Babynamen voor kerstkindjes

kerst namen

Ben je nu in verwachting en verwacht je je kleintje rond de kerstdagen? Dan heeft onderzoek bewezen dat je een heel speciale baby krijgt! December baby’s zijn namelijk heel speciaal. Het is extra leuk om ook een speciale babynaam voor je kerstkindje te bedenken. Of het nu om de roepnaam of tweede naam gaat, hier een lijst met babynamen die ter inspiratie zijn om te geven aan je eigen kerstkindje. 

Jongensnamen voor kerstkindjes

David betekent lieveling en vriend, iets wat we tijdens de kerstdagen graag om ons heen hebben. Dave is een mooie variant op deze mooie kerstnaam.

Daniël betekent God is mijn rechtdoener, wat weer betekent dat alleen God kan mij veroordelen. Daan is een mooie en vooral populaire variant op Daniël.

Casper is een verbastering van Caspar, één van de drie Wijzen uit het Oosten die de pasgeboren Jezus eer kwamen bewijzen. De naam betekent dan ook wijs en schatbewaarder. Een mooie jongensnaam voor een kerstkindje.

Chris is afgeleid van het woord christen, Jezus Christus hét kerstkindje. De betekenis is aangewezene, volger van Christus.

Elias is een Hebreeuwse jongensnaam. Het betekent de Heer is mijn God.

Jaïr, ook deze naam is afgeleid van een Hebreeuwse jongensnaam en betekent stralend of hij schijnt. Past perfect bij de kerstperiode dus.

Emmanuel is een prachtige naam voor een kerstkindje. Het betekent God zij met ons.

Gabriël is de naam van een van de aartsengelen. Hij kondigde de geboorte van Jezus aan. De betekenis van de naam is sterke man, kracht van God en ook wel kampioen van God.

Joshua is een Engelse jongensnaam en beekent ‘God redt’.

Luke, een variant op Lucas en betekent ‘licht’.

Niek, afgeleid van Nicholas of Nico betekent overwinning en volledig betekent het ‘overwinnaar van het volk’.  

Noël betekent letterlijk kerstmis. Ook wel ‘geboortedag’ en hiermee wordt natuurlijk de geboortedag van Jezus bedoeld.

Joël de naam lijkt op Noël, maar betekent toch echt iets heel anders, namelijk ‘God is goed’. Ook mooi voor een kerstkindje.

Yuki is weer iets heel anders, de naam komt namelijk uit Japan. Leuk voor mensen die altijd een witte kerst wensen, het betekent namelijk ‘sneeuw kind’.

Rudolph, je kunt denken aan Rudolf the Rednose Reindeer, maar mooier is de betekenis; roemrijke wolf!

kerst namen

Meisjesnamen voor kerstkindjes

Angela, deze meisjesnaam verwijst natuurlijk naar een engel, de boodschapper van God.

Belle, een prachtige kerstnaam voor een beeldschoon kindje. Belle betekent dan ook beeldschoon, maar het kan ook afgeleid zijn van Elisabeth en deze naam betekent ‘God heeft gezworen, God is mijn eed. ‘

Christa is de meisjesvariant die is afgeleid van het woord christen, Jezus Christus hét kerstkindje. De betekenis is aangewezene, volger van Christus.

Davida is natuurlijk de meisjesvariant van de kerstnaam David, die lieveling en vriend betekent.

Eve heeft een schitterende betekenis, namelijk ‘leven’. Het Engelstalige begrip “eve” betekent de vooravond van, oftewel ‘kerstavond’.

Fay, afgeleid van Faith. En Faith betekent natuurlijk vertrouwen en geloof.

Gloria (in excelsis Deo). Je kerstkindje zal denken dat er speciaal een liedje voor haar gemaakt is. Maar het betekent natuurlijk heerlijkheid, glorie zij God in den hoge.

Grace, deze naam heeft hele mooi betekenissen, kies zelf maar: zegen, verdienstelijkheid, vriendelijkheid, vriendschap, bevalligheid, bekoorlijkheid en genade.

Ivy betekent wijn en dat is wat we drinken tijdens de kerstdagen.

Joy to the world! Uitstekende naam voor een kerstkindje!

Noëlle, is de meisjesvariant van de letterlijke betekenis kerstmis.

Robine heeft een mooie betekenis dat bij kerst past, namelijk ‘stralend en schitterend’.

Sterre en zo is de naam Sterre natuurlijk ook een goeie naam voor een kerstkindje.

Varianten op Maria:

Je denkt misschien dat we de belangrijkste kerstnaam vergeten zijn, maar nee! Maria, de moeder van Jezus, heeft zoveel varianten dat we er een aparte lijst van gemaakt hebben. De betekenis van Maria is op zichzelf niet heel spectaculair, Maria betekent namelijk bitter. Maar gelukkig zijn er wat varianten op de naam die het allemaal wat mooier maken. Bijvoorbeeld Marre, dat betekent ‘zee’ en Mariasha betekent ‘perfect’.

Leuk weetje, de naam Maria (of een variant daarvan) was vanaf de late middeleeuwen tot aan 1980 ontzettend populair. Pas vanaf 1990 verloor het echt zijn populariteit en inmiddels hebben we alleen nog Mia in de top 100 staan. Het wordt dus weer hoog tijd voor een goede come-back!

Maaike, Mieke, Marretje, Mara. Marja,  Mariam, Marie, Marieke, Mariëlle, Mariëtte, Marije, Marijke, Marischka, Marlieke, Manon, Marlies, Marre, Mary, Marie, Marit, Mia, Mieke, Rianne, Rie, Rita, Rietje, Annemarie.


kerstnamen baby
Previous ArticleNext Article