pinetrees Riding Centre. Na veel wikken en wegen tussen golfen of paardrijden, viel mijn keuze op paardrijden, het levert tenslotte veel leukere foto’s op. Maar goed, met zero ervaring is het toch wel een spannende aangelegenheid. Gelukkig zijn de mensen van het Pinetrees Riding Centre zeer professioneel en laten je niet zomaar het bos in galopperen, thank God! Na een zeer nuttig lesje van zo een half uur, sjokken we met de groep een stukje van het Portugese bos door en realiseer ik me dat dit de juiste keuze was, ik had dit ritje op deze eigenwijze viervoeter niet willen missen.

paardrijden-portugal
Paardrijden bij het Pinetrees Riding Centre

Martinhal Sagres

De volgende dag reizen we verder naar het zuiden om het oudste kindje Martinhal Beach Family Resort in Sagres te bezoeken. Dit resort ligt in de buurt van het einde van de wereld (het meest zuid-westelijke puntje van Europa) en dat gevoel wekt het ook meteen bij mij op. Een gigantisch mooi strand en baaien met hoogtes waar je acute hoogtevrees van krijgt, maar wat een view, dit moet het einde van de wereld zijn. Ook dit resort is van alle gemakken voorzien. Uitstekende restaurants, een supermarkt voor de fanatieke zelfdoener en opvang voor de ouders die even rustig zonder gekrijs aan tafel willen lunchen óf voor kinderen die even zonder dat hun ouders in de nek heigen willen spelen…

MUST DO: Een fiets huren en fietsend langs de kust de Kaap Sint-Vincent bezoeken. Het is een minder goed idee wanneer je de dag ervoor met je onervaren kont hebt paardgereden, maar wát een supertoffe activiteit en op een mountainbike met tachtig versnellingen ook zeer goed te doen over de stijle heuveltjes.

martinhal-sagres
Martinhal resort Sagres aan het heerlijke strand
fietsen-portugal-sagres
Ondanks de stevige wind maken we een geweldige fietstocht langs de kust

Martinhal Cascais

Ik wen al aardig aan alle luxe, maar wanneer ik in mijn kamer van het Martinhal Cascais Family Hotel beland, sta ik toch weer even met uitpuilende ogen. Een bed waar mijn hele familie in kan en een badkamer waar je niemand opzij hoeft te duwen. Wederom bewijst Martinhal dat “luxe, familie, design en uitstekende gastvrijheid” prima samengaan. Ik voel mij the queen of my castle, uhh hotelkamer. Ik weet zeker dat elk gezin hier helemaal in zijn nopjes zal zijn. Voor de kinderen zijn er verschillende zwembaden en is er een overzichtelijke speeltuin met luchtkussen waar ook ‘grote’ kinderen hun gestuiter kwijt kunnen. En voor de papa’s en mama’s een relaxte spa met massage- en beauty faciliteiten.

martinhal-cascais
Het prachtige Martinhal Cascais Family Hotel – En eens een kind altijd een kind!’  Susanne en Marielle

Én Martinhal Cascais ligt slechts op 30 minuten afstand van de geweldige stad Lissabon!

MUST DO: Een bezoek brengen aan het Paleis van Pena dat bovenop de top van een heuvel van de stad Sintra staat. Wederom krijg ik het gevoel alsof ik in Disneyland gearriveerd ben, wat een sprookjesachtig paleis! Helaas en ook weer niet helaas, is het erg mistig. De mist geeft het paleis nog een mysterieuzer gevoel, maar ik moet nu zeker nog eens terug om het uitzicht te kunnen aanschouwen.

Martinhal Chiado

martinhal-lissabon
Martinhal Chiado – Lissabon

En last but not least: Martinhal midden in het centrum van Lissabon. In de trendy downtown wijk Chiado wordt er hard gewerkt aan een formidabel kindvriendelijk appartementencomplex. Komende zomer wordt Lissabon verreikt met 37 luxe appartementen geheel in Martinhal-style.

MUST DO: genieten van de overweldigende en prachtige stad Lissabon! Met kinderen? Ja, zeker met kinderen! Waarom, dat lees je binnenkort.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Dat lijkt me heerlijk, maar ben bang dat ik dan eerst de staatsloterij moet winnen haha