Baby in de herfst? Dit zijn dan leuke namen om te geven!

herfst babynamen

Wanneer het buiten stormt en je ook nog hoogzwanger bent, is het een ideaal moment om een herfstige naam voor je baby te verzinnen! Het zijn misschien niet de eerste namen waar je aan denkt, maar met een baby in de herfst is het wel erg leuk natuurlijk!

Dus als je van dit seizoen houdt en een herfst babynaam voor je kleintje wilt, dan is deze post voor jou. Deze namen weerspiegelen de veranderende kleuren van de bladeren, het gure weer én de romantische aspecten van dit seizoen.

Herfst babynamen voor meisjes

Sommige van deze herfst babynamen kun je zowel aan een meisje als aan een jongen geven. Genderneutrale namen noemen we dat! En sommige van deze meisjes namen die een link hebben met de herfst zijn helemaal passend bij meisjes. Maar wat belangrijk is, is dat het ook bij jullie als ouders past! Want jullie zijn tenslotte degene die de babynaam het meeste gaan uitspreken.

Goed, daar gaan we! Dit zijn de leukste herfstachtige babynamen voor meisjes!

  1. Autumn: Dit is zo’n genderneutrale naam voor zowel jonges als meisjes. De naam “Autumn” is van Engelse oorsprong en verwijst natuurlijk naar het herfst seizoen. De letterlijke vertaling is namelijk ook herfst. Het is een vrij populaire naam in Engelssprekende landen. Dus voor een Nederlandse baby is het een unieke, maar zeker ook mooie herfst naam.
  2. Neve: De naam Neve is een meisjesnaam van Ierse oorsprong. Het is afgeleid van het Ierse woord níamh, wat helde of stralend betekent. De naam Neve wordt vaak geassocieerd met schoonheid, helderheid en positieve eigenschappen. Nu denk je misschien, dat is dan toch helemaal geen herfst babynaam? Maar ik was nog niet klaar! Neve kan namelijk ook verwijzen naar nevel of mist, wat perfect bij herfstachtig weer past.
  3. Hazel: De mooie meisjesnaam Hazel, zal voor veel mensen ook een herfst associatie hebben. Je dankt dan natuurlijk aan de hazelnoot en de hazelnootboom. Deze boom is bekend om zijn sierlijke bladeren en het feit dat hij in de herfst hazelnoten produceert.
  4. Maple: Dit is nog zo’n Engelse naam die verwijst naar een boom. Dit keer de esdoorn. Dit is een boomsoort die bekend staat om zijn karakteristieke bladeren en wordt vaak geassocieerd met de herfst vanwege de prachtige verandering van de bladkleuren. Een prachtige unieke naam voor een meisje.
  5. Amber: En de laatste prachtige naam voor een herfst-baby is Amber. Dat komt doordat de barnsteen een warme, gouden tot oranjebruine kleur heeft. Deze kleuren worden vaak geassocieerd met de herfst vanwege zijn aardse tinten. Hoewel de naam Amber zelf geen directe betekenis heeft die specifiek gerelateerd is aan de herfst, roept de naam wel herfstige gevoelens op. Oftewel, ook een mooie naam om te geven aan je meisje.
herfst babynamen

Herfst babynamen voor jongens

Om de één of andere reden hebben we veel meer leuke ideeën voor jongensnamen die gerelateerd zijn aan de herfst. We vonden het simpel gezegd gewoon makkelijker om herfstachtige namen voor jongens te bedenken. Hier zijn ze!

  1. Storm: Uiteraard komt deze stoere naam op de eerste plaats in het rijtje herfst namen voor je baby. De naam Storm wordt vaak geassocieerd met eigenschappen als kracht, energie en onstuimigheid, precies zoals een storm kan zijn. Het is een naam die opvalt en een sterke indruk kan achterlaten.
  2. Barend: De naam Barend is een Nederlandse jongensnaam en is afgeleid van de Germaanse naam Bernhard. De naam Barend betekent doorgaans ‘sterk als een beer’ of ‘dapper als een beer.’ Het element bern is afgeleid van het Germaanse woord voor beer, terwijl hard staat voor sterk of dapper. Oh ja, wat het met herfst te maken heeft? In de herfst bereiden beren zich voor op een winterslaap.
  3. Hessel: Dit is de jongens variant van de naam Hazel. De naam Hessel is een prachtige babynaam uit de natuur. De naam is afgeleid van het Oudfriese woord hessel of hessil, wat hazelaar betekent. Je weet wel, die boom die bekendstaat om zijn karakteristieke bladeren en in de herfst hazelnoten produceert.
  4. Forrest: Run Forrest Run! Als je deze film nog niet gezien hebt, echt even kijken! Sowieso zijn films goede voor namen inspiratie. Maar goed, dat heeft verder niks met herfst te maken. De jongensnaam Forrest betekent natuurlijk bos of woud. En een goede boswandeling in de herfst is gewoon een must!
  5. Roan: De naam Roan is een naam die verschillende betekenissen kan hebben. In dit geval is het een variant op Rowan met de gelijknamige boomsoort, de rowan tree. Dit is een boom met prachtige herfstkleuren en rode bessen. Een mooie jongensnaam voor een herfst-baby.

Ben je op zoek naar nog meer namen inspiratie? Check dan deze blogs eens:

Sprookjesachtige babynamen, van feeën namen tot duistere namen
Deze ouderwetse babynamen zijn nog steeds (of weer) heel tof!
Babynamen voor kerstkindjes


herfst babynamen

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article