12x herkenbaar voor elke hoogzwangere in de winter

zwanger zijn in de winter

Hoogzwanger zijn in de winter klinkt misschien vele malen beter dan hoogzwanger zijn in de zomer. Het klinkt lekker knus en als de ideale tijd om te broeden onder een dekentje op de bank. Zeker, dat is het ook. Mits je een trui van het juiste materiaal heb aangetrokken, zodat je niet de behoefte hebt om je armen eraf te krabben en je verder ook niet naar buiten hoeft. Dan is het inderdaad een heerlijk seizoen voor een hoogzwangere. Maar ja, zo gaat dat meestel niet in de praktijk. Dat kunnen alleen vrouwen weten die hoogzwanger zijn (geweest) in de winter. 

– Soms moet je toch echt naar buiten en aangezien het winter is, wil je graag een winterjas aan…  Met een beetje geluk heb je een jas die je van boven en onderen kunt ritsen, zodat je buik een beetje de ruimte heeft. Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan, je zal toch echt een (in jouw ogen veel te dure) zwangerschapswinterjas moeten aanschaffen, want die rits krijg je echt niet meer dicht.

– Groot nadeel van hoogzwanger in de winter, zwangerschapskleding is duur!

– Het ene moment kruip je onder het dekentje en het volgende moment moeten alle ramen en deuren tegen elkaar opengezet worden, ook al vriest het de takke tandjes. Je partner is het er dan ook niet helemaal mee eens…

– Op je badslippers door de regen/sneeuw je kinderen halen, moet kunnen toch?

– Bij in en uitstappen in je auto, mét winteroutfit aan, lijkt het deelnemen oplossen van de ongelijkheden van de tweede graad opeens een fluitje van een cent.

– Alleen jij weet hoe het is om constant te moeten zweten terwijl je koude voeten hebt.

– De manier waarop je over een gladde stoep naar de supermarkt waggelt. Echt, dat kan niemand zich voorstellen. Daar loop je dan met je Jumbo zwangerschapsdoos.

– Ja het is winter. Ja het is koud. Maar god mensen, moet die thermostaat echt zo hoog in het winkelcentrum?

– Hoera voor hoogzwanger zijn in de winter, benen scheren deden we namelijk al een tijdje niet meer.

– Slapen is een ramp (om nog maar te zwijgen over alle andere vervelende zwangerschapskwaaltjes). Het raam mag niet open van je kerel… Oke, met -4 en gezond verstand is dat enigszins te begrijpen. Maar ook je deken is óf te warm óf te koud.

– Groot voordeel is dat je in januari je niet druk hoeft te maken over die kerstkilo’s. En over dry januari hoef je je ook niet druk te maken.

– Het is griepseizoen! Zwanger zijn én griep, daar zit je al helemaal niet op te wachten. Niemand die dan ook bij jou in de buurt durft te komen, wel lekker rustig om je heen zo.

Tja, hoogzwanger zijn in de winter valt niet mee. Maar het grote voordeel is dat je lekker vroeg de gordijnen kunt sluiten en in je bed kunt kruipen en hopen dat ze niet net die avond een babyshower voor je georganiseerd hebben. Je begrijpt namelijk wel waarom sommige beesten een winterslaap houden.


zwanger zijn winter

Afbeelding: Shutterstock / Halfpoint

Previous ArticleNext Article