Vogezen in de zomer? Bezoek de omgeving van Bitche!

“Maar het regent altijd in de Vogezen!” Dat is toch wel een typische uitspraak wanneer je het met iemand hebt over een zomervakantie in de Vogezen. Toch is dit niet helemaal waar. Ten eerste ligt het er helemaal aan wáár je bent in de Vogezen. Hoe hoger je zit, hoe meer temperatuurverschillen en kans op neerslag. En dan is het ene dal het andere ook weer niet. Hoe dan ook, in de Vogezen is het in de zomer altijd nog warmer dan in Nederland. En tja, soms moet je ook een beetje mazzel hebben.

Wij bezochten met de kinderen de omgeving van Bitche. De omgeving van Bitche in de Vogezen, is een heerlijke plek om tijdens je zomervakantie te ontdekken. Er zijn genoeg toffe dingen om te doen en te ontdekken en er is ook rust. Wat ons betreft altijd de ideale combinatie voor een zomervakantie. In dit artikel vertel ik de leukste dingen om te doen en geef ik je camping tips in de omgeving van Bitche!

Citadel van Bitche

Het meest opvallende bezienswaardigheid van Bichte is toch echt de Citadel van Bitche. Bovenop een plateau, dat ongeveer 80 meter boven de omgeving uitsteekt, staat de Citadel van Bitche te pronken. Het bouwwerk van muren in strakke lijnen, dateert uit de twaalfde eeuw. Het heeft door de eeuwen heen dan ook heel wat meegemaakt. Je kunt het tijdens een bezoek allemaal te weten komen. Zijn je kinderen iets minder geinteresseerd in de geschiedenis, maar willen ze liever gewoon ‘beleven’, dan raad ik je aan om lekker om de Citadel van Bitche heen te wandelen. Doordat de Citadel zo hoog boven de omgeving uitsteekt, heb je prachtige uitzichten.

Klimmen en spelen bij Tépacap

Vlak naast Bitche, midden in het bos, vind je een heerlijk speelpark genaamd Tépacap. Hier kun je gerust een middag voor uittrekken, want bij Tépacap raken de kinderen niet snel uitgespeeld. Zo kun je, mits je met genoeg personen bent, lasergamen in het bos. Er zijn verschillende springkussens te vinden, er is een spannend doolhof en kinderen kunnen op hun blote voetjes verschillende ondergronden ervaren. Mijn kinderen zijn helemaal verzot op het klimmen. Bij Tépacap is er namelijk ook een klimpark met maar liefst 9 hoogteparcours. Waar ik zelf altijd goed op let, is de veiligheid van zo’n hoogteparcours. Ik moet er niet aan denken dat een van mijn kinderen opeens op 10 meter hoogte met twee losse veiligheidshaken in de handen staan. Nou dat zal bij dit parcours sowieso niet gebeuren. Het systeem is zo gemaakt dat er altijd één veiligheidshaak vast zit aan het parcours. Helemaal top dus!

Toeristische uitstapjes

Klompenmaker Museum

Dacht je dat je voor een lesje klompen maken in Holland moest zijn? Dan heb je het mis! In de Vogezen, in het dorpje Soucht, vind je een klompenmaker museum ‘Musée du Sabotier‘. Hier leer je alle aspecten van de manuele en mechanische vervaardiging van de klomp.

Bezoek aan de molen

Wat ook een leuk toeristisch uitstapje in de omgeving van Bitche is, is een bezoek aan Moulin d’eschwiller. Tijdens een bezoek wordt je naar het begin van de 20e eeuw geslingerd. Je leert hoe toentertijd meel werd gemaakt en je kunt ook een kijkje nemen bij de machines van een oude zagerij.

Saint-Louis kristal museum

Tijdens een bezoek aan het Saint-Louis kristal museum loop je over loopbruggen en zie je hoe de ambachtslieden aan het werk zijn.

Wandelen in de omgeving van Bitche

Je kunt allerlei activiteiten verzinnen, maar in de omgeving van Bitche wil je gewoon lekker wandelen. Je zit tenslotte in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen! Er zijn verschillende wandelingen. Zo is de wandeling langs ruïnes van burchten een prachtige wandeling met kinderen.

Welke wandeling je echt niet mag missen, is de wandeling bij ‘le rocher du Colorado‘. Dacht ik tot voor kort dat de rode Colorado rotsen alleen maar in het zuiden van Frankrijk te vinden waren, blijken ze ook in de Vogezen te zijn. De wandeling begint bij Roppeviller en is met zijn 7,1 kilometer prima te doen, maar wel een hele unieke belevenis.

Voor een mooi overzicht met wandelingen in de omgeving van Bitche, verwijs ik je graag naar deze link.

Leuke campings in Noord Vogezen

Met kinderen op een camping verblijven, blijft onze voorkeur. Een camping heeft gewoon heel veel voordelen voor kinderen en het geeft een bepaald gevoel van vrijheid. Dit zijn leuke campings in de omgeving van Bitche, in het noorden van de Vogezen.

Camping Les Portes d’Alsace

Camping Les Portes d’Alsace is prachtig gelegen en daarom een uitstekende uitvalbasis om de omgeving te ontdekken. Ook vind je op deze camping een overdekt zwembad, voor veel gezinnen toch een pre tijdens een vakantie in de Vogezen. Bekijk de tarieven en beschikbaarheid hier >>

Camping L’Oasis

Wederom een camping met een zwembad! Camping L’Oasis biedt een fraai uitzicht op de Vogezen en je zult hier echt de rust van de omgeving volop ervaren. Bekijk hier de tarieven en beschikbaarheid >>


Previous ArticleNext Article