Vakantiedagboek voor je kind, om zelf te printen

vakantiedagboek kind

Het is weer tijd voor vakantie, heerlijk! De koffers kunnen weer ingepakt worden en je hele gezin mag weer genieten van een welverdiende vakantie. Tijdens zo’n vakantie vliegen de dagen voorbij! Sommige kinderen weten aan het einde van de vakantie niet meer wat ze allemaal gedaan hebben. Om de herinneringen wat langer te laten kleven, kun je je kind een vakantiedagboek laten invullen.

Maar een vakantiedagboek voor kind is niet alleen leuk voor de herinneringen, het moedigt je kind aan om na te denken over zijn eigen ervaringen, gevoelens en gedachten. Je kind kan ook zijn emoties in het dagboek opschrijven en nadenken over wat hij allemaal heeft meegemaakt. En het is natuurlijk een leuke manier om de taalvaardigheden te blijven oefenen in de vakantie. Want niet alleen blijven lezen is belangrijk, ook blijven schrijven!

Om het schrijven in een dagboek te stimuleren hebben we een vakantiedagboek voor je kind gemaakt om zelf te printen. Hierin kunnen de kinderen schrijven over hun ervaringen, maar ook tekeningen maken, foto’s plakken, en spelletjes spoelen.

vakantiedagboek kind

Inhoud van het vakantiedagboek

De inhoud van dit vakantiedagboek (20 A5 bladzijdes) begint met het begin van de vakantie. Vertrekdag, reisgenoten, enzovoorts. Verder bestaat het boekje uit bladzijdes waarop kinderen de dag kunnen beschrijven. Dit kan met woorden, maar je kind kan het ook aangeven met symbolen. Bijvoorbeeld hoe hij zich voelde die dag, hiervoor is er keuze uit verschillende smileys. Er zijn een paar spelletjes te vinden in het boekje, zoals een bladzijde met verkeersborden bingo. Er is ook ruimte voor extra schrijfsels en tekeningen.

Het PDF kun je dubbelzijdig afdrukken en door deze dubbel te vouwen, vormt het vanzelf tot een boekje. Wanneer je dubbelzijdig wil afdrukken, adviseer ik wel (i.v.m. doorschijnen) om wat zwaarder papier te gebruiken.

Optioneel kun je het vakantiedagboek uitbreiden!

Je kunt het vakantiedagboek uitbreiden met één of meerdere pagina’s voor foto’s. Deze pagina’s voeg je voordat je gaat vouwen gewoon ergens in het boekje toe.

Standaard zitten er negen dagboekdagen in de printable. Maar je kunt ook extra dagboekdagen uitprinten, voor als je langer op vakantie gaat.

Wanneer alle bladzijdes gevouwen zijn, kun je door het midden een nietje schieten, zodat het boekje mooi bij elkaar blijft.

Vakantiedagboek zelf printen

Hieronder kun je het vakantiedagboek voor je kind heel makkelijk bestellen door te betalen met iDeal of Bancontact en zelf uit te printen. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox en kun je onbeperkt printen. Dus als je meerdere kinderen hebt, hoef je maar één keer het vakantiedagboek te bestellen. Bewaar het PDF goed, want je kunt het dagboek voor je volgende vakantie gewoon weer printen.

Bedrag € -
vakantiedagboek kind
vakantiedagboek voor kind
Previous ArticleNext Article